

Kyllingegyros med pitabrød og tzatziki
Opdag den nye smag af Grækenland med vores kyllingegyros, svøbt i varmt pitabrød og serveret med tzatziki med et syrligt twist af Kikkoman ponzu citrus sojasauce. En ret, der forener tradition med det moderne og som er spækket med friskhed og lethed.
Ingredienser
Kød:
Tzatzikisauce:
Servering:
Fremgangsmåde
Step 1

2 spsk. yoghurt naturel – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 3 fed hvidløg – 1 tsk. oregano – 1 tsk. stødt sød paprika – ½ tsk. tørret rosmarin – ½ tsk. spidskommen – 1 tsk. sort spidskommen – 400 g kyllingelår (uden skind og ben)
Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce i en skål som marinade. Tilsæt presset hvidløg og krydderierne, og bland det hele godt sammen. Læg kyllingelårene i skålen og lad dem marinere i minimum 2 timer i køleskabet.
Step 2

1 stor grøn agurk – 3 spsk. mayonnaise – 3 spsk. græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 nip knivspids peber – 1 fed hvidløg
Til tzatzikisaucen, start med at rive en grøn agurk ned i en skål. Tilsæt mayonnaise, yoghurt, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber. Tilsæt presset hvidløg og bland det hele godt sammen.
Step 3

½ bundt mynte – 2 græske pitabrød – 1 spsk. granatæblekerner
Steg kyllingen i en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server kødet i et ristet pitabrød med tzatziki, hakket mynte og granatæblekerner.
Tip:
Denne ret smager også dejligt sammen med pommes frites.
Opskrifts-ID: 1228
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide