

Fladbrød med aromatisk peberfrugtspuré
Hjemmelavet fladbrød med en syrlig peberfrugtspuré, velsmagende ansjoser og søde cherrytomater – et brag af middelhavssmage, der er perfekt til et hyggeligt måltid for to.
Ingredienser
Fladbrød:
Aromatisk peberfrugtspuré:
Toppings:
Fremgangsmåde
Step 1

160 g hvedemel – ½ tsk. salt – ½ tsk. bagepulver – 100 g græsk yoghurt – 1 spsk. olivenolie
Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt græsk yoghurt og olivenolie og ælt dejen sammen. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte en smule mel. Ælt den på et arbejdsbord med lidt mel, indtil dejen er glat. Del dejen op i to lige store portioner, og form hver portion til en kugle. Rul hver kugle ud til en tynd cirkel. Opvarm en pande ved middelhøj varme, og smør den let med olivenolie. Tilbered hvert fladbrød i 2-3 minutter på hver side, indtil det er gyldenbrunt og gennembagt. Stil fladbrødene til side.
Step 2

3 røde peberfrugter, ristede og skrællede – 100 g chipotle adobo-sauce, på dåse – 2 fed hvidløg, hakkede – 1 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki Marinade – 6 ansjosfileter, afdryppede og hakkede – 150 g cherrytomater, halverede – 10 g friske basilikumblade, som pynt (valgfrit) – 1 spsk. olivenolie til at dryppe over retten
Hak de ristede peberfrugter, chipotle og hvidløg på et skærebræt. Tilsæt olivenolie og citronsaft og bland det hele sammen til en pasta. Smag til med Kikkoman teriyaki marinade. Fordel en gavmild mængde af den aromatiske peberfrugtspuré på hvert fladbrød. Drys med de hakkede ansjoser og de halverede cherrytomater. Dryp lidt olivenolie over fladbrødene, og pynt med friske basilikumblade inden servering.
Opskrifts-ID: 1455
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide