Kalkunkødboller med kartoffelmos
Kalkunkødboller med kartoffelmos

Kalkunkødboller med kartoffelmos

Samlet tid90 min.
30 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid
30 min.Hviletid

En lækker og let opskrift, der appellerer til både voksne og børn. Det milde kalkunkød serveres med en fløjlsblød kartoffelmos og sprød salat. Retten komplementeres af et stænk teriyaki sauce med ristet hvidløg.

Ingredienser

2 Portioner
70 g
salatløg
1 spsk.
olie
1 nip
salt
180 g
hakket kalkunbryst
1 tsk.
Herbes de Provence
Salt
3 ½ spsk.
brødkrummer (15 g)
1 
æg
500 g
kartofler
6 spsk.
græsk yoghurt
 ½ spsk.
mel
2 spsk.
olie
120 ml
vand
70 g
blandede salatblade
40 g
rødløg
200 g
cherrytomater
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.
olivenolie
1 tsk.
honning

Fremgangsmåde

Step 1

70 g salatløg – 1 spsk. olie – 1 nip salt

Skræl og hak løget fint. Opvarm olien i en pande og steg løgstykkerne, indtil de er gyldenbrune. Smag til med salt.

Step 2

180 g hakket kalkunbryst – 1 tsk. Herbes de Provence – Salt – 3 ½ spsk. brødkrummer (15 g) – 1  æg

Bland kødet med de stegte løg og brødkrummer. Krydr med salt og Herbes de Provence. Tilsæt ægget og bland det hele godt sammen. Stil blandingen i køleskabet i cirka 30 minutter. 

Step 3

500 g kartofler – 6 spsk. græsk yoghurt

Skræl imens kartoflerne og kog dem i saltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med græsk yoghurt.

Step 4

 ½ spsk. mel – 2 spsk. olie

Form blandingen med det hakkede kalkunkød til små boller og rul dem i mel. Steg dem i olie på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune på alle sider.

Step 5

3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg120 ml vand

Bring vand og teriyaki-sauce i kog i en gryde. Tilsæt de brunede kødboller og lad dem koge i et par minutter, indtil saucen begynder at tykne. Rør forsigtigt imens.

Step 6

70 g blandede salatblade – 40 g rødløg – 200 g cherrytomater – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. honning

Hak rødløget fint. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte. Bland dem med løget og den blandede salat. Rør dressingen, der består af olivenolie, honning og citronsaft, sammen i en lille skål. Dryp dressingen over salaten.

Step 7

Anret kartoffelmosen og kødbollerne med saucen på tallerkenen. Server det sammen med salaten.

Opskrifts-ID: 1177

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

70 g salatløg – 1 spsk. olie – 1 nip salt

Skræl og hak løget fint. Opvarm olien i en pande og steg løgstykkerne, indtil de er gyldenbrune. Smag til med salt.

180 g hakket kalkunbryst – 1 tsk. Herbes de Provence – Salt – 3 ½ spsk. brødkrummer (15 g) – 1 æg

Bland kødet med de stegte løg og brødkrummer. Krydr med salt og Herbes de Provence. Tilsæt ægget og bland det hele godt sammen. Stil blandingen i køleskabet i cirka 30 minutter. 

500 g kartofler – 6 spsk. græsk yoghurt

Skræl imens kartoflerne og kog dem i saltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med græsk yoghurt.

½ spsk. mel – 2 spsk. olie

Form blandingen med det hakkede kalkunkød til små boller og rul dem i mel. Steg dem i olie på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune på alle sider.

3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg120 ml vand

Bring vand og teriyaki-sauce i kog i en gryde. Tilsæt de brunede kødboller og lad dem koge i et par minutter, indtil saucen begynder at tykne. Rør forsigtigt imens.

70 g blandede salatblade – 40 g rødløg – 200 g cherrytomater – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. honning

Hak rødløget fint. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte. Bland dem med løget og den blandede salat. Rør dressingen, der består af olivenolie, honning og citronsaft, sammen i en lille skål. Dryp dressingen over salaten.

Anret kartoffelmosen og kødbollerne med saucen på tallerkenen. Server det sammen med salaten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.