Gyoza med kål og svampe og tranebærsauce
Forfin dine dumpling-færdigheder med disse festlige gyozaer, der fusionerer både japanske og europæiske vintersmage. De er fyldt med en blanding af sprød kål og svampe og serveres med en syrlig tranebærsauce. En perfekt ret til de kolde måneder.
Fremgangsmåde
Step 1
100 g hvidkål – 30 g shiitake-svampe – 30 g enoki-svampe – 80 g løg – 2 fed hvidløg – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 ml rapsolie
Hak grøntsagerne til fyldet fint og steg det hele i olie i cirka 10 minutter, indtil grøntsagerne er møre. Smag til med Kikkoman sojasauce.
Step 2
40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 120 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 80 g tørrede tranebær – 1 tsk. majsstivelse
Rør ingredienserne til tranebærsaucen sammen og bring det hele i kog.
Step 3
14 gyoza dejplader
Fyld dejpladerne med fyldet fra step 1 og rul dem sammen til gyoza-dumplings.
Læg de færdige dumplings i en pande og steg dem på den ene side. Når de er gyldenbrune, tilsættes en smule vand. Læg låg på panden og lad dem simre i 3-4 minutter.
Server de færdige dumplings sammen med tranebærsaucen.
Tip:
Sådan laver du gyoza-dumplings:
Læg fyldet i midten af dejpladen. Fold dejen på midten. Fugt kanterne med en smule vand og klem dem sammen i en vifteform.
Opskrifts-ID: 1369
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide