

Grillede rejer og årstidens grøntsager med gele af yuzu ponzu.
Forkæl dine gæster med denne kulinariske perle: Grillede rejer og årstidens grøntsager, sydende i olivenolie og rundet af med en lækker gele af yuzu ponzu. En appetitvækkende forret, der fortryller dine og dine gæsters sanser.
Fremgangsmåde
Step 1

50 ml vand – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft – 2 tsk. agar-agar (eller 4 g gelatineblade)
Bring vand og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce i kog i en gryde. Rør agar-agar i vandet, til det er opløst. Hæld det i en skål og lad det stå på køl i 1-3 timer, indtil det har sat sig. Hvis du bruger gelatineblade, skal de blødgøres i vand i 30 minutter inden brug.
Step 2

4 rejer med hale – ½ rød peberfrugt – ½ aubergine – ½ squash – 2 okra – 2 babymajs – 40 ml olivenolie – 1 tsk. salt
Vask og skær peberfrugt, aubergine og squash i mindre stykker. Skær babymajs i halve.
Fjern toppen af okraerne, gnid dem med salt, rens dem under koldt vand og skær dem i halve. Læg de skårne grøntsager og rejer på en bageplade og vend det hele med olivenolie og salt. Bag det ved 170 °C i 15 minutter.
Step 3

Anret de grillede grøntsager og rejer på en tallerken. Tag den faste ponzu-gele ud af køleskabet, mos den med en gaffel og hæld den over grøntsager og rejer.
Tip:
Server grøntsagerne afkølet og nyd retten som en kold forret på en varm sommeraften.
Brug dine yndlingsgrøntsager i henhold til årstiden.
Vi anbefaler at blødgøre gelatinen i vand i mindst 30 minutter, idet ponzu-eddiken forringer væskens evne til at sætte sig.
Opskrifts-ID: 1296
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide