Safranduftende ratatouille
Masser af friske råvarer giver retten sin gode smag og gør den indbydende at se på. Den er nem at tilberede og kan serveres både som hovedret eller som tilbehør.
Fremgangsmåde
Step 1
Opvarm ovnen til 200°C.
Step 2
Vask og tør squash, aubergine og tomater. Skær dem i tynde, ensartede skiver og læg dem i hver deres skål.
Step 3
Vask og tør basilikum, rosmarin og citron. Tag basilikumsblade og rosmarin af stilken og hak dem fint. Riv skallen af citronen.
Step 4
Skræl og hak hvidløg og løg, og sautér dem ved svag varme i 2 spsk. olivenolie sammen med de friske krydderurter. Tilsæt derefter tomatpuré, safran, sukker og 1 spsk. Kikkoman sojasauce. Lad det hele simre i et par minutter.
Step 5
Hæld blandingen over i et ovnfast fad og jævn den ud i fadet. Læg nu skiftevis aubergine-, squash- og tomatskiverne ned i fadet på samme måde, som man lægger tagsten.
Step 6
Dryp 2 spsk. Kikkoman sojasauce og 2 spsk. olivenolie udover og krydr med peber.
Step 7
Dæk fadet med alufolie og bag det i ovnen i ca. 35-45 minutter.
Step 8
Når fadet er taget ud af ovnen, pyntes retten med de resterende friske krydderurter, citronskal og peber.
Opskrifts-ID: 1075
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide