Grøntsags-donburi med frugt og furikake
Tag imod efteråret med åbne arme med denne japansk-inspirerede risret med bagte rosenkål, abrikos, æble og rødbede. Det hele rundes af med et drys smagfuld furikake, der gør retten til en perfekt blanding af forskellige smage og teksturer.
Fremgangsmåde
Step 1
120 g sushiris – 200 g rosenkål – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 g honning
Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger.
Skær rosenkål i halve og bland dem med Kikkoman sojasauce og honning. Lad dem marinere i 30 minutter og bag dem derefter ved 200°C i 20 minutter.
Step 2
1 abrikos – 1 æble – 1 kogt rødbede
Vask abrikos og æble og skræl rødbeden. Skær det hele i mindre stykker.
Step 3
1 fed hvidløg – 1 tsk. rå ingefær – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 60 ml Kikkoman Sødtsmagende Krydderi til Madlavning i Mirin-stil – 20 ml lime- eller yuzusaft – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 tsk. appelsinskal
Hak ingefær og hvidløg, tilsæt de resterende ingredienser og rør saucen godt sammen.
Step 4
1 ark noritang – 1 tsk. sorte sesamfrø – 1 tsk. ristede sesamfrø – 1 tsk. sansho-peber
Smuldr noriarket og bland det med sesamfrø og sansho-peber for at lave din egen furikake.
Hæld risen i en skål og arranger de andre ingredienser ovenpå i små sektioner. Hæld saucen over retten og drys med furikake.
Tip:
Du kan også købe en færdig furikake-blanding i stedet for at lave en selv. Der findes forskellige slags furikake i onlineshops, så vælg den slags, du bedst kan lide.
Opskrifts-ID: 1366
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide