

Mitarashi-dango (mochi-kugler med sød sojasauce-glace)
Samlet tid
20 min.
10 min.
Arbejdstid
10 min.
Tilberedningstid
Metode og ingredienser til mochi-kugler med sød sojasauce. En meget populær japansk dessert.
Næringsindhold:
904 kJ
/
216 kcal
5,3 g
Fedt
5,8 g
Protein
35,3 g
Kulhydrater
Fremgangsmåde
Step 1
Til sød sojasauce:
- Hæld hvidvinen i en pande, og varm den op, så den koger.
- Tilsæt mineralvand, sukker og Kikkoman sojasauce, og fortsæt kogeprocessen, indtil sukkeret er opløst.
- Reducer varmen, pisk kartoffelmelet med 3 spsk. vand, og tilsæt den til den kogte væske, mens du rører rundt. Varm kortvarigt blandingen op til kogepunktet, og lad den afkøle.
Step 2
Til rismelkuglerne:
- Dræn tofuen godt, placér den i en skål, og mos den godt med en spatel.
- Tilsæt klisterrismelet, og ælt den med hænderne, indtil dejen er jævn.
- Form dejen til 6 kugler med hænderne, så de hver har en vægt på ca. 18 g.
- Kog tilstrækkeligt vand i en pande, og kog rismelkuglerne 3-4 minutter
- Reducer varmen, og kog kuglerne, indtil de stiger op til overflader.
- Dup kuglerne godt, og sæt 3 kugler på hvert spyd.
- Du kan også vælge at stege dem kortvarigt på begge sider i en smule vegetabilsk olie i en varm pande.
- Arrangér dem på tallerkener, og servér med sød sojasauce (rør rundt, så den er jævn), der hældes over. Pynt med mynteblade, og servér retten.
Opskrifts-ID: 949
Opskrift som PDF
Mange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide