Hawaii-burger med kylling og sojaglaze
Hawaii-burger med kylling og sojaglaze

Hawaii-burger med kylling og sojaglaze

Pift hverdagen op med et eksotisk tvist, selv på en almindelig tirsdag! 

Vores Hawaii-burger er din billet til en smagsrejse til troperne med saftigt kyllingebryst, frisk ananas og sprøde grøntsager – alt sammen sesamdressing og en lækker sojaglaze.

Ingredienser

4 Portioner
4 
burgerboller
4 
stk. kyllingebrystfilet
4 
ananasringe – fra dåse eller frisk ananas
Grøn salat
Lidt lilla spidskål
Agurk
1 
stor tomat
4 spsk.
mayonnaise
Sriracha-sauce efter smag
Sesamolie til stegning

Sojaglaze

2 tsk.
honning
1 tsk.
sukker
1 
fed hvidløg, finthakket
Et godt drys peber
Maizena

Fremgangsmåde

Step 1

Kyllingebryst – 200 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. honning – 1 tsk. sukker – 1  fed hvidløg, finthakket – Et godt drys peber – Maizena

Dagen før

Læg kyllingebrysterne i et stort fad. 

Bland alle ingredienserne til glazen, og hæld det over kyllingen. Sørg for, at den er dækket helt, ellers tilsæt mere sojasauce. Kom film eller en tallerken over, og stil på køl. 

Step 2

Grøn salat – Lidt lilla spidskål – Agurk – 1  stor tomat

På dagen

Vask og rens alle grøntsagerne, snit spidskål fint, og skær tomat og agurk i skiver. 

Varm en stor pande op, og kom sesamolie på. Steg kyllingebrysterne på panden med lidt af lagen. 

Step 3

Maizena

Find en gryde frem, og kom resten af glazen op i gryden, varm op (den skal koge i minimum 3 minutter) under omrøring. Tilsæt herefter maizena – én spiseskefuld ad gangen – og rør ud, til den er dejligt skinnende. 

Step 4

Burger boller

Varm bollerne 1 minut i ovnen eller på brødristeren.

Step 5

Mayonnaise – Sriracha – Sesam-dressing

Saml burgerne: 

Smør bollerne med mayonnaise og sriracha–sauce efter smag. Læg salat i bunden, og kom herefter tomat, agurk, kylling, ananas og spidskål på. Giv en spiseskefuld af glazen og sesam-dressing efter smag. 

Server straks.

Opskrifts-ID: 1330

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kyllingebryst – 200 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 tsk. honning – 1 tsk. sukker – 1 fed hvidløg, finthakket – Et godt drys peber – Maizena

Dagen før

Læg kyllingebrysterne i et stort fad. 

Bland alle ingredienserne til glazen, og hæld det over kyllingen. Sørg for, at den er dækket helt, ellers tilsæt mere sojasauce. Kom film eller en tallerken over, og stil på køl. 

Grøn salat – Lidt lilla spidskål – Agurk – 1 stor tomat

På dagen

Vask og rens alle grøntsagerne, snit spidskål fint, og skær tomat og agurk i skiver. 

Varm en stor pande op, og kom sesamolie på. Steg kyllingebrysterne på panden med lidt af lagen. 

Maizena

Find en gryde frem, og kom resten af glazen op i gryden, varm op (den skal koge i minimum 3 minutter) under omrøring. Tilsæt herefter maizena – én spiseskefuld ad gangen – og rør ud, til den er dejligt skinnende. 

Burger boller

Varm bollerne 1 minut i ovnen eller på brødristeren.

Mayonnaise – Sriracha – Sesam-dressing

Saml burgerne: 

Smør bollerne med mayonnaise og sriracha–sauce efter smag. Læg salat i bunden, og kom herefter tomat, agurk, kylling, ananas og spidskål på. Giv en spiseskefuld af glazen og sesam-dressing efter smag. 

Server straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.