Honning-sojaparfait med julekrydrede appelsiner og gløggzabaione
Honning-sojaparfait med julekrydrede appelsiner og gløggzabaione

Honning-sojaparfait med julekrydrede appelsiner og gløggzabaione

Samlet tid50 min.
50 min.Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner

Honning-sojasirup

6 spsk.
honning
 ½ 
Lime (saft)
120 g
smør

Honning-sojaparfait

3 spsk.
vand
100 g
sukker
65 g
æggehvider
Honning-sojasirup efter smag
110 g
piskefløde, let pisket

Julekrydrede appelsiner

200 ml
appelsinjuice
80 g
sukker
20 g
honning
2 
nelliker
1 
stjerneanis
 ¼ 
stang vanilje, flækket og udskrabet
 ½ 
kanelstang
3 
appelsiner (afhængigt af størrelsen)

Gløggzabaione

1 
stjerneanis
1 
kapsel kardemomme
 ¼ 
kanelstang
2 
nelliker
60 ml
rødvin (eller gløgg)
40 g
sukker
2 
æggeblommer
Næringsindhold:4186 kJ / 1000 kcal
38 gFedt
5,6 gProtein
90 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Honning-sojasirup: Kog honning, Wok sauce og limesaft ind til sirup. Rør derefter smørret i med et piskeris, så alle ingredienserne bindes sammen til en ensartet sirup. Sæt siruppen på køl. OBS! Siruppen skal være kølet helt af, før den bruges til parfaiten; derfor skal den helst laves dagen før.

Step 2

Honning-sojaparfait: Kog 50 ml vand og 75 g sukker op. I mellemtiden piskes æggehviderne og resten af sukkeret til en stiv masse i en foodprocessor eller med en håndmixer. Når massen er stiv, tilsættes sukkerblandingen langsomt under konstant omrøring. Massens samlede volumen øges, mens der piskes. Tilsæt derefter meget langsomt honning-sojasirup efter smag. Til sidst vendes den piskede fløde forsigtigt i. Kom parfaitmassen portionsvis i forme, som stilles i fryseren. Parfaiten skal fryses ned, før den er klar til servering.

Step 3

Julekrydrede appelsiner: Bland alle ingredienserne bortset fra appelsinerne sammen, kog det hele kort op, og lad blandingen trække under låg. Skræl appelsinerne med en kniv, så de er helt fri for de hvide hinder. Lad derefter de hele appelsiner trække i den lunkne fond natten over. Inden servering skæres appelsinerne i tynde skiver eller fileter.

Step 4

Gløggzabaione: Knus krydderierne i en morter, og varm dem op sammen med rødvinen og sukkeret (gløggen må ikke koge!). Lad derefter gløggen trække i ca. 10 minutter under låg. Tag en teskefuld fra til pynt, og rør resten af gløggen sammen med æggeblommerne. Sigt æggeblandingen gennem en si, og pisk den til en skummende masse over et vandbad. Bliv ved med at piske, indtil massen bliver tyk og mere fast i konsistensen. Serveres varm.

Tip

Pynt den færdige zabaione med et par dråber gløgg inden servering.

Opskrifts-ID: 116

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Honning-sojasirup: Kog honning, Wok sauce og limesaft ind til sirup. Rør derefter smørret i med et piskeris, så alle ingredienserne bindes sammen til en ensartet sirup. Sæt siruppen på køl. OBS! Siruppen skal være kølet helt af, før den bruges til parfaiten; derfor skal den helst laves dagen før.

Honning-sojaparfait: Kog 50 ml vand og 75 g sukker op. I mellemtiden piskes æggehviderne og resten af sukkeret til en stiv masse i en foodprocessor eller med en håndmixer. Når massen er stiv, tilsættes sukkerblandingen langsomt under konstant omrøring. Massens samlede volumen øges, mens der piskes. Tilsæt derefter meget langsomt honning-sojasirup efter smag. Til sidst vendes den piskede fløde forsigtigt i. Kom parfaitmassen portionsvis i forme, som stilles i fryseren. Parfaiten skal fryses ned, før den er klar til servering.

Julekrydrede appelsiner: Bland alle ingredienserne bortset fra appelsinerne sammen, kog det hele kort op, og lad blandingen trække under låg. Skræl appelsinerne med en kniv, så de er helt fri for de hvide hinder. Lad derefter de hele appelsiner trække i den lunkne fond natten over. Inden servering skæres appelsinerne i tynde skiver eller fileter.

Gløggzabaione: Knus krydderierne i en morter, og varm dem op sammen med rødvinen og sukkeret (gløggen må ikke koge!). Lad derefter gløggen trække i ca. 10 minutter under låg. Tag en teskefuld fra til pynt, og rør resten af gløggen sammen med æggeblommerne. Sigt æggeblandingen gennem en si, og pisk den til en skummende masse over et vandbad. Bliv ved med at piske, indtil massen bliver tyk og mere fast i konsistensen. Serveres varm.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.