Grillspyd med kylling og forårsløg

Samlet tid 20 min.
5 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
kyllingekød uden ben (fx lår eller bryst)
1 
forårsløg

Eller:

Eller Sauce til grillspyd med kylling og forårsløg:

2 spsk.
råsukker
2 ½ spsk.
danskvand
 ½ spsk.
planteolie
 ½ tsk.
shichimi (eller chilipeber)
Næringsindhold: 501 kJ  /  119 kcal
4,6 g Fedt
11,6 g Protein
7,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær kyllingekødet i stykker à ca. 15 g. Rens og skyl forårsløget, og skær det i ca. 3 cm lange stykker.

Step 2

Sæt råvarerne på spyd i følgende rækkefølge: kyllingekød → forårsløg → kyllingekød → forårsløg → kyllingekød (skindet på kyllingen skal vende opad).

Step 3

Varm planteolien op på en pande, og steg spyddene ved jævn varme med skindet nedad i ca. 3 minutter (under låg). Vend spyddene, og lad dem stege videre i ca. 1 minut. Læg spyddene på en tallerken, og hold dem varme.

Step 4

Hæld den resterende olie af panden. Varm Yakitori saucen (eller Kikkoman sød sauce til ris) op på panden. Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.

Step 5

Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering

Step 6

Tilberedning uden Kikkoman Yakitori sauce (eller Kikkoman sød sauce til ris):

Indtil stegningen af spyddene er fremgangsmåden den samme. Hæld den resterende olie af panden. Varm råsukker og danskvand op på panden, og lad blandingen småkoge, til sukkeret er smeltet. Tilsæt sojasauce, og lad det hele koge op, indtil saucen begynder at blive lidt mere tyktflydende.
Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.
Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering.

Opskrifts-ID: 247

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær kyllingekødet i stykker à ca. 15 g. Rens og skyl forårsløget, og skær det i ca. 3 cm lange stykker.

Sæt råvarerne på spyd i følgende rækkefølge: kyllingekød → forårsløg → kyllingekød → forårsløg → kyllingekød (skindet på kyllingen skal vende opad).

Varm planteolien op på en pande, og steg spyddene ved jævn varme med skindet nedad i ca. 3 minutter (under låg). Vend spyddene, og lad dem stege videre i ca. 1 minut. Læg spyddene på en tallerken, og hold dem varme.

Hæld den resterende olie af panden. Varm Yakitori saucen (eller Kikkoman sød sauce til ris) op på panden. Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.

Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering

Tilberedning uden Kikkoman Yakitori sauce (eller Kikkoman sød sauce til ris):

Indtil stegningen af spyddene er fremgangsmåden den samme. Hæld den resterende olie af panden. Varm råsukker og danskvand op på panden, og lad blandingen småkoge, til sukkeret er smeltet. Tilsæt sojasauce, og lad det hele koge op, indtil saucen begynder at blive lidt mere tyktflydende.
Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.
Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.