Mochi crêpes kage

Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Denne lækre kage er bygget op af mochi-pandekager, der er lavet i japansk stil med klæberismel og en sød creme på Kikkoman sojasauce. Opskriften er nem, men imponerer! Du har brug for en kagering på 14 cm i diameter.

Ingredienser

4 Portioner

1) til mochi crêpes-dejen:

38 g
almindeligt mel
38 g
klisterrismel
1 nip
salt
25 g
sukker
1 
pisket æg (størrelse M)
25 g
smeltet usaltet smør plus en smule mere til bagning af crêpes
125 ml
mælk

2) Til sojasauce-siruppen:

36 g
sukker
18 g
vand

Eller:

40 g
sukker

3) Til sojasauce-flødeskummet:

250 g
fløde (fedtindhold 35 - 42 %)
25 g
sukker
20 g
afkølet sojasauce-sirup 2) (* Sucrée 20 g, sukker 40 g, hvis du har Kikkoman sauce til ris / sucrée, kan du se bort fra det andet trin)
Næringsindhold: 1479 kJ  /  353 kcal
23,2 g Fedt
4,8 g Protein
31,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1) Til mochi crêpes-dejen:

  1. Sigt melet og klisterrismelet, hæld melet i en skål, og lav en fordybning i midten.
  2. Tilsæt salt med æg og sukker i fordybningen.
  3. Tilsæt smeltet smør i fordybningen.
  4. Brug et piskeris til at mikse ingredienserne (æg-, smør-, salt- og sukkerblandingen) i fordybningen med melet, og form en dej, mens du tilsætter mælken efterhånden. Bland ingredienserne, indtil der dannes en glat dej.
  5. Hæld dejen gennem en si, dæk den med husholdningsfilm direkte på dejen, og lad den køle i omkring 1-2 timer.
  6. Bland dejen godt igen.
  7. Smelt smørret på en lille stegepande (omkring 14 cm), steg 8 crêpes en ad gangen (efter hver crêpe skal du putte et fugtigt klæde under panden for at reducere varmen fra panden en smule), og lad dem afkøle.

Step 2

2) Til sojasauce-siruppen:

  1. Put vand og sukker i en lille gryde, og varm blandingen op til kogepunktet ved høj varme.
  2. Når blandingen koger, skal du nedsætte varmen til middeltemperatur, tilsætte Kikkoman Sojasauce, og lade blandingen simre i ca. 3 minutter. Lad den herefter afkøle til stuetemperatur.

Step 3

3) Til sojasauce-flødeskummet:

Pisk fløden. Når den begynder at blive stiv, skal du tilsætte sojasauce-siruppen og sukker. Pisk blandingen, indtil den bliver stiv.

Step 4

4) Til kagearrangementet:

  • Placér en 14 cm stor kagering på en tallerken, og læg en crêpe ind i den,
  • og spred et tyndt lag af flødeskummet på den. Gentag processen, indtil der ikke er flere crêpes og mere flødeskum tilbage. Afkøl kagen i omkring 1 time.

Opskrifts-ID: 948

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1) Til mochi crêpes-dejen:

  1. Sigt melet og klisterrismelet, hæld melet i en skål, og lav en fordybning i midten.
  2. Tilsæt salt med æg og sukker i fordybningen.
  3. Tilsæt smeltet smør i fordybningen.
  4. Brug et piskeris til at mikse ingredienserne (æg-, smør-, salt- og sukkerblandingen) i fordybningen med melet, og form en dej, mens du tilsætter mælken efterhånden. Bland ingredienserne, indtil der dannes en glat dej.
  5. Hæld dejen gennem en si, dæk den med husholdningsfilm direkte på dejen, og lad den køle i omkring 1-2 timer.
  6. Bland dejen godt igen.
  7. Smelt smørret på en lille stegepande (omkring 14 cm), steg 8 crêpes en ad gangen (efter hver crêpe skal du putte et fugtigt klæde under panden for at reducere varmen fra panden en smule), og lad dem afkøle.

2) Til sojasauce-siruppen:

  1. Put vand og sukker i en lille gryde, og varm blandingen op til kogepunktet ved høj varme.
  2. Når blandingen koger, skal du nedsætte varmen til middeltemperatur, tilsætte Kikkoman Sojasauce, og lade blandingen simre i ca. 3 minutter. Lad den herefter afkøle til stuetemperatur.

3) Til sojasauce-flødeskummet:

Pisk fløden. Når den begynder at blive stiv, skal du tilsætte sojasauce-siruppen og sukker. Pisk blandingen, indtil den bliver stiv.

4) Til kagearrangementet:

  • Placér en 14 cm stor kagering på en tallerken, og læg en crêpe ind i den,
  • og spred et tyndt lag af flødeskummet på den. Gentag processen, indtil der ikke er flere crêpes og mere flødeskum tilbage. Afkøl kagen i omkring 1 time.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.