Hawaii-burger med kylling og sojaglaze
Pift hverdagen op med et eksotisk tvist, selv på en almindelig tirsdag!
Vores Hawaii-burger er din billet til en smagsrejse til troperne med saftigt kyllingebryst, frisk ananas og sprøde grøntsager – alt sammen sesamdressing og en lækker sojaglaze.
Ingredienser
Sojaglaze
Fremgangsmåde
Step 1
Kyllingebryst – 200 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 tsk. honning – 1 tsk. sukker – 1 fed hvidløg, finthakket – Et godt drys peber – Maizena
Dagen før
Læg kyllingebrysterne i et stort fad.
Bland alle ingredienserne til glazen, og hæld det over kyllingen. Sørg for, at den er dækket helt, ellers tilsæt mere sojasauce. Kom film eller en tallerken over, og stil på køl.
Step 2
Grøn salat – Lidt lilla spidskål – Agurk – 1 stor tomat
På dagen
Vask og rens alle grøntsagerne, snit spidskål fint, og skær tomat og agurk i skiver.
Varm en stor pande op, og kom sesamolie på. Steg kyllingebrysterne på panden med lidt af lagen.
Step 3
Maizena
Find en gryde frem, og kom resten af glazen op i gryden, varm op (den skal koge i minimum 3 minutter) under omrøring. Tilsæt herefter maizena – én spiseskefuld ad gangen – og rør ud, til den er dejligt skinnende.
Step 4
Burger boller
Varm bollerne 1 minut i ovnen eller på brødristeren.
Step 5
Mayonnaise – Sriracha – Sesam-dressing
Saml burgerne:
Smør bollerne med mayonnaise og sriracha–sauce efter smag. Læg salat i bunden, og kom herefter tomat, agurk, kylling, ananas og spidskål på. Giv en spiseskefuld af glazen og sesam-dressing efter smag.
Server straks.
Opskrifts-ID: 1330
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide