Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce
En lækker kold forret i italiensk stil med farverige grillede grøntsager med et aromatisk frugtagtig pift fra citron og mirin.
Fremgangsmåde
Step 1
Bland alle ingredienserne til citronsojasaucen.
Step 2
Til urte-hvidløgsolien skal hvidløget skrælles og knuses. Skyl urterne, dup dem tørre, hak dem fint og varm dem langsomt op i en lille gryde sammen med hvidløg og olie.
Step 3
Aubergine og squash skylles og skæres derefter i ca. ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i halve, fjern kernerne og skær dem i brede strimler.
Step 4
Smør grøntsagerne med urte- og hvidløgsolien og steg dem på en opvarmet pande eller grillpande i ca. 5 minutter, mens de vendes jævnligt. Skræl forsigtigt det ydre lag af peberfrugterne.
Step 5
Læg alle grøntsagerne i en skål og marinèr dem med citronsaucen.
Step 6
Anret antipasti-grøntsagerne på tallerkener, dryp med den resterende urte- hvidløgsolie og servèr dem ved stuetemperatur.
Tip
Det er bedst at bruge en grillpande for at opnå grillstriber.
Læg straks de grillede peberfrugter i en skål, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem køle af i ca. 10 minutter (ikke længere). På den måde løsnes skindet meget let.
Pynt med frisk rosmarin og citronskiver.
Opskrifts-ID: 1031
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide