Risbudding med chokolade og hindbærsauce

Samlet tid 15 min.
10 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

Har du lidt ris tilovers i køleskabet? Så lad være med at smide det ud, og lav i stedet en lækker morgenmad af det! 

Risbudding med chokolade er nem at lave og smager fuldstændig fantastisk. Prøv at blande lidt Kikkoman glutenfri sojasauce i retten for at give retten ekstra sødme og smag.

Ingredienser

2 Portioner
125 ml
mælk
2 spsk.
kakaopulver
1 tsk.
vaniljeekstrakt
160 g
kogt ris
1 
banan
1 spsk.
sukker
100 g
frosne hindbær
Friske hindbær som pynt
Mynteblade som pynt
Næringsindhold: 1172 kJ  /  280 kcal
4,1 g Fedt
8,2 g Protein
50 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

125 ml mælk – 2 spsk. kakaopulver – 1 tsk. vaniljeekstrakt – 160 g kogt ris

Opvarm mælken med kakaopulver og vaniljeekstrakt. Tilsæt risene og varm yderligere op.

Step 2

1  banan – 1 spsk. sukker – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Tilsæt banan, sukker og Kikkoman glutenfri sojasauce. Blend det hele til en jævn budding.

Step 3

100 g frosne hindbær – 1 spsk. sukker –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Hæld hindbær, sukker og Kikkoman glutenfri sojasauce i en gryde og varm det hele op, indtil hindbærrene begynder at falde sammen. Sigt indholdet gennem en si.

Step 4

Friske hindbær som pynt – Mynteblade som pynt

Hæld buddingen i skåle. Hæld hindbærsaucen hen over og pynt med frisk mynte og hindbær.

Tip:

Du kan sagtens bruge din yndlingsfrugt, såsom jordbær, brombær eller kirsebær, til saucen i stedet for hindbær. Kirsebær kan blot blendes i stedet for at sigtes gennem en si. 

Opskrifts-ID: 1223

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

125 ml mælk – 2 spsk. kakaopulver – 1 tsk. vaniljeekstrakt – 160 g kogt ris

Opvarm mælken med kakaopulver og vaniljeekstrakt. Tilsæt risene og varm yderligere op.

1  banan – 1 spsk. sukker – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Tilsæt banan, sukker og Kikkoman glutenfri sojasauce. Blend det hele til en jævn budding.

100 g frosne hindbær – 1 spsk. sukker –  ½ spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Hæld hindbær, sukker og Kikkoman glutenfri sojasauce i en gryde og varm det hele op, indtil hindbærrene begynder at falde sammen. Sigt indholdet gennem en si.

Friske hindbær som pynt – Mynteblade som pynt

Hæld buddingen i skåle. Hæld hindbærsaucen hen over og pynt med frisk mynte og hindbær.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.