Rispapirruller med sprød tofu
Rispapirruller med sprød tofu

Rispapirruller med sprød tofu

4,7 23 Bedømmelse
Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid
10 min. Marineringstid

Gyldne rispapirruller fyldt med sprøde grøntsager, salat og soja- og sesammarineret tofu. Det hele er pakket ind i rispapir og ovnbagt for ekstra sprødhed. De serveres med en dip af citrus og ingefær, er lette, lækre og fyldt med umamismag.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
tofu
 ¼ tsk.
stødt sort peber
1 ½ tsk.
revet ingefær
1 
fed hvidløg, knust
1 spsk.
planteolie
1 
gulerod
1 
agurk
4 
blade icebergsalat
7 
ark rispapir

alternatively:

2 spsk.
honning (eller ahornsirup)
1 
chili, finthakket
1 tsk.
ristede sesamfrø
1 spsk.
forårsløg, hakket
Næringsindhold:1.758 kJ / 420 kcal
26 gFedt
15 gProtein
30 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g tofu – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. stødt sort peber –  ½ tsk. revet ingefær – 1  fed hvidløg, knust

Skær tofuen i tern. Læg ternene i en skål med Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman naturligt brygget sojasauce, sort peber, revet ingefær og knust hvidløg. Bland det hele godt sammen, så alle tofutern dækkes af krydderierne.

Step 2

1 spsk. planteolie – 1  gulerod – 1  agurk – 4  blade icebergsalat

Varm olie op på en stegepande. Tilsæt den marinerede tofu og steg, indtil den er gyldenbrun på alle sider. Skær gulerod og agurk i tynde strimler og salatbladene i mindre stykker.

Step 3

7  ark rispapir – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Blødgør rispapiret i varmt vand, og dup dem forsigtigt tørre. Læg grøntsager og tofu på hvert ark, og rul dem sammen. Pensl med Kikkoman sesamolie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C eller i en airfryer i 15 minutter.

Step 4

75 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2 spsk. honning (eller ahornsirup) – 1  chili, finthakket – 1 tsk. revet ingefær

Bland Kikkoman ponzu yuzu sojasauce (eller Kikkoman ponzu citrus sojasauce) med honning, finthakket chili og ingefær i en skål.

Step 5

1 tsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. forårsløg, hakket

Drys de færdige ruller med de ristede sesamfrø og hakket forårsløg, og server med citrus- og ingefær-dippen.

Tip:

Tilsæt friske krydderurter som koriander, thaibasilikum eller mynte for at fremhæve smagen i rispapirrullerne.

Du kan erstatte Kikkoman ponzu yuzu sojasauce med Kikkoman ponzu citrus sojasauce til dippen.

Opskrifts-ID: 1525

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g tofu – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. stødt sort peber – ½ tsk. revet ingefær – 1 fed hvidløg, knust

Skær tofuen i tern. Læg ternene i en skål med Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman naturligt brygget sojasauce, sort peber, revet ingefær og knust hvidløg. Bland det hele godt sammen, så alle tofutern dækkes af krydderierne.

1 spsk. planteolie – 1 gulerod – 1 agurk – 4 blade icebergsalat

Varm olie op på en stegepande. Tilsæt den marinerede tofu og steg, indtil den er gyldenbrun på alle sider. Skær gulerod og agurk i tynde strimler og salatbladene i mindre stykker.

7 ark rispapir – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie

Blødgør rispapiret i varmt vand, og dup dem forsigtigt tørre. Læg grøntsager og tofu på hvert ark, og rul dem sammen. Pensl med Kikkoman sesamolie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C eller i en airfryer i 15 minutter.

75 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2 spsk. honning (eller ahornsirup) – 1 chili, finthakket – 1 tsk. revet ingefær

Bland Kikkoman ponzu yuzu sojasauce (eller Kikkoman ponzu citrus sojasauce) med honning, finthakket chili og ingefær i en skål.

1 tsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. forårsløg, hakket

Drys de færdige ruller med de ristede sesamfrø og hakket forårsløg, og server med citrus- og ingefær-dippen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.