Lækre koreanske bao-burgere med kimchi

Samlet tid 90 min.
20 min. Arbejdstid
60 min. Fermenteringstid
10 min. Tilberedningstid

Smag Seoul i hver eneste bid! Denne burger kan prale af en blød bao bun med kimchi, en sprød rødkålssalat, kimchi-mayo og en saftig oksekødsbøf. Toppet med Kikkoman teriyaki marinade er dette en sand smagsoplevelse fra hjertet af det koreanske køkken.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
hvedemel
1 ½ tsk.
tørgær
1 tsk.
sukker
100 ml
lunken vand
350 g
hakket oksekød
 ½ tsk.
peber
1 
fed hvidløg
1 nip
granuleret hvidløg
 ¼ tsk.
røget paprika
1 spsk.
citronsaft
3 spsk.
brun farin
1 spsk.
kartoffelstivelse
50 ml
vand
2 spsk.
sesamfrø
100 g
rødkål
50 g
kimchi
1 tsk.
riseddike
1 tsk.
honning
1 spsk.
hakkede forårsløg
3 spsk.
mayonnaise
Næringsindhold: 3010 kJ  /  719 kcal
31 g Fedt
46,2 g Protein
61,9 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g hvedemel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunken vand

Rør ingredienserne sammen til en blød gærdej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i cirka 60 minutter. Form 4 boller, stil dem til side, så de kan efterhæve, og damp dem derefter i cirka 8 minutter.

Step 2

350 g hakket oksekød –  ½ tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland oksekødet med peber og Kikkoman sojasauce. Form kødet til 4 bøffer og steg dem i cirka 3 minutter på hver side.

Step 3

1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1  fed hvidløg – 1 nip granuleret hvidløg –  ¼ tsk. røget paprika – 50 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. citronsaft – 3 spsk. brun farin – 1 spsk. kartoffelstivelse – 50 ml vand – 2 spsk. sesamfrø

Varm sesamolien op i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg, granuleret hvidløg og røget paprika, og rør rundt. Hæld Kikkoman Teriyaki Marinade, citronsaft og brun farin over. Bland og kog i 10 minutter under hyppig omrøring. I slutningen af kogningen hældes blandingen af kartoffelstivelse og vand i. Bring det i kog, og tag det af varmen. Dyp de færdige og varme burgere i saucen, og dæk dem med sesamfrø.

Step 4

100 g rødkål – 50 g kimchi – 1 tsk. riseddike – 1 tsk. honning – 1 spsk. hakket forårsløg – 1 spsk. mayonnaise

Hak rødkålen fint og skær kimchi i mindre stykker. Bland begge dele i en skål. Tilsæt riseddike, honning, hakket forårsløg og mayonnaise. Bland det hele godt sammen.

Step 5

2 spsk. mayonnaise – 1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi

Bland mayonnaise med Kikkoman kimchi chilisauce og hakkede forårsløg. Skær baobollerne over og smør dem med kimchi-mayo. Læg en bøf og salat imellem de to halvdele. 

Tip:

Til vegetarversionen fungerer tofu godt i stedet for kød. Håndter tofuskiverne som du ville gøre med kød for at få en helt vegetarisk version.

Opskrifts-ID: 1281

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g hvedemel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunken vand

Rør ingredienserne sammen til en blød gærdej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i cirka 60 minutter. Form 4 boller, stil dem til side, så de kan efterhæve, og damp dem derefter i cirka 8 minutter.

350 g hakket oksekød –  ½ tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland oksekødet med peber og Kikkoman sojasauce. Form kødet til 4 bøffer og steg dem i cirka 3 minutter på hver side.

1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1  fed hvidløg – 1 nip granuleret hvidløg –  ¼ tsk. røget paprika – 50 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 spsk. citronsaft – 3 spsk. brun farin – 1 spsk. kartoffelstivelse – 50 ml vand – 2 spsk. sesamfrø

Varm sesamolien op i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg, granuleret hvidløg og røget paprika, og rør rundt. Hæld Kikkoman Teriyaki Marinade, citronsaft og brun farin over. Bland og kog i 10 minutter under hyppig omrøring. I slutningen af kogningen hældes blandingen af kartoffelstivelse og vand i. Bring det i kog, og tag det af varmen. Dyp de færdige og varme burgere i saucen, og dæk dem med sesamfrø.

100 g rødkål – 50 g kimchi – 1 tsk. riseddike – 1 tsk. honning – 1 spsk. hakket forårsløg – 1 spsk. mayonnaise

Hak rødkålen fint og skær kimchi i mindre stykker. Bland begge dele i en skål. Tilsæt riseddike, honning, hakket forårsløg og mayonnaise. Bland det hele godt sammen.

2 spsk. mayonnaise – 1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi

Bland mayonnaise med Kikkoman kimchi chilisauce og hakkede forårsløg. Skær baobollerne over og smør dem med kimchi-mayo. Læg en bøf og salat imellem de to halvdele. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.