Hummus-dip med sojasauce
Samlet tid
10 min.
10 min.
Arbejdstid
Ingredienser
4 Portioner
1
fed hvidløg
2 spsk.
tahin (eller ristet sesam)
200 g
kikærter (kogt/fra dåse)
8 spsk.
kogevand eller lage fra kikærterne
4 spsk.
olivenolie
2 spsk.
citronsaft
5 ½ spsk.
1 spsk.
sukker
1 tsk.
paprikapulver
Evt. 1 tsk. kommen efter smag og behag
Til garnering:
Olivenolie
Koriander
Paprikapulver
Næringsindhold:
833 kJ
/
199 kcal
14,3 g
Fedt
4,4 g
Protein
11,3 g
Kulhydrater
Fremgangsmåde
Step 1
Pil hvidløget, skær det i halve, skær stokken i midten fra, og hak hvidløget groft.
Step 2
Blend hvidløget sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor.
Step 3
Servér dippen dryppet med olivenolie og sojasauce og drysset med koriander og paprikapulver.
Tip
Hummusdippen passer bl.a. fremragende til grillede grøntsager, fx squashruller, auberginer og peberfrugter, grillet kød, fx kyllingespyd, fladbrød.
Serveres med dadler og store oliven som tilbehør.
Opskrifts-ID: 52
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide