Kalkunkødboller med kartoffelmos
En lækker og let opskrift, der appellerer til både voksne og børn. Det milde kalkunkød serveres med en fløjlsblød kartoffelmos og sprød salat. Retten komplementeres af et stænk teriyaki sauce med ristet hvidløg.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
70 g salatløg – 1 spsk. olie – 1 nip salt
Skræl og hak løget fint. Opvarm olien i en pande og steg løgstykkerne, indtil de er gyldenbrune. Smag til med salt.
Step 2
180 g hakket kalkunbryst – 1 tsk. Herbes de Provence – Salt – 3 ½ spsk. brødkrummer (15 g) – 1 æg
Bland kødet med de stegte løg og brødkrummer. Krydr med salt og Herbes de Provence. Tilsæt ægget og bland det hele godt sammen. Stil blandingen i køleskabet i cirka 30 minutter.
Step 3
500 g kartofler – 6 spsk. græsk yoghurt
Skræl imens kartoflerne og kog dem i saltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med græsk yoghurt.
Step 4
½ spsk. mel – 2 spsk. olie
Form blandingen med det hakkede kalkunkød til små boller og rul dem i mel. Steg dem i olie på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune på alle sider.
Step 5
3 spsk. Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristet Hvidløg – 120 ml vand
Bring vand og teriyaki-sauce i kog i en gryde. Tilsæt de brunede kødboller og lad dem koge i et par minutter, indtil saucen begynder at tykne. Rør forsigtigt imens.
Step 6
70 g blandede salatblade – 40 g rødløg – 200 g cherrytomater – 1 spsk. citronsaft – 1 spsk. olivenolie – 1 tsk. honning
Hak rødløget fint. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte. Bland dem med løget og den blandede salat. Rør dressingen, der består af olivenolie, honning og citronsaft, sammen i en lille skål. Dryp dressingen over salaten.
Step 7
Anret kartoffelmosen og kødbollerne med saucen på tallerkenen. Server det sammen med salaten.
Opskrifts-ID: 1177
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide