Gunkan maki sushi med rejer & agurk

Samlet tid 15 min.
15 min. Arbejdstid

Metode og ingredienser til Gunkan-Maki sushi med rejser, agurk og flødeost.

Ingredienser

4 Portioner
2 spsk.
agurketern
2 spsk.
hakkede rejer
1 spsk.
flødeost med urter
1 
nori-plade
80 g
kogt sushiris*

Servér med:

Agurk
rejser
Næringsindhold: 226 kJ  /  54 kcal
1,3 g Fedt
3,6 g Protein
6,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland agurketern, rejestykker og flødeost i en skål.

Step 2

Skæring af 1 nori-plade: Skær en strimmel på 3 cm på den ene side mod linjerne, og læg den til side

Step 3

Skær 4 nori-strimler ud ved at følge linjerne på pladen, og læg dem til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 plader).

Step 4

Form 4 x 20 g sushiris til ovale kugler med våde fingre.

Step 5

Placér en nori-strimmel omkring hver kugle, "lim" dem sammen med et par klæbende ris, og tryk den godt sammen.

Step 6

Placér en portion af den tilberedte agurke-avocado-blanding på hver riskugle.

Step 7

Pynt gunkan med agurk og avocado, og servér med Kikkoman sojasauce.

Tip:

Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.

*Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vand

Kog risen først, og krydder herefter med

eller alternativt:

  • 70 ml riseddike
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Opskrifts-ID: 945

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland agurketern, rejestykker og flødeost i en skål.

Skæring af 1 nori-plade: Skær en strimmel på 3 cm på den ene side mod linjerne, og læg den til side

Skær 4 nori-strimler ud ved at følge linjerne på pladen, og læg dem til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 plader).

Form 4 x 20 g sushiris til ovale kugler med våde fingre.

Placér en nori-strimmel omkring hver kugle, "lim" dem sammen med et par klæbende ris, og tryk den godt sammen.

Placér en portion af den tilberedte agurke-avocado-blanding på hver riskugle.

Pynt gunkan med agurk og avocado, og servér med Kikkoman sojasauce.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.