Fisk Wellington med salat af cherrytomater

Samlet tid 110 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid
70 min. Afkølingstid

En lækker kombination af delikat regnbueørred og sprød butterdej. En frisk salat af cherrytomater med lidt citrus og friske krydderurter gør retten helt perfekt.

Ingredienser

2 Portioner
220 g
regnbueørred-filet (eller laks)
 ½ spsk.
honning
 ½ spsk.
olivenolie
3 spsk.
citronsaft
170 g
butterdej, rullet ud
1 
æggeblomme

Salat af cherrytomater:

380 g
cherrytomater
40 g
rødløg
10 
blade frisk basilikum
1 spsk.
olivenolie med citron
Enkelte dråber citronsaft
Næringsindhold: 2597.5 kJ  /  620.5 kcal
34,8 g Fedt
29,8 g Protein
43 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Fjern både skind og ben fra fiskefileterne. Skær derefter fisken i 4 lige store stykker. Bland honning, olivenolie, citronsaft og Kikkoman sojasauce i en skål og læg fisken heri. Sæt skålen på køl i 60 minutter.

Step 2

Skær butterdejen i 4 firkanter. Læg et stykke fisk i midten af hver firkant (det er en god idé at duppe fisken af inden, så der ikke kommer for meget marinade over på butterdejen). Luk butterdejen rundt om fisken, klem siderne godt sammen og pensl med pisket æggeblomme. Tilbered fisken i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 30-35 minutter, indtil butterdejen er blevet gyldenbrun. Lad dem køle af i 5-10 minutter. 

Step 3

Tilbered salaten imens. Skær cherrytomaterne i 2-3 stykker og hak både løg og basilikum fint. Læg tomaterne i en skål, dryp med citronsaft og tilsæt løg, basilikum, olivenolie med citron og Kikkoman Sojasauce

Step 4

Server den bagte fisk sammen med salaten.

Tip:

Hvis du ikke har olivenolie med citron, kan du bruge 1 spsk. almindelig olivenolie og 2 spsk. citronsaft. 

Sådan folder du butterdejen som vist på billedet: 

1. Skær butterdejen i rektangler (bredden skal være 3 gange større end fiskens bredde, og længden skal være samme længde som fisken plus 1-2 cm ekstra i top og bund). 

2. Læg fisken i midten af rektanglet. Skær de lange sider ud i strimler (vinkelret i forhold til fiskens placering på dejen). Fold de to ender på den korte side ind over fisken, og fold nu strimlerne fra de lange sider ind over fisken, fra skiftevis højre og venstre side.

Du kan selvfølgelig også benytte dig af en mere simpel foldemetode. Skær en firkant, der er dobbelt så lang som fisken, læg fisken på venstre side og dæk den til med den resterende butterdej. Pres siderne godt sammen og sørg for, at pakken er lukket.

Opskrifts-ID: 1144

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Fjern både skind og ben fra fiskefileterne. Skær derefter fisken i 4 lige store stykker. Bland honning, olivenolie, citronsaft og Kikkoman sojasauce i en skål og læg fisken heri. Sæt skålen på køl i 60 minutter.

Skær butterdejen i 4 firkanter. Læg et stykke fisk i midten af hver firkant (det er en god idé at duppe fisken af inden, så der ikke kommer for meget marinade over på butterdejen). Luk butterdejen rundt om fisken, klem siderne godt sammen og pensl med pisket æggeblomme. Tilbered fisken i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 30-35 minutter, indtil butterdejen er blevet gyldenbrun. Lad dem køle af i 5-10 minutter. 

Tilbered salaten imens. Skær cherrytomaterne i 2-3 stykker og hak både løg og basilikum fint. Læg tomaterne i en skål, dryp med citronsaft og tilsæt løg, basilikum, olivenolie med citron og Kikkoman Sojasauce

Server den bagte fisk sammen med salaten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.