Safranduftende ratatouille

Samlet tid 70 min.
30 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Masser af friske råvarer giver retten sin gode smag og gør den indbydende at se på. Den er nem at tilberede og kan serveres både som hovedret eller som tilbehør.

Ingredienser

4 Portioner
1 
løg
2 
fed hvidløg
4 spsk.
olivenolie
2 spsk.
tomatpuré
 ½ g
safran
1 nip
sukker
1 
citron
2 
bøftomater
2 
squash (gul og grøn)
1 
aubergine
3 
basilikumkviste
3 
rosmarinkviste
3 
timiankviste
1 nip
friskmalet peber
Næringsindhold: 661 kJ  /  157 kcal
10,2 g Fedt
4,4 g Protein
10,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Opvarm ovnen til 200°C.

Step 2

Vask og tør squash, aubergine og tomater. Skær dem i tynde, ensartede skiver og læg dem i hver deres skål.  

Step 3

Vask og tør basilikum, rosmarin og citron. Tag basilikumsblade og rosmarin af stilken og hak dem fint. Riv skallen af citronen.  

Step 4

Skræl og hak hvidløg og løg, og sautér dem ved svag varme i 2 spsk. olivenolie sammen med de friske krydderurter. Tilsæt derefter tomatpuré, safran, sukker og 1 spsk. Kikkoman sojasauce. Lad det hele simre i et par minutter. 

Step 5

Hæld blandingen over i et ovnfast fad og jævn den ud i fadet. Læg nu skiftevis aubergine-, squash- og tomatskiverne ned i fadet på samme måde, som man lægger tagsten.  

Step 6

Dryp 2 spsk. Kikkoman sojasauce og 2 spsk. olivenolie udover og krydr med peber. 

Step 7

Dæk fadet med alufolie og bag det i ovnen i ca. 35-45 minutter.  

Step 8

Når fadet er taget ud af ovnen, pyntes retten med de resterende friske krydderurter, citronskal og peber.

Opskrifts-ID: 1075

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Opvarm ovnen til 200°C.

Vask og tør squash, aubergine og tomater. Skær dem i tynde, ensartede skiver og læg dem i hver deres skål.  

Vask og tør basilikum, rosmarin og citron. Tag basilikumsblade og rosmarin af stilken og hak dem fint. Riv skallen af citronen.  

Skræl og hak hvidløg og løg, og sautér dem ved svag varme i 2 spsk. olivenolie sammen med de friske krydderurter. Tilsæt derefter tomatpuré, safran, sukker og 1 spsk. Kikkoman sojasauce. Lad det hele simre i et par minutter. 

Hæld blandingen over i et ovnfast fad og jævn den ud i fadet. Læg nu skiftevis aubergine-, squash- og tomatskiverne ned i fadet på samme måde, som man lægger tagsten.  

Dryp 2 spsk. Kikkoman sojasauce og 2 spsk. olivenolie udover og krydr med peber. 

Dæk fadet med alufolie og bag det i ovnen i ca. 35-45 minutter.  

Når fadet er taget ud af ovnen, pyntes retten med de resterende friske krydderurter, citronskal og peber.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.