Hel kylling i honning-sojamarinade med sesamfrø
Hel kylling i honning-sojamarinade med sesamfrø

Hel kylling i honning-sojamarinade med sesamfrø

Samlet tid90 min.
10 min.Arbejdstid
80 min.Tilberedningstid

En saftig hel kylling marineret i honning og sojasauce, der giver masser af smag. Skindet bliver sprødt og lækkert, mens kødet forbliver mørt og saftigt.

Ingredienser

4 Portioner
1 
hel kylling
Saft og skal fra 1 appelsin
1 spsk.
flydende honning
2 spsk.
sesamfrø
1 tsk.
salt
1 nip
bagepulver

Fyld:

1 
helt hvidløg
1 
appelsin

Fremgangsmåde

Step 1

1  hel kylling

Sæt ovnen på 200 grader.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.

Step 2

1  helt hvidløg – 1  appelsin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær appelsinen i både, og skær toppen af hvidløget. Kom sojasauce ind i kyllingen, og fyld nu kyllingen med appelsin og hvidløg.

Step 3

100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Saft og skal fra 1 appelsin – 1 spsk. flydende honning – 2 spsk. sesamfrø – 1 tsk. salt – 1 nip bagepulver

Pisk sojasauce og appelsinsaft (gem skallen til senere) sammen med honning, sesamfrø, salt og bagepulver, og hæld blandingen over kyllingen. Massér det ind i kødet.

Step 4

Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i en almindelig ovn i 1 time og 20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

Step 5

Tag kyllingen ud af ovnen, og pynt med appelsinskal. Server og nyd!

Opskrifts-ID: 1423

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 hel kylling

Sæt ovnen på 200 grader.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.

1 helt hvidløg – 1 appelsin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Skær appelsinen i både, og skær toppen af hvidløget. Kom sojasauce ind i kyllingen, og fyld nu kyllingen med appelsin og hvidløg.

100 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Saft og skal fra 1 appelsin – 1 spsk. flydende honning – 2 spsk. sesamfrø – 1 tsk. salt – 1 nip bagepulver

Pisk sojasauce og appelsinsaft (gem skallen til senere) sammen med honning, sesamfrø, salt og bagepulver, og hæld blandingen over kyllingen. Massér det ind i kødet.

Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i en almindelig ovn i 1 time og 20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

Tag kyllingen ud af ovnen, og pynt med appelsinskal. Server og nyd!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.