Laksefilet i appelsinsauce med champignonflødesauce

Samlet tid 80 min.
60 min. Arbejdstid
20 min. Marineringstid

Ingredienser

4 Portioner

Appelsin-sojasaucemarinade:

3 spsk.
appelsinjuice
6 
appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til pynt)
1 ½ 
olivenolie
4 
laksefileter med skind (à ca. 150 g)
2 
julesalathoveder (cikoriesalat)

Champignonflødesauce:

250 g
champignon
1 
løg
3 spsk.
olivenolie, evt. lidt ekstra til stanniolen
20 g
smør
Salt, friskkværnet peber
300 g
fløde
1 ½ spsk.
mild sennep
1 ½ tsk.
sukker
Næringsindhold: 3181 kJ  /  760 kcal
61,1 g Fedt
37,2 g Protein
14,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål. Skyl laksefileterne, og kom dem i en tilstrækkeligt stor frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Tryk luften ud af posen og luk den. Lad laksen trække i marinaden i 15-20 minutter. Skyl julesalaten, skær stokken fra, og skær salathovederne i halve.

Step 2

Champignonflødesauce: Børst champignonerne rene, pil løgene, og skær begge dele i 2-3 mm tynde skiver.

Step 3

Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits champignonerne og løgene let. Tilsæt smør, og krydr let med salt og peber. Tilsæt fløde, sennep, Kikkoman Sojasauce og sukker, og lad saucen koge op.

Step 4

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre. Læg et stykke krøllet stanniol på en bageplade, og smør stanniolen let med olie. Læg laksefileterne på stanniolen med skindet opad, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 8 minutter.

Step 5

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend laksefileterne om. Fordel champignonflødesaucen rundt om laksefileterne, og læg også de halve julesalathoveder på bagepladen.

Step 6

Drys salathovederne med salt og peber, og dryp dem med resten af olivenolien. Læg en appelsinskive oven på hver af laksefileterne, og lad det hele stege videre i ca. 10 minutter. Serveres straks.

Tip:

Resten af marinaden kan varmes op og dryppes over laksefileterne efter stegning.

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Opskrifts-ID: 216

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål. Skyl laksefileterne, og kom dem i en tilstrækkeligt stor frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Tryk luften ud af posen og luk den. Lad laksen trække i marinaden i 15-20 minutter. Skyl julesalaten, skær stokken fra, og skær salathovederne i halve.

Champignonflødesauce: Børst champignonerne rene, pil løgene, og skær begge dele i 2-3 mm tynde skiver.

Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits champignonerne og løgene let. Tilsæt smør, og krydr let med salt og peber. Tilsæt fløde, sennep, Kikkoman Sojasauce og sukker, og lad saucen koge op.

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre. Læg et stykke krøllet stanniol på en bageplade, og smør stanniolen let med olie. Læg laksefileterne på stanniolen med skindet opad, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 8 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend laksefileterne om. Fordel champignonflødesaucen rundt om laksefileterne, og læg også de halve julesalathoveder på bagepladen.

Drys salathovederne med salt og peber, og dryp dem med resten af olivenolien. Læg en appelsinskive oven på hver af laksefileterne, og lad det hele stege videre i ca. 10 minutter. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.