Japanske frikadeller med ponzu

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
løg, finthakket
2 ½ spsk.
vegetabilsk olie
250 g
hakket oksekød
250 g
hakket grisekød
1 
fed hvidløg, presset
2 spsk.
mælk
1 
stort æg
Friskkværnet sort peber

Sauce:

1 tsk.
sukker

Pynt:

1 
forårsløg

Fremgangsmåde

Step 1

Opvarm 1 spsk. olie i en stegepande ved middelvarme og steg finthakket løg indtil det er gyldenbrunt. Hæld det i en skål og lad det køle af.

Step 2

I en stor skål røres en fars af stegt løg, hakket kød, rasp, mælk, æg, sojasauce og peber. Ælt farsen grundigt og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

Step 3

Bland ponzu, sojasauce og sukker i en skål og stil til side.

Step 4

Form runde frikadeller af farsen og opvarm 1½ spsk. olie i en stegepande ved middelvarme. Steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen og steg yderligere 4-5 minutter indtil frikadellerne er gennemstegte. Hæld saucen på panden og lad den koge op i et par minutter mens den hældes over frikadellerne. Tag frikadellerne af panden og kog evt. saucen en smule mere ind.

Step 5

Anret frikadellerne pyntet med forårsløg og server med saucen og grønt tilbehør.

Opskrifts-ID: 300

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Opvarm 1 spsk. olie i en stegepande ved middelvarme og steg finthakket løg indtil det er gyldenbrunt. Hæld det i en skål og lad det køle af.

I en stor skål røres en fars af stegt løg, hakket kød, rasp, mælk, æg, sojasauce og peber. Ælt farsen grundigt og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

Bland ponzu, sojasauce og sukker i en skål og stil til side.

Form runde frikadeller af farsen og opvarm 1½ spsk. olie i en stegepande ved middelvarme. Steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen og steg yderligere 4-5 minutter indtil frikadellerne er gennemstegte. Hæld saucen på panden og lad den koge op i et par minutter mens den hældes over frikadellerne. Tag frikadellerne af panden og kog evt. saucen en smule mere ind.

Anret frikadellerne pyntet med forårsløg og server med saucen og grønt tilbehør.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.