Grillede rejer og årstidens grøntsager med gele af yuzu ponzu.
Grillede rejer og årstidens grøntsager med gele af yuzu ponzu.

Grillede rejer og årstidens grøntsager med gele af yuzu ponzu.

Samlet tid150 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
120 min.Afkølingstid

Forkæl dine gæster med denne kulinariske perle: Grillede rejer og årstidens grøntsager, sydende i olivenolie og rundet af med en lækker gele af yuzu ponzu. En appetitvækkende forret, der fortryller dine og dine gæsters sanser.

Ingredienser

2 Portioner

Ponzu-yuzu-gele:

50 ml
vand
2 tsk.
agar-agar (eller 4 g gelatineblade)
4 
rejer med hale

Årstidens grøntsager:

 ½ 
rød peberfrugt
 ½ 
aubergine
 ½ 
squash
2 
okra
2 
babymajs
40 ml
olivenolie
1 tsk.
salt

Fremgangsmåde

Step 1

50 ml vand – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft2 tsk. agar-agar (eller 4 g gelatineblade)

Bring vand og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce i kog i en gryde. Rør agar-agar i vandet, til det er opløst. Hæld det i en skål og lad det stå på køl i 1-3 timer, indtil det har sat sig.  Hvis du bruger gelatineblade, skal de blødgøres i vand i 30 minutter inden brug.

Step 2

4  rejer med hale –  ½  rød peberfrugt –  ½  aubergine –  ½  squash – 2  okra – 2  babymajs – 40 ml olivenolie – 1 tsk. salt

Vask og skær peberfrugt, aubergine og squash i mindre stykker. Skær babymajs i halve. 

Fjern toppen af okraerne, gnid dem med salt, rens dem under koldt vand og skær dem i halve. Læg de skårne grøntsager og rejer på en bageplade og vend det hele med olivenolie og salt. Bag det ved 170 °C i 15 minutter.

Step 3

Anret de grillede grøntsager og rejer på en tallerken. Tag den faste ponzu-gele ud af køleskabet, mos den med en gaffel og hæld den over grøntsager og rejer.

Tip:

Server grøntsagerne afkølet og nyd retten som en kold forret på en varm sommeraften. 

Brug dine yndlingsgrøntsager i henhold til årstiden. 

Vi anbefaler at blødgøre gelatinen i vand i mindst 30 minutter, idet ponzu-eddiken forringer væskens evne til at sætte sig.

Opskrifts-ID: 1296

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

50 ml vand – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og yuzusaft2 tsk. agar-agar (eller 4 g gelatineblade)

Bring vand og Kikkoman ponzu yuzu sojasauce i kog i en gryde. Rør agar-agar i vandet, til det er opløst. Hæld det i en skål og lad det stå på køl i 1-3 timer, indtil det har sat sig.  Hvis du bruger gelatineblade, skal de blødgøres i vand i 30 minutter inden brug.

4 rejer med hale – ½ rød peberfrugt – ½ aubergine – ½ squash – 2 okra – 2 babymajs – 40 ml olivenolie – 1 tsk. salt

Vask og skær peberfrugt, aubergine og squash i mindre stykker. Skær babymajs i halve. 

Fjern toppen af okraerne, gnid dem med salt, rens dem under koldt vand og skær dem i halve. Læg de skårne grøntsager og rejer på en bageplade og vend det hele med olivenolie og salt. Bag det ved 170 °C i 15 minutter.

Anret de grillede grøntsager og rejer på en tallerken. Tag den faste ponzu-gele ud af køleskabet, mos den med en gaffel og hæld den over grøntsager og rejer.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.