Kyllingegyros med pitabrød og tzatziki

Samlet tid 165 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid
120 min. Marineringstid

Opdag den nye smag af Grækenland med vores kyllingegyros, svøbt i varmt pitabrød og serveret med tzatziki med et syrligt twist af Kikkoman ponzu citrus sojasauce. En ret, der forener tradition med det moderne og som er spækket med friskhed og lethed.

Ingredienser

2 Portioner

Kød:

2 spsk.
yoghurt naturel
3 
fed hvidløg
1 tsk.
oregano
1 tsk.
stødt sød paprika
 ½ tsk.
tørret rosmarin
 ½ tsk.
spidskommen
1 tsk.
sort spidskommen
400 g
kyllingelår (uden skind og ben)

Tzatzikisauce:

1 
stor grøn agurk
3 spsk.
mayonnaise
3 spsk.
græsk yoghurt
1 nip
peber
1 
fed hvidløg

Servering:

 ½ bundt
mynte
2 
græske pitabrød
1 spsk.
granatæblekerner
Næringsindhold: 3072 kJ  /  735 kcal
26 g Fedt
47 g Protein
62 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2 spsk. yoghurt naturel – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer3  fed hvidløg – 1 tsk. oregano – 1 tsk. stødt sød paprika –  ½ tsk. tørret rosmarin –  ½ tsk. spidskommen – 1 tsk. sort spidskommen – 400 g kyllingelår (uden skind og ben)

Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce i en skål som marinade. Tilsæt presset hvidløg og krydderierne, og bland det hele godt sammen. Læg kyllingelårene i skålen og lad dem marinere i minimum 2 timer i køleskabet.

Step 2

1  stor grøn agurk – 3 spsk. mayonnaise – 3 spsk. græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 nip knivspids peber – 1  fed hvidløg

Til tzatzikisaucen, start med at rive en grøn agurk ned i en skål. Tilsæt mayonnaise, yoghurt, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber. Tilsæt presset hvidløg og bland det hele godt sammen.

Step 3

 ½ bundt mynte – 2  græske pitabrød – 1 spsk. granatæblekerner

Steg kyllingen i en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server kødet i et ristet pitabrød med tzatziki, hakket mynte og granatæblekerner.

Tip:

Denne ret smager også dejligt sammen med pommes frites.

Opskrifts-ID: 1228

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 spsk. yoghurt naturel – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer3  fed hvidløg – 1 tsk. oregano – 1 tsk. stødt sød paprika –  ½ tsk. tørret rosmarin –  ½ tsk. spidskommen – 1 tsk. sort spidskommen – 400 g kyllingelår (uden skind og ben)

Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce i en skål som marinade. Tilsæt presset hvidløg og krydderierne, og bland det hele godt sammen. Læg kyllingelårene i skålen og lad dem marinere i minimum 2 timer i køleskabet.

1  stor grøn agurk – 3 spsk. mayonnaise – 3 spsk. græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 nip knivspids peber – 1  fed hvidløg

Til tzatzikisaucen, start med at rive en grøn agurk ned i en skål. Tilsæt mayonnaise, yoghurt, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber. Tilsæt presset hvidløg og bland det hele godt sammen.

 ½ bundt mynte – 2  græske pitabrød – 1 spsk. granatæblekerner

Steg kyllingen i en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server kødet i et ristet pitabrød med tzatziki, hakket mynte og granatæblekerner.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.