Pitabrød toppet med krydrede linsekoteletter og spinat
Pitabrød toppet med krydrede linsekoteletter og spinat

Pitabrød toppet med krydrede linsekoteletter og spinat

Samlet tid55 min.
20 min.Arbejdstid
25 min.Tilberedningstid
10 min.Afkølingstid

Er du på udkig efter en lækker frokostsnack? Disse pitabrød er fyldt med spinatsalat med urter og sprøde linsekoteletter. Egnet til veganere.

Ingredienser

2 Portioner

Koteletter:

60 g
hirsegryn
60 g
røde linser
 ½ 
løg
1 spsk.
hakket koriander
1 tsk.
stødt paprika
1 tsk.
spidskommen
 ½ tsk.
sort peber
2 ½ spsk.
madlavningsolie

Derudover:

2 
pitabrød
50 g
spinat
1 
rødløg
Frisk koriander
1 bundt
purløg
Næringsindhold:2972 kJ / 710 kcal
19 gFedt
22 gProtein
109 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

60 g hirsegryn – 60 g røde linser

Hæld hirsegryn og røde linser ned i en si og skyl dem først med koldt vand, derefter med kogende vand. Læg grynene og linserne i en gryde med dobbelt så meget vand og bring det i kog. Lad det koge på lav varme i 15 minutter. Sæt derefter blandingen til side, så den kan køle af.

Step 2

60 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil ½  løg – 1 spsk. hakket koriander – 1 tsk. stødt paprika –  ½ tsk. spidskommen –  ½ tsk. sort peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blend de let afkølede hirsegryn og linser sammen med hakket løg, sojasauce, krydderurter og krydderier. Tilsæt panko og bland det hele godt sammen.

Step 3

Form små koteletter med fugtige hænder.

Step 4

2 ½ spsk. madlavningsolie – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg

Steg koteletterne i olie, indtil de er gyldenbrune på begge sider. Tilsæt derefter teriyaki-sauce og steg i yderligere 2 minutter.

Step 5

2  pitabrød

Rist imens pitabrødene på en varm pande.

Step 6

50 g spinat – 1  rødløg – Frisk koriander – 1 bundt purløg

Så snart pitabrødene er ristede, lægges spinat, tyndtskåret rødløg, hakket purløg, koriander og de stegte koteletter ovenpå.

Tip:

Koteletterne kan også bages i stedet for at blive stegt. Hertil lægges de på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 180 grader i 25 minutter. Mod slutningen af bagetiden pensles de med teriyaki-sauce.

Opskrifts-ID: 1174

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

60 g hirsegryn – 60 g røde linser

Hæld hirsegryn og røde linser ned i en si og skyl dem først med koldt vand, derefter med kogende vand. Læg grynene og linserne i en gryde med dobbelt så meget vand og bring det i kog. Lad det koge på lav varme i 15 minutter. Sæt derefter blandingen til side, så den kan køle af.

60 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil ½ løg – 1 spsk. hakket koriander – 1 tsk. stødt paprika – ½ tsk. spidskommen – ½ tsk. sort peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Blend de let afkølede hirsegryn og linser sammen med hakket løg, sojasauce, krydderurter og krydderier. Tilsæt panko og bland det hele godt sammen.

Form små koteletter med fugtige hænder.

2 ½ spsk. madlavningsolie – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg

Steg koteletterne i olie, indtil de er gyldenbrune på begge sider. Tilsæt derefter teriyaki-sauce og steg i yderligere 2 minutter.

2 pitabrød

Rist imens pitabrødene på en varm pande.

50 g spinat – 1 rødløg – Frisk koriander – 1 bundt purløg

Så snart pitabrødene er ristede, lægges spinat, tyndtskåret rødløg, hakket purløg, koriander og de stegte koteletter ovenpå.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.