Grøn urterisotto mod stegte svampe
Ingredienser
Grøn bouillon
Ponzubouillon
Grøn risotto
Bagte svampe
Garniture
Fremgangsmåde
Step 1
Varm ovnen op til 220 °C. Bland svampene med 25 g olie og 5 g salt, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldenbrune. Sluk for ovnen. Dryp svampene med 30 g Ponzu Citrus Sojasauce, og lad dem stå i den slukkede ovn, til du er færdig med at tilberede resten af ingredienserne. Hak 5 g persilleblade og 5 g basilikumblade fint, og gem dem til senere.
Step 2
Kom resten af persillen, basilikummen, de grønne dele af forårsløgene og den frosne spinat i en blender eller foodprocessor. Tilsæt 500 g vand, og blend det hele sammen til en cremet masse på højt trin i ca. 30 sekunder. Gem den grønne bouillon til senere. Bland 500 g vand med Ponzu Citrus Sojasauce, og gem blandingen til senere.
Step 3
Varm olien op på en stor pande med låg. Kom risen på panden, og svits den i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de hvide dele af forårsløgene, og kog det hele i 1 minut under hyppig omrøring. Tilsæt ponzublandingen. Læg låg på, og lad det hele koge op. Skru derefter blusset ned på laveste trin. Lad det hele koge i 10 minutter.
Step 4
Tilsæt den grønne bouillon, rør det hele kort sammen, og lad det koge videre i mindst 8-10 minutter, til risen har absorberet det meste af væden og er blød, men stadig al dente (smag på den!). Bland smørret og parmesanosten i, indtil smørret er smeltet. Smag til med salt og peber. Anret risottoen med svampene, skyen fra panden og de hakkede urter. Høvl lidt ekstra parmesanost over med en kartoffelskræller, og server det hele straks.
Opskrifts-ID: 69
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide