Kinesisk-inspireret kyllingeburger med teriyaki
Kinesisk-inspireret kyllingeburger med teriyaki

Kinesisk-inspireret kyllingeburger med teriyaki

5 1 Bedømmelse
Samlet tid80 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Marineringstid
30 min.Fermenteringstid

Forkæl dig selv med en fusion af Østen og Vesten med Rou Jia Mo – den kinesiske burger. Navnet betyder direkte oversat ”kød i en bolle”. I vores version indgår en bolle med kylling marineret i Kikkoman teriyaki marinade, aromatiske krydderier, sprød kål og karamelliserede løg. 

Ingredienser

2 Portioner
150 g
hvedemel
1 tsk.
tørgær
120 ml
lunken vand
300 g
kyllingelår
2 tsk.
honning
1 tsk.
citronsaft
 ½ tsk.
granuleret hvidløg
 ¼ tsk.
stødt ingefær
 ¼ tsk.
stødt kanel
 ¼ tsk.
stødt fennikel
1 spsk.
hakket koriander eller persille
1 tsk.
hakket chili
100 g
rødkål
2 spsk.
olivenolie
1 spsk.
limesaft
2 
løg
1 tsk.
sukker
Næringsindhold:3416 kJ / 816 kcal
23,7 gFedt
40,3 gProtein
65,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g hvedemel – 1 tsk. tørgær – 0,33 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce120 ml lunken vand

Ælt ingredienserne sammen til en blød dej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i cirka 60 minutter. Form 4 boller af dejen og rul hver bolle ud til en lang pølse. Rul dem derefter enkeltvis sammen på langs til en slags snegl. Vend dem om på siden og rul sneglerullerne ud til små fladbrød. Dæk de færdige brød til og lad dem hæve i 20 minutter. Varm en stegepande op ved høj temperatur og steg hvert fladbrød på tørre pande i cirka 2 minutter per side. Stil de færdigbagte brød til side.

Step 2

300 g kyllingelår – 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. honning – 1 tsk. citronsaft –  ½ tsk. granuleret hvidløg –  ¼ tsk. stødt ingefær –  ¼ tsk. stødt kanel –  ¼ tsk. stødt fennikel – 1 spsk. hakket koriander eller persille – 1 tsk. hakket chili

Dup kødet tørt og vend det i Kikkoman teriyaki marinade  blandet med ingefær, kanel og fennikel. Lad kødet marinere i cirka 30 minutter. Gem marinaden.
Bag kyllingelårene i et tildækket fad ved 180 grader i cirka 20-30 minutter, indtil kødet er mørt. Riv derefter kødet i strimler med en gaffel og bland det med koriander og chili og bland den resterende marinade i.

Step 3

100 g rødkål – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. limesaft – 1 tsk. honning

Hak rødkålen fint. Tilsæt olivenolie, limesaft og honning og bland det hele godt sammen.

Step 4

2  løg – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. sukker

Skær løgene i strimler og steg dem i olivenolie. Tilsæt Kikkoman sojasauce og sukker og lad det simre ved lav varme i cirka 10 minutter.

Step 5

Skær fladbrødene over og fyld dem med det marinerede kød, rødkål og de karamelliserede løg. 

Tip:

Du kan bruge svinekød i stedet for kylling, men så er det godt at forlænge bagetiden og sænke bagetemperaturen, som med traditionel pulled pork.

Opskrifts-ID: 1280

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g hvedemel – 1 tsk. tørgær – 0,33 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce120 ml lunken vand

Ælt ingredienserne sammen til en blød dej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i cirka 60 minutter. Form 4 boller af dejen og rul hver bolle ud til en lang pølse. Rul dem derefter enkeltvis sammen på langs til en slags snegl. Vend dem om på siden og rul sneglerullerne ud til små fladbrød. Dæk de færdige brød til og lad dem hæve i 20 minutter. Varm en stegepande op ved høj temperatur og steg hvert fladbrød på tørre pande i cirka 2 minutter per side. Stil de færdigbagte brød til side.

300 g kyllingelår – 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 tsk. honning – 1 tsk. citronsaft – ½ tsk. granuleret hvidløg – ¼ tsk. stødt ingefær – ¼ tsk. stødt kanel – ¼ tsk. stødt fennikel – 1 spsk. hakket koriander eller persille – 1 tsk. hakket chili

Dup kødet tørt og vend det i Kikkoman teriyaki marinade  blandet med ingefær, kanel og fennikel. Lad kødet marinere i cirka 30 minutter. Gem marinaden.
Bag kyllingelårene i et tildækket fad ved 180 grader i cirka 20-30 minutter, indtil kødet er mørt. Riv derefter kødet i strimler med en gaffel og bland det med koriander og chili og bland den resterende marinade i.

100 g rødkål – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. limesaft – 1 tsk. honning

Hak rødkålen fint. Tilsæt olivenolie, limesaft og honning og bland det hele godt sammen.

2 løg – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. sukker

Skær løgene i strimler og steg dem i olivenolie. Tilsæt Kikkoman sojasauce og sukker og lad det simre ved lav varme i cirka 10 minutter.

Skær fladbrødene over og fyld dem med det marinerede kød, rødkål og de karamelliserede løg. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.