Honning-sojaparfait med julekrydrede appelsiner og gløggzabaione
Ingredienser
Honning-sojasirup
Honning-sojaparfait
Julekrydrede appelsiner
Gløggzabaione
Fremgangsmåde
Step 1
Honning-sojasirup: Kog honning, Wok sauce og limesaft ind til sirup. Rør derefter smørret i med et piskeris, så alle ingredienserne bindes sammen til en ensartet sirup. Sæt siruppen på køl. OBS! Siruppen skal være kølet helt af, før den bruges til parfaiten; derfor skal den helst laves dagen før.
Step 2
Honning-sojaparfait: Kog 50 ml vand og 75 g sukker op. I mellemtiden piskes æggehviderne og resten af sukkeret til en stiv masse i en foodprocessor eller med en håndmixer. Når massen er stiv, tilsættes sukkerblandingen langsomt under konstant omrøring. Massens samlede volumen øges, mens der piskes. Tilsæt derefter meget langsomt honning-sojasirup efter smag. Til sidst vendes den piskede fløde forsigtigt i. Kom parfaitmassen portionsvis i forme, som stilles i fryseren. Parfaiten skal fryses ned, før den er klar til servering.
Step 3
Julekrydrede appelsiner: Bland alle ingredienserne bortset fra appelsinerne sammen, kog det hele kort op, og lad blandingen trække under låg. Skræl appelsinerne med en kniv, så de er helt fri for de hvide hinder. Lad derefter de hele appelsiner trække i den lunkne fond natten over. Inden servering skæres appelsinerne i tynde skiver eller fileter.
Step 4
Gløggzabaione: Knus krydderierne i en morter, og varm dem op sammen med rødvinen og sukkeret (gløggen må ikke koge!). Lad derefter gløggen trække i ca. 10 minutter under låg. Tag en teskefuld fra til pynt, og rør resten af gløggen sammen med æggeblommerne. Sigt æggeblandingen gennem en si, og pisk den til en skummende masse over et vandbad. Bliv ved med at piske, indtil massen bliver tyk og mere fast i konsistensen. Serveres varm.
Tip
Pynt den færdige zabaione med et par dråber gløgg inden servering.
Opskrifts-ID: 116
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide