Ovnbagt cataplana med muslinger og rejer

Samlet tid 85 min.
25 min. Arbejdstid
60 min. Tilberedningstid

Én gryde, én glæde: Denne aromatiske Cataplana med muslinger og rejer er nem at lave og bringer Middelhavets krydderier direkte på dit bord.

Ingredienser

4 Portioner
1 kg
friske muslinger
8 
kæmperejer, med hoved og skal
500 g
voksagtige kartofler
1 
løg
1 
hvidløg
80 g
bacon (i tern)
400 g
blommetomater
2 
peberfrugter (gul, rød)
6 spsk.
olivenolie
2 tsk.
sød paprika1 spsk. tomatpuré
1 spsk.
sød paprika1 spsk. tomatpuré
250 ml
hvidvin
200 ml
fiskebouillon
2 
laurbærblade
1 nip
sukker
3 
timiankviste
 ½ bundt
friske korianderblade
2 spsk.
bredbladet persille
Næringsindhold: 2589 kJ  /  617 kcal
22,9 g Fedt
42,9 g Protein
45,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Læg muslingerne og rejerne i koldt vand.

Step 2

Skyl, skræl og skær kartoflerne i små stykker. Skyl derefter peberfrugter og blommetomater, og hak dem i små stykker.

Step 3

Baconen skæres i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde ved svag varme sammen med den resterende olivenolie og bacon.

Step 4

Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblade. Hæld hvidvinen i, og lad væsken reducere til det halve.

Step 5

Forvarm ovnen til 200 grader °C.

Step 6

Tilsæt nu tomater, peberfrugter, kartofler og rejer. Tilsæt fiskebouillon og smag til med sukker og Kikkoman sojasauce. 

Step 7

Kom muslinger og rejer i gryden og kog dem sammen i ovnen på midterste rille.

Step 8

Hak i mellemtiden koriander og persille, og pluk timianbladene. Pynt med de friske krydderurter inden servering. 

Opskrifts-ID: 1067

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Læg muslingerne og rejerne i koldt vand.

Skyl, skræl og skær kartoflerne i små stykker. Skyl derefter peberfrugter og blommetomater, og hak dem i små stykker.

Baconen skæres i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde ved svag varme sammen med den resterende olivenolie og bacon.

Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblade. Hæld hvidvinen i, og lad væsken reducere til det halve.

Forvarm ovnen til 200 grader °C.

Tilsæt nu tomater, peberfrugter, kartofler og rejer. Tilsæt fiskebouillon og smag til med sukker og Kikkoman sojasauce. 

Kom muslinger og rejer i gryden og kog dem sammen i ovnen på midterste rille.

Hak i mellemtiden koriander og persille, og pluk timianbladene. Pynt med de friske krydderurter inden servering. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.