Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler
Ingredienser
Ovnbagte æbler:
Sauce:
Fremgangsmåde
Step 1
Rens og skyl gåsen, dup den tør, og gnid den med salt og peber både ind- og udvendigt.
Step 2
Fyld: Pil og hak løget og hvidløget fint. Svits begge dele i varmt smør.
Step 3
Skær landbrødet i tern. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Tilsæt pistacienødder og 4 spsk. Kikkoman sojasauce, og krydr blandingen med salt, peber og ingefær.
Step 4
Kom fyldet i gåsen, og luk den med kødnåle. Læg gåsen i en stegeso med brystet nedad. Steg gåsen i ca. 2 timer ved 200 grader i en almindelig ovn (eller i en gasovn på trin 4/varmluftsovn ved 180 grader). Hæld stegesky over gåsen flere gange under stegningen. Efter 1 1/2 time vendes gåsen om, så brystet vender opad. 10 minutter før stegetiden er omme, pensles gåsen med en blanding af honning og 2 spsk. sojasauce.
Step 5
Ovnbagte æbler: Skyl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland marcipanmassen med rosiner og Amaretto, og fyld massen i æblerne. Stil æblerne på en bageplade, og kom en lille klump smør oven på hvert æble. Lad æblerne bage med i ovnen de sidste 20 minutter af stegetiden.
Step 6
Sauce. Kog 4 spsk. stegesky fra gåsen op sammen med gåsefonden. Rør cremefraiche i, smag til med sojasauce, og jævn saucen med saucejævner.
Step 7
Server gåsen med de ovnbagte æbler og evt. andet tilbehør såsom rødkål og kartofler.
Opskrifts-ID: 109
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide