

Rispapirruller med sprød tofu
Gyldne rispapirruller fyldt med sprøde grøntsager, salat og soja- og sesammarineret tofu. Det hele er pakket ind i rispapir og ovnbagt for ekstra sprødhed. De serveres med en dip af citrus og ingefær, er lette, lækre og fyldt med umamismag.
Ingredienser
alternatively:
Fremgangsmåde
Step 1

200 g tofu – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ¼ tsk. stødt sort peber – ½ tsk. revet ingefær – 1 fed hvidløg, knust
Skær tofuen i tern. Læg ternene i en skål med Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman naturligt brygget sojasauce, sort peber, revet ingefær og knust hvidløg. Bland det hele godt sammen, så alle tofutern dækkes af krydderierne.
Step 2

1 spsk. planteolie – 1 gulerod – 1 agurk – 4 blade icebergsalat
Varm olie op på en stegepande. Tilsæt den marinerede tofu og steg, indtil den er gyldenbrun på alle sider. Skær gulerod og agurk i tynde strimler og salatbladene i mindre stykker.
Step 3

7 ark rispapir – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie
Blødgør rispapiret i varmt vand, og dup dem forsigtigt tørre. Læg grøntsager og tofu på hvert ark, og rul dem sammen. Pensl med Kikkoman sesamolie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C eller i en airfryer i 15 minutter.
Step 4

75 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft – 75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 2 spsk. honning (eller ahornsirup) – 1 chili, finthakket – 1 tsk. revet ingefær
Bland Kikkoman ponzu yuzu sojasauce (eller Kikkoman ponzu citrus sojasauce) med honning, finthakket chili og ingefær i en skål.
Step 5

1 tsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. forårsløg, hakket
Drys de færdige ruller med de ristede sesamfrø og hakket forårsløg, og server med citrus- og ingefær-dippen.
Tip:
Tilsæt friske krydderurter som koriander, thaibasilikum eller mynte for at fremhæve smagen i rispapirrullerne.
Du kan erstatte Kikkoman ponzu yuzu sojasauce med Kikkoman ponzu citrus sojasauce til dippen.
Opskrifts-ID: 1525
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide