Friske forårsruller med teriyaki-aubergine

Samlet tid 30 min.
20 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner

Til teriyaki-auberginen:

1 
stor aubergine
3 spsk.
planteolie
1 spsk.
lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
1 spsk.
sesamolie

Til fyldet:

1 
rød peberfrugt
1 
stor gulerod
 ½ 
agurk
1 
hjertesalat
1 bundt
frisk mynte
12 stk.
rispapir
150 g
kogte risnudler

Til saucen:

1 
fed hvidløg
2 tsk.
sesam
3 spsk.
limesaft
1 spsk.
lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
1 spsk.
forårsløg snittet i ringe
Næringsindhold: 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 g Fedt
10,7 g Protein
54,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Teriyaki-aubergine: Skyl auberginen, skær toppen af, og skær auberginen i tern (ca. 1 x 1 cm). Varm planteolien op på en pande ved høj varme. Steg aubergineternene på alle sider i olien, og tag dem af panden. Skru ned for varmen, og kog panden af med Teriyaki marinade, sirup og sesamolie. Lad blandingen koge op, tilsæt aubergineternene, og lad dem simre i 3-4 minutter. Dryp auberginerne med skysovsen med jævne mellemrum.

Step 2

Fyld: Skyl peberfrugterne, skær dem igennem på langs, og fjern toppen og kernerne. Skyl og skræl guleroden. Skyl agurken, og skær stilken af. Snit grøntsagerne i meget fine strimler. Pluk og skyl salaten og myntebladene, og slyng dem tørre.

Step 3

Dyp rispapiret kort i varmt vand, og læg stykkerne enkeltvis på et fugtigt viskestykke. Læg 1 salatblad, risnudler, teriyaki-auberginer, grøntsagsstrimler og mynte på hvert stykke rispapir. Rul rispapiret forsigtigt sammen, og skær rullerne over på midten.

Step 4

Sauce: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med Teriyaki marinaden, sesamfrøene, limesaften, siruppen og de snittede forårsløg. Server saucen som dip til de friske forårsruller.

Opskrifts-ID: 143

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Teriyaki-aubergine: Skyl auberginen, skær toppen af, og skær auberginen i tern (ca. 1 x 1 cm). Varm planteolien op på en pande ved høj varme. Steg aubergineternene på alle sider i olien, og tag dem af panden. Skru ned for varmen, og kog panden af med Teriyaki marinade, sirup og sesamolie. Lad blandingen koge op, tilsæt aubergineternene, og lad dem simre i 3-4 minutter. Dryp auberginerne med skysovsen med jævne mellemrum.

Fyld: Skyl peberfrugterne, skær dem igennem på langs, og fjern toppen og kernerne. Skyl og skræl guleroden. Skyl agurken, og skær stilken af. Snit grøntsagerne i meget fine strimler. Pluk og skyl salaten og myntebladene, og slyng dem tørre.

Dyp rispapiret kort i varmt vand, og læg stykkerne enkeltvis på et fugtigt viskestykke. Læg 1 salatblad, risnudler, teriyaki-auberginer, grøntsagsstrimler og mynte på hvert stykke rispapir. Rul rispapiret forsigtigt sammen, og skær rullerne over på midten.

Sauce: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med Teriyaki marinaden, sesamfrøene, limesaften, siruppen og de snittede forårsløg. Server saucen som dip til de friske forårsruller.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.