Marinerede seitan-spyd
Krydrede seitan-spyd marineret i en duftende sojasauce med sesamfrø og spidskommen, serveret med en forfriskende salat af sesamfrø og quinoa. En lækker ret der både tilfredsstiller dem, der elsker plantebaseret mad og dem, der elsker klassiske retter!
Ingredienser
Gryn:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
300 g seitan, naturel – 3 spsk. olie – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. stødt spidskommen – 1 tsk. hakket hvidløg – 1 tsk. hakket løg – 1 spsk. gærflager – 1 spsk. riseddike – 1 tsk. sesamolie
Skær seitan i lange strimler eller tern. Bland olie, Kikkoman sojasauce, spidskommen, hakket hvidløg og løg, gærflager, eddike og sesamolie sammen i en skål. Vend seitan grundigt i marinaden og stil skålen på køl i mindst 1 time.
Step 2
150 g quinoa – 2 spsk. olie – 1 tsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi – 1 fed hvidløg – 1 spsk. sesamfrø
Tilbered quinoa efter pakkens anvisninger. Opvarm olien på en pande. Tilsæt Kikkoman kimchi chilisauce, hakket hvidløg og sesamfrø til den varme olie. Tag panden af varmen og bland olien sammen med quinoa, når den er kølet ned.
Step 3
½ bundt koriander – ½ bundt forårsløg – 1 grøn agurk – 1 spsk. olie – Salt og peber efter smag og behag
Hak koriander og forårsløg. Skær agurken i små tern. Bland quinoa fra step 2 med koriander, forårsløg, olie og agurk og smag til med salt og peber.
Step 4
2 spsk. ristede sesamfrø – 1 spsk. sorte sesamfrø – 1 lime til servering
Grill enten seitan som små stykker på panden eller stukket på spyd. Drys med sesamfrø på alle sider, inden de steges. Tilbered, indtil stykkerne er gyldne og let sprøde. Server med salat og lime.
Tip:
Hvis du ikke har seitan, kan du erstatte den med tofu.
Du kan også nemt lave din egen seitan fra bunden: lav en dej af mel og vand (1 kg mel til 300-350 ml vand). Læg dejen i en skål med koldt vand og ælt, indtil vandet bliver mælkefarvet. Udskift vandet med nyt vand og fortsæt med at ælte. Gør dette adskillige gange, indtil der er ca. ¼ af den oprindelige dej tilbage. Denne proces sørger for at fjerne al stivelse fra dejen og efterlader ren gluten.
Opskrifts-ID: 1234
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide