Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler

Samlet tid 180 min.
180 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
1 
gås (ca. 4 kg), renset og plukket
Salt og peber
1 
løg
1 
fed hvidløg
2 spsk.
smør
200 g
landbrød
4 
æbler
100 g
hakkede pistacienødder
1 tsk.
stødt ingefær
2 spsk.
honning

Ovnbagte æbler:

4 
æbler (fx Belle de Boskoop)
100 g
marcipanmasse
50 g
rosiner
2 cl
Amaretto
1 spsk.
smør

Sauce:

400 ml
gåsefond (på glas)
2 spsk.
cremefraiche
2 spsk.
saucejævner (pulver)
Næringsindhold: 1313 kJ  /  313 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Rens og skyl gåsen, dup den tør, og gnid den med salt og peber både ind- og udvendigt.

Step 2

Fyld: Pil og hak løget og hvidløget fint. Svits begge dele i varmt smør.

Step 3

Skær landbrødet i tern. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Tilsæt pistacienødder og 4 spsk. Kikkoman sojasauce, og krydr blandingen med salt, peber og ingefær.

Step 4

Kom fyldet i gåsen, og luk den med kødnåle. Læg gåsen i en stegeso med brystet nedad. Steg gåsen i ca. 2 timer ved 200 grader i en almindelig ovn (eller i en gasovn på trin 4/varmluftsovn ved 180 grader). Hæld stegesky over gåsen flere gange under stegningen. Efter 1 1/2 time vendes gåsen om, så brystet vender opad. 10 minutter før stegetiden er omme, pensles gåsen med en blanding af honning og 2 spsk. sojasauce.

Step 5

Ovnbagte æbler: Skyl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland marcipanmassen med rosiner og Amaretto, og fyld massen i æblerne. Stil æblerne på en bageplade, og kom en lille klump smør oven på hvert æble. Lad æblerne bage med i ovnen de sidste 20 minutter af stegetiden.

Step 6

Sauce. Kog 4 spsk. stegesky fra gåsen op sammen med gåsefonden. Rør cremefraiche i, smag til med sojasauce, og jævn saucen med saucejævner.

Step 7

Server gåsen med de ovnbagte æbler og evt. andet tilbehør såsom rødkål og kartofler.

Opskrifts-ID: 109

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Rens og skyl gåsen, dup den tør, og gnid den med salt og peber både ind- og udvendigt.

Fyld: Pil og hak løget og hvidløget fint. Svits begge dele i varmt smør.

Skær landbrødet i tern. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Tilsæt pistacienødder og 4 spsk. Kikkoman sojasauce, og krydr blandingen med salt, peber og ingefær.

Kom fyldet i gåsen, og luk den med kødnåle. Læg gåsen i en stegeso med brystet nedad. Steg gåsen i ca. 2 timer ved 200 grader i en almindelig ovn (eller i en gasovn på trin 4/varmluftsovn ved 180 grader). Hæld stegesky over gåsen flere gange under stegningen. Efter 1 1/2 time vendes gåsen om, så brystet vender opad. 10 minutter før stegetiden er omme, pensles gåsen med en blanding af honning og 2 spsk. sojasauce.

Ovnbagte æbler: Skyl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland marcipanmassen med rosiner og Amaretto, og fyld massen i æblerne. Stil æblerne på en bageplade, og kom en lille klump smør oven på hvert æble. Lad æblerne bage med i ovnen de sidste 20 minutter af stegetiden.

Sauce. Kog 4 spsk. stegesky fra gåsen op sammen med gåsefonden. Rør cremefraiche i, smag til med sojasauce, og jævn saucen med saucejævner.

Server gåsen med de ovnbagte æbler og evt. andet tilbehør såsom rødkål og kartofler.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.