Marinerede seitan-spyd

Samlet tid 90 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid
60 min. Marineringstid

Krydrede seitan-spyd marineret i en duftende sojasauce med sesamfrø og spidskommen, serveret med en forfriskende salat af sesamfrø og quinoa. En lækker ret der både tilfredsstiller dem, der elsker plantebaseret mad og dem, der elsker klassiske retter!

Ingredienser

2 Portioner
300 g
seitan, naturel
3 spsk.
olie
1 spsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
hakket hvidløg
1 tsk.
hakket løg
1 spsk.
gærflager
1 spsk.
riseddike
1 tsk.
sesamolie

Gryn:

150 g
quinoa
3 spsk.
olie
1 
fed hvidløg
1 spsk.
sesamfrø
 ½ bundt
koriander
 ½ bundt
forårsløg
1 
grøn agurk
Salt og peber efter smag og behag

Derudover:

2 spsk.
ristede sesamfrø
1 spsk.
sorte sesamfrø
1 
lime til servering
Næringsindhold: 3014 kJ  /  721 kcal
29 g Fedt
51 g Protein
60 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

300 g seitan, naturel – 3 spsk. olie – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. stødt spidskommen – 1 tsk. hakket hvidløg – 1 tsk. hakket løg – 1 spsk. gærflager – 1 spsk. riseddike – 1 tsk. sesamolie

Skær seitan i lange strimler eller tern. Bland olie, Kikkoman sojasauce, spidskommen, hakket hvidløg og løg, gærflager, eddike og sesamolie sammen i en skål. Vend seitan grundigt i marinaden og stil skålen på køl i mindst 1 time.

Step 2

150 g quinoa – 2 spsk. olie – 1 tsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1  fed hvidløg – 1 spsk. sesamfrø

Tilbered quinoa efter pakkens anvisninger. Opvarm olien på en pande. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, hakket hvidløg og sesamfrø til den varme olie. Tag panden af varmen og bland olien sammen med quinoa, når den er kølet ned. 

Step 3

 ½ bundt koriander –  ½ bundt forårsløg – 1  grøn agurk – 1 spsk. olie – Salt og peber efter smag og behag

Hak koriander og forårsløg. Skær agurken i små tern. Bland quinoa fra step 2 med koriander, forårsløg, olie og agurk og smag til med salt og peber.

Step 4

2 spsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. sorte sesamfrø – 1  lime til servering

Grill enten seitan som små stykker på panden eller stukket på spyd. Drys med sesamfrø på alle sider, inden de steges. Tilbered, indtil stykkerne er gyldne og let sprøde. Server med salat og lime. 

Tip:

Hvis du ikke har seitan, kan du erstatte den med tofu. 

Du kan også nemt lave din egen seitan fra bunden: lav en dej af mel og vand (1 kg mel til 300-350 ml vand). Læg dejen i en skål med koldt vand og ælt, indtil vandet bliver mælkefarvet. Udskift vandet med nyt vand og fortsæt med at ælte. Gør dette adskillige gange, indtil der er ca. ¼ af den oprindelige dej tilbage. Denne proces sørger for at fjerne al stivelse fra dejen og efterlader ren gluten.

Opskrifts-ID: 1234

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

300 g seitan, naturel – 3 spsk. olie – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. stødt spidskommen – 1 tsk. hakket hvidløg – 1 tsk. hakket løg – 1 spsk. gærflager – 1 spsk. riseddike – 1 tsk. sesamolie

Skær seitan i lange strimler eller tern. Bland olie, Kikkoman sojasauce, spidskommen, hakket hvidløg og løg, gærflager, eddike og sesamolie sammen i en skål. Vend seitan grundigt i marinaden og stil skålen på køl i mindst 1 time.

150 g quinoa – 2 spsk. olie – 1 tsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi1  fed hvidløg – 1 spsk. sesamfrø

Tilbered quinoa efter pakkens anvisninger. Opvarm olien på en pande. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, hakket hvidløg og sesamfrø til den varme olie. Tag panden af varmen og bland olien sammen med quinoa, når den er kølet ned. 

 ½ bundt koriander –  ½ bundt forårsløg – 1  grøn agurk – 1 spsk. olie – Salt og peber efter smag og behag

Hak koriander og forårsløg. Skær agurken i små tern. Bland quinoa fra step 2 med koriander, forårsløg, olie og agurk og smag til med salt og peber.

2 spsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. sorte sesamfrø – 1  lime til servering

Grill enten seitan som små stykker på panden eller stukket på spyd. Drys med sesamfrø på alle sider, inden de steges. Tilbered, indtil stykkerne er gyldne og let sprøde. Server med salat og lime. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.