Gratin med skaldyr, karry og bechamel
Gratin med skaldyr, karry og bechamel

Gratin med skaldyr, karry og bechamel

Samlet tid50 min.
20 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Denne gratin med karry og ris er en japansk fusion-hyggeret, der er fyldt med en saftig skaldyrsblanding og toppet med en cremet, gylden bechamelsauce.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
sushiris

Skaldyr:

60 g
gulerødder
60 g
løg
30 g
bladselleri
1 
fed hvidløg
40 g
smør
300 g
skaldyrsblanding (f.eks. blæksprutte, muslinger og rejer)
1 tsk.
karrypulver

Béchamelsauce:

30 g
smør
30 g
hvedemel
250 ml
mælk
1 nip
peber

Toppings:

100 g
frisk mozzarella

Pynt:

1 spsk.
purløg
Næringsindhold:4408 kJ / 1053 kcal
56,2 gFedt
36,9 gProtein
97,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g sushiris – 60 g gulerødder – 60 g løg – 30 g bladselleri – 1  fed hvidløg – 40 g smør – 300 g skaldyrsblanding (f.eks. blæksprutte, muslinger og rejer) – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. karrypulver

Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger. Lad den køle af og hæld den i et ovnfast fad. 
Skær den vaskede gulerod og bladselleri samt løg i små tern. Hak hvidløget og steg det hele i smør, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt skaldyrsblandingen og steg i yderligere 3 minutter. Krydr til sidst det hele med Kikkoman sojasauce og karrypulver. Hæld det ned til risen det ovnfaste fad. 

Step 2

30 g smør – 30 g hvedemel – 250 ml mælk – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 nip peber

Smelt smørret, tilsæt mel og steg det i 2 minutter. Tilsæt derefter mælken og rør det hele grundigt sammen for at fjerne eventuelle klumper. Bring blandingen i kog og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. Hæld saucen over ris og skaldyr fra step 1. 

Step 3

100 g frisk mozzarella – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil1 spsk. purløg

Riv mozzarellaen i mindre stykker, fordel den ovenpå gratinblandingen og drys med Kikkoman panko. Bag retten ved 200 °C i 25 minutter. Hak purløg imens.
Server den færdige ret på en tallerken og pynt med hakket purløg.  

Opskrifts-ID: 1365

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g sushiris – 60 g gulerødder – 60 g løg – 30 g bladselleri – 1 fed hvidløg – 40 g smør – 300 g skaldyrsblanding (f.eks. blæksprutte, muslinger og rejer) – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. karrypulver

Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger. Lad den køle af og hæld den i et ovnfast fad. 
Skær den vaskede gulerod og bladselleri samt løg i små tern. Hak hvidløget og steg det hele i smør, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt skaldyrsblandingen og steg i yderligere 3 minutter. Krydr til sidst det hele med Kikkoman sojasauce og karrypulver. Hæld det ned til risen det ovnfaste fad. 

30 g smør – 30 g hvedemel – 250 ml mælk – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 nip peber

Smelt smørret, tilsæt mel og steg det i 2 minutter. Tilsæt derefter mælken og rør det hele grundigt sammen for at fjerne eventuelle klumper. Bring blandingen i kog og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. Hæld saucen over ris og skaldyr fra step 1. 

100 g frisk mozzarella – 30 g Kikkoman Panko - sprød rasp i japansk stil1 spsk. purløg

Riv mozzarellaen i mindre stykker, fordel den ovenpå gratinblandingen og drys med Kikkoman panko. Bag retten ved 200 °C i 25 minutter. Hak purløg imens.
Server den færdige ret på en tallerken og pynt med hakket purløg.  

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.