Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce

Samlet tid 25 min.
20 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

En lækker kold forret i italiensk stil med farverige grillede grøntsager med et aromatisk frugtagtig pift fra citron og mirin.

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
aubergine
1 
squash
3 
røde peberfrugter

Til citronsaucen

2 spsk.
citronsaft

Til urte-hvidløgs-olien

1 
fed hvidløg
1 
kvist timian
1 
kvist rosmarin
6 spsk.
ekstra jomfruolivenolie
Næringsindhold: 779 kJ  /  186 kcal
15,1 g Fedt
2,4 g Protein
8,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland alle ingredienserne til citronsojasaucen. 

Step 2

Til urte-hvidløgsolien skal hvidløget skrælles og knuses. Skyl urterne, dup dem tørre, hak dem fint og varm dem langsomt op i en lille gryde sammen med hvidløg og olie.

Step 3

Aubergine og squash skylles og skæres derefter i ca. ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i halve, fjern kernerne og skær dem i brede strimler.

Step 4

Smør grøntsagerne med urte- og hvidløgsolien og steg dem på en opvarmet pande eller grillpande i ca. 5 minutter, mens de vendes jævnligt. Skræl forsigtigt det ydre lag af peberfrugterne.

Step 5

Læg alle grøntsagerne i en skål og marinèr dem med citronsaucen.

Step 6

Anret antipasti-grøntsagerne på tallerkener, dryp med den resterende urte- hvidløgsolie og servèr dem ved stuetemperatur.

Tip

 

Det er bedst at bruge en grillpande for at opnå grillstriber.

Læg straks de grillede peberfrugter i en skål, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem køle af i ca. 10 minutter (ikke længere). På den måde løsnes skindet meget let.

Pynt med frisk rosmarin og citronskiver.

 

Opskrifts-ID: 1031

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland alle ingredienserne til citronsojasaucen. 

Til urte-hvidløgsolien skal hvidløget skrælles og knuses. Skyl urterne, dup dem tørre, hak dem fint og varm dem langsomt op i en lille gryde sammen med hvidløg og olie.

Aubergine og squash skylles og skæres derefter i ca. ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i halve, fjern kernerne og skær dem i brede strimler.

Smør grøntsagerne med urte- og hvidløgsolien og steg dem på en opvarmet pande eller grillpande i ca. 5 minutter, mens de vendes jævnligt. Skræl forsigtigt det ydre lag af peberfrugterne.

Læg alle grøntsagerne i en skål og marinèr dem med citronsaucen.

Anret antipasti-grøntsagerne på tallerkener, dryp med den resterende urte- hvidløgsolie og servèr dem ved stuetemperatur.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.