Lækre koreanske bao-burgere med kimchi
Smag Seoul i hver eneste bid! Denne burger kan prale af en blød bao bun med kimchi, en sprød rødkålssalat, kimchi-mayo og en saftig oksekødsbøf. Toppet med Kikkoman teriyaki marinade er dette en sand smagsoplevelse fra hjertet af det koreanske køkken.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
150 g hvedemel – 1 ½ tsk. tørgær – 1 tsk. sukker – 100 ml lunken vand
Rør ingredienserne sammen til en blød gærdej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i cirka 60 minutter. Form 4 boller, stil dem til side, så de kan efterhæve, og damp dem derefter i cirka 8 minutter.
Step 2
350 g hakket oksekød – ½ tsk. peber – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland oksekødet med peber og Kikkoman sojasauce. Form kødet til 4 bøffer og steg dem i cirka 3 minutter på hver side.
Step 3
1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 fed hvidløg – 1 nip granuleret hvidløg – ¼ tsk. røget paprika – 50 ml Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 spsk. citronsaft – 3 spsk. brun farin – 1 spsk. kartoffelstivelse – 50 ml vand – 2 spsk. sesamfrø
Varm sesamolien op i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg, granuleret hvidløg og røget paprika, og rør rundt. Hæld Kikkoman Teriyaki Marinade, citronsaft og brun farin over. Bland og kog i 10 minutter under hyppig omrøring. I slutningen af kogningen hældes blandingen af kartoffelstivelse og vand i. Bring det i kog, og tag det af varmen. Dyp de færdige og varme burgere i saucen, og dæk dem med sesamfrø.
Step 4
100 g rødkål – 50 g kimchi – 1 tsk. riseddike – 1 tsk. honning – 1 spsk. hakket forårsløg – 1 spsk. mayonnaise
Hak rødkålen fint og skær kimchi i mindre stykker. Bland begge dele i en skål. Tilsæt riseddike, honning, hakket forårsløg og mayonnaise. Bland det hele godt sammen.
Step 5
2 spsk. mayonnaise – 1 spsk. Kikkoman Krydret Chilisauce til Kimchi
Bland mayonnaise med Kikkoman kimchi chilisauce og hakkede forårsløg. Skær baobollerne over og smør dem med kimchi-mayo. Læg en bøf og salat imellem de to halvdele.
Tip:
Til vegetarversionen fungerer tofu godt i stedet for kød. Håndter tofuskiverne som du ville gøre med kød for at få en helt vegetarisk version.
Opskrifts-ID: 1281
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide