Gratin med skaldyr, karry og bechamel
Denne gratin med karry og ris er en japansk fusion-hyggeret, der er fyldt med en saftig skaldyrsblanding og toppet med en cremet, gylden bechamelsauce.
Ingredienser
Skaldyr:
Béchamelsauce:
Toppings:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1
150 g sushiris – 60 g gulerødder – 60 g løg – 30 g bladselleri – 1 fed hvidløg – 40 g smør – 300 g skaldyrsblanding (f.eks. blæksprutte, muslinger og rejer) – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. karrypulver
Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger. Lad den køle af og hæld den i et ovnfast fad.
Skær den vaskede gulerod og bladselleri samt løg i små tern. Hak hvidløget og steg det hele i smør, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt skaldyrsblandingen og steg i yderligere 3 minutter. Krydr til sidst det hele med Kikkoman sojasauce og karrypulver. Hæld det ned til risen det ovnfaste fad.
Step 2
30 g smør – 30 g hvedemel – 250 ml mælk – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 nip peber
Smelt smørret, tilsæt mel og steg det i 2 minutter. Tilsæt derefter mælken og rør det hele grundigt sammen for at fjerne eventuelle klumper. Bring blandingen i kog og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. Hæld saucen over ris og skaldyr fra step 1.
Step 3
100 g frisk mozzarella – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil – 1 spsk. purløg
Riv mozzarellaen i mindre stykker, fordel den ovenpå gratinblandingen og drys med Kikkoman panko. Bag retten ved 200 °C i 25 minutter. Hak purløg imens.
Server den færdige ret på en tallerken og pynt med hakket purløg.
Opskrifts-ID: 1365
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide