Grøntsags-donburi med frugt og furikake
Grøntsags-donburi med frugt og furikake

Grøntsags-donburi med frugt og furikake

Samlet tid75 min.
15 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid
30 min.Marineringstid

Tag imod efteråret med åbne arme med denne japansk-inspirerede risret med bagte rosenkål, abrikos, æble og rødbede. Det hele rundes af med et drys smagfuld furikake, der gør retten til en perfekt blanding af forskellige smage og teksturer.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
sushiris

Toppings:

200 g
rosenkål
30 g
honning
1 
abrikos
1 
æble
1 
kogt rødbede

Sauce:

20 ml
lime- eller yuzusaft
1 tsk.
rå ingefær
1 
fed hvidløg
1 tsk.
appelsinskal

Furikake:

1 tsk.
sorte sesamfrø
1 tsk.
ristede sesamfrø
1 
noritang
1 tsk.
sansho-peber
Næringsindhold:2344 kJ / 560 kcal
6,5 gFedt
15,1 gProtein
108,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

120 g sushiris – 200 g rosenkål – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 g honning

Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger. 
Skær rosenkål i halve og bland dem med Kikkoman sojasauce og honning. Lad dem marinere i 30 minutter og bag dem derefter ved 200°C i 20 minutter.

Step 2

1  abrikos – 1  æble – 1  kogt rødbede

Vask abrikos og æble og skræl rødbeden. Skær det hele i mindre stykker.

Step 3

1  fed hvidløg – 1 tsk. rå ingefær – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce60 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil20 ml lime- eller yuzusaft – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. appelsinskal

Hak ingefær og hvidløg, tilsæt de resterende ingredienser og rør saucen godt sammen.

Step 4

1  ark noritang – 1 tsk. sorte sesamfrø – 1 tsk. ristede sesamfrø – 1 tsk. sansho-peber

Smuldr noriarket og bland det med sesamfrø og sansho-peber for at lave din egen furikake.

Hæld risen i en skål og arranger de andre ingredienser ovenpå i små sektioner. Hæld saucen over retten og drys med furikake.

Tip:

Du kan også købe en færdig furikake-blanding i stedet for at lave en selv. Der findes forskellige slags furikake i onlineshops, så vælg den slags, du bedst kan lide.

Opskrifts-ID: 1366

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

120 g sushiris – 200 g rosenkål – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 g honning

Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger. 
Skær rosenkål i halve og bland dem med Kikkoman sojasauce og honning. Lad dem marinere i 30 minutter og bag dem derefter ved 200°C i 20 minutter.

1 abrikos – 1 æble – 1 kogt rødbede

Vask abrikos og æble og skræl rødbeden. Skær det hele i mindre stykker.

1 fed hvidløg – 1 tsk. rå ingefær – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce60 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil20 ml lime- eller yuzusaft – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 tsk. appelsinskal

Hak ingefær og hvidløg, tilsæt de resterende ingredienser og rør saucen godt sammen.

1 ark noritang – 1 tsk. sorte sesamfrø – 1 tsk. ristede sesamfrø – 1 tsk. sansho-peber

Smuldr noriarket og bland det med sesamfrø og sansho-peber for at lave din egen furikake.

Hæld risen i en skål og arranger de andre ingredienser ovenpå i små sektioner. Hæld saucen over retten og drys med furikake.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.