

Japanske frikadeller med ponzu
Fremgangsmåde
Step 1
Opvarm 1 spsk. olie i en stegepande ved middelvarme og steg finthakket løg indtil det er gyldenbrunt. Hæld det i en skål og lad det køle af.
Step 2
I en stor skål røres en fars af stegt løg, hakket kød, rasp, mælk, æg, sojasauce og peber. Ælt farsen grundigt og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Step 3
Bland ponzu, sojasauce og sukker i en skål og stil til side.
Step 4
Form runde frikadeller af farsen og opvarm 1½ spsk. olie i en stegepande ved middelvarme. Steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen og steg yderligere 4-5 minutter indtil frikadellerne er gennemstegte. Hæld saucen på panden og lad den koge op i et par minutter mens den hældes over frikadellerne. Tag frikadellerne af panden og kog evt. saucen en smule mere ind.
Step 5
Anret frikadellerne pyntet med forårsløg og server med saucen og grønt tilbehør.
Opskrifts-ID: 300
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide