Fladbrød med aromatisk peberfrugtspuré
Fladbrød med aromatisk peberfrugtspuré

Fladbrød med aromatisk peberfrugtspuré

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 35 min.
15 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Hjemmelavet fladbrød med en syrlig peberfrugtspuré, velsmagende ansjoser og søde cherrytomater – et brag af middelhavssmage, der er perfekt til et hyggeligt måltid for to.

Ingredienser

2 Portioner

Fladbrød:

160 g
hvedemel
 ½ tsk.
salt
 ½ tsk.
bagepulver
100 g
græsk yoghurt
1 spsk.
olivenolie

Aromatisk peberfrugtspuré:

3 
røde peberfrugter, ristede og skrællede
100 g
chipotle adobo-sauce, på dåse
2 
fed hvidløg, hakkede
1 spsk.
olivenolie
1 spsk.
citronsaft

Toppings:

6 
ansjosfileter, afdryppede og hakkede
150 g
cherrytomater, halverede
10 g
friske basilikumblade, som pynt (valgfrit)
1 spsk.
olivenolie til at dryppe over retten
Næringsindhold:1.840 kJ / 440 kcal
21 gFedt
13 gProtein
48 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

160 g hvedemel –  ½ tsk. salt –  ½ tsk. bagepulver – 100 g græsk yoghurt – 1 spsk. olivenolie

Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt græsk yoghurt og olivenolie og ælt dejen sammen. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte en smule mel. Ælt den på et arbejdsbord med lidt mel, indtil dejen er glat. Del dejen op i to lige store portioner, og form hver portion til en kugle. Rul hver kugle ud til en tynd cirkel. Opvarm en pande ved middelhøj varme, og smør den let med olivenolie. Tilbered hvert fladbrød i 2-3 minutter på hver side, indtil det er gyldenbrunt og gennembagt. Stil fladbrødene til side.

Step 2

3  røde peberfrugter, ristede og skrællede – 100 g chipotle adobo-sauce, på dåse – 2  fed hvidløg, hakkede – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade6  ansjosfileter, afdryppede og hakkede – 150 g cherrytomater, halverede – 10 g friske basilikumblade, som pynt (valgfrit) – 1 spsk. olivenolie til at dryppe over retten

Hak de ristede peberfrugter, chipotle og hvidløg på et skærebræt. Tilsæt olivenolie og citronsaft og bland det hele sammen til en pasta. Smag til med Kikkoman teriyaki marinade. Fordel en gavmild mængde af den aromatiske peberfrugtspuré på hvert fladbrød. Drys med de hakkede ansjoser og de halverede cherrytomater. Dryp lidt olivenolie over fladbrødene, og pynt med friske basilikumblade inden servering.

Opskrifts-ID: 1455

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

160 g hvedemel – ½ tsk. salt – ½ tsk. bagepulver – 100 g græsk yoghurt – 1 spsk. olivenolie

Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt græsk yoghurt og olivenolie og ælt dejen sammen. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte en smule mel. Ælt den på et arbejdsbord med lidt mel, indtil dejen er glat. Del dejen op i to lige store portioner, og form hver portion til en kugle. Rul hver kugle ud til en tynd cirkel. Opvarm en pande ved middelhøj varme, og smør den let med olivenolie. Tilbered hvert fladbrød i 2-3 minutter på hver side, indtil det er gyldenbrunt og gennembagt. Stil fladbrødene til side.

3 røde peberfrugter, ristede og skrællede – 100 g chipotle adobo-sauce, på dåse – 2 fed hvidløg, hakkede – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade6 ansjosfileter, afdryppede og hakkede – 150 g cherrytomater, halverede – 10 g friske basilikumblade, som pynt (valgfrit) – 1 spsk. olivenolie til at dryppe over retten

Hak de ristede peberfrugter, chipotle og hvidløg på et skærebræt. Tilsæt olivenolie og citronsaft og bland det hele sammen til en pasta. Smag til med Kikkoman teriyaki marinade. Fordel en gavmild mængde af den aromatiske peberfrugtspuré på hvert fladbrød. Drys med de hakkede ansjoser og de halverede cherrytomater. Dryp lidt olivenolie over fladbrødene, og pynt med friske basilikumblade inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.