Ribbensteg med rødbede- og rødkålssalat

Samlet tid 120 min.
30 min. Arbejdstid
90 min. Tilberedningstid

Hvem siger, at en ribbensteg kun kan tilberedes på grillen? En helstegt ribbensteg kan med den rette tilberedning blive et festligt midtpunkt på middagsbordet, der får mundvandet hos dine gæster til at løbe!

Ingredienser

4 Portioner

Sauce:

1 
løg
1 
gulerod
0,5 
hvidløg
100 g
knoldselleri
3 spsk.
rapsolie
1 spsk.
tomatpuré
1 tsk.
hele peberkorn
1 
laurbærblad
200 ml
rødvin
200 ml
æblesaft

Ribbensteg:

1 kg
ribbensteg
1 
kvæde

Rå rødbedesalat:

400 g
rødkål
400 g
rå rødbede
4 spsk.
mørk balsamicoeddike
2 spsk.
honning
4 nip
stødt spidskommen
20 g
dild
20 g
persille

Kartofler:

600 g
små kartofler
4 tsk.
salt

Glasering til ribbensteg:

2 spsk.
honning
Næringsindhold: 7420.2 kJ  /  1769.2 kcal
63,5 g Fedt
123 g Protein
146,1 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  løg – 1  gulerod – 0,5  hvidløg – 100 g knoldselleri – 3 spsk. rapsolie – 1 spsk. tomatpuré – 1 tsk. hele peberkorn – 1  laurbærblad – 200 ml rødvin – 100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml æblesaft

Pil og hak løget fint. Vask og tør gulerod og knoldselleri og skær dem i valnøddestore stykker. Hæld det hele i en gryde med rapsolie og steg det sammen med knust hvidløg, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt tomatpuré, peberkorn og laurbærblad og svits det hele kort igennem. Kog gryden af med rødvin, Kikkoman sojasauce og æblesaft og kog ind, indtil ¾ af væsken er tilovers. Hæld det hele gennem en si i en kande eller skål og kassér alt andet end væsken.

Step 2

1 kg ribbensteg – 1  kvæde

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Fjern eventuelle knogler fra stegen. Rids skindet på kryds og tværs. Vask, skræl og hak kvæden. Placer ribbenstegen i en bradepande sammen med væsken fra trin 1 og kvæden. Tilbered tildækket i ovnen i ca. 90 minutter.

Step 3

400 g rødkål – 400 g rødbede – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4 spsk. mørk balsamicoeddike – 2 spsk. honning – 4 nip stødt spidskommen – 20 g dild – 20 g persille

Fjern de yderste kålblade fra rødkålen. Skær den i kvarte, skær stokken ud og skær den i fine strimler. Skræl rødbeden og riv den groft på et rivejern. Marinér rødkål og rødbede med Kikkoman sojasauce, balsamicoeddike, honning og stødt spidskommen i en skål. Skyl og tør dild og persille, hak begge dele fint og bland i salaten.

Step 4

600 g små kartofler – 4 tsk. salt

Vask de små kartofler og læg dem i en gryde med koldt, saltet vand. Kog dem indtil de er møre. Hæld vandet fra og hold dem varme under låg.

Step 5

2 spsk. honning – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld væsken fra bradepanden i en skål og blend det sammen med kvædestykkerne. Brug dette som sauce. Bag ribbenstegen i en bradepande ved 220 grader i yderligere 10 minutter. Bland Kikkoman sojasauce og honning og pensl det over den bagte ribbensteg. Skær ribbenstegen i 4 ens skiver og server sammen med saucen, kartofler og salat.

Opskrifts-ID: 1206

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1  løg – 1  gulerod – 0,5  hvidløg – 100 g knoldselleri – 3 spsk. rapsolie – 1 spsk. tomatpuré – 1 tsk. hele peberkorn – 1  laurbærblad – 200 ml rødvin – 100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml æblesaft

Pil og hak løget fint. Vask og tør gulerod og knoldselleri og skær dem i valnøddestore stykker. Hæld det hele i en gryde med rapsolie og steg det sammen med knust hvidløg, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt tomatpuré, peberkorn og laurbærblad og svits det hele kort igennem. Kog gryden af med rødvin, Kikkoman sojasauce og æblesaft og kog ind, indtil ¾ af væsken er tilovers. Hæld det hele gennem en si i en kande eller skål og kassér alt andet end væsken.

1 kg ribbensteg – 1  kvæde

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Fjern eventuelle knogler fra stegen. Rids skindet på kryds og tværs. Vask, skræl og hak kvæden. Placer ribbenstegen i en bradepande sammen med væsken fra trin 1 og kvæden. Tilbered tildækket i ovnen i ca. 90 minutter.

400 g rødkål – 400 g rødbede – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce4 spsk. mørk balsamicoeddike – 2 spsk. honning – 4 nip stødt spidskommen – 20 g dild – 20 g persille

Fjern de yderste kålblade fra rødkålen. Skær den i kvarte, skær stokken ud og skær den i fine strimler. Skræl rødbeden og riv den groft på et rivejern. Marinér rødkål og rødbede med Kikkoman sojasauce, balsamicoeddike, honning og stødt spidskommen i en skål. Skyl og tør dild og persille, hak begge dele fint og bland i salaten.

600 g små kartofler – 4 tsk. salt

Vask de små kartofler og læg dem i en gryde med koldt, saltet vand. Kog dem indtil de er møre. Hæld vandet fra og hold dem varme under låg.

2 spsk. honning – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Hæld væsken fra bradepanden i en skål og blend det sammen med kvædestykkerne. Brug dette som sauce. Bag ribbenstegen i en bradepande ved 220 grader i yderligere 10 minutter. Bland Kikkoman sojasauce og honning og pensl det over den bagte ribbensteg. Skær ribbenstegen i 4 ens skiver og server sammen med saucen, kartofler og salat.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.