Helstegt ørred i citrus Ponzu
Ørred er nem at grille helstegt. Denne opskrift er meget simpel: mariner fisken i Ponzu, og server den med en cremet sauce lavet af bagte citroner. Et lækkert grillmåltid til sommeren med et citruspift.
Fremgangsmåde
Step 1
Fjern skællene på de to ørreder. Rids skindet på fiskene med en skarp kniv, så marinaden kan trænge ind til kødet.
Step 2
Hak forårsløgene, pres hvidløget med en hvidløgspresser og riv ingefæren.
Step 3
Drys halvdelen af forårsløgene samt hvidløg og ingefær henover de to fisk. Derefter dækkes fisken helt med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og stilles i køleskabet for at marinere.
Step 4
Læg det hele hvidløg på grillen, og tilbered det i ca. 20-30 minutter indtil knolden begynder at blive blød og aromatisk. Halver citronerne.
Step 5
Grill de to ørreder på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 10 minutter på hver side. Pensl fiskene med den resterende marinade med jævne mellemrum. Citronerne grilles ligeledes sammen med fiskene indtil de er gyldenbrune og bløde.
Step 6
De grillede fisk sættes til side et øjeblik.
Step 7
Pres juicen ud af de stegte citroner. Tilføj olivenolie, honning og stegt hvidløg. Bland det hele sammen med en stavblender, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber.
Step 8
Server fisken med resten af de hakkede forårsløg og saucen.
Opskrifts-ID: 1116
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide