Cremet majssuppe med sprøde kerner
Nyd denne sødmefyldte og fløjlsbløde majssuppe. Den pyntes med sprødristede kerner, og en smule saltet flødeskum fuldender denne tilfredsstillende ret.
Ingredienser
Ristede kerner:
Flødeskum:
Fremgangsmåde
Step 1
80 g løg – 30 g smør – 200 g majskorn, frosne eller på dåse – ½ tsk. spidskommen – ½ tsk. oregano – ½ tsk. hvidløgsgranulat – ½ tsk. tørret ingefær – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 400 ml grøntsags- eller hønsekødsbouillon – 200 ml kokosmælk
Hak løget og steg det i smør i cirka 5 minutter, indtil løget er gyldent. Tilsæt majskorn og krydderier og steg det i yderligere 1 minut. Tilsæt Kikkoman sojasauce, bouillon og kokosmælk, og lad det simre i 30 minutter. Blend suppen, indtil den er jævn.
Step 2
10 g solsikkekerner – 10 g græskarkerner – 5 g chiafrø
Rist kernerne på en pande i cirka 5 minutter. Vend dem ofte, indtil de er gyldenbrune.
Step 3
100 ml double cream piskefløde – 1 tsk. røget sød paprika – 15 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Pisk den kolde fløde, indtil den opnår den rigtige konsistens (fløden er færdigpisket, når den ikke falder ud af skålen, selvom den vendes på hovedet). Smag til med det røgede, søde paprikapulver og Kikkoman sojasauce.
Hæld suppen fra step 1 i to skåle og placer 1 portion flødeskum i hver skål. Pynt med de ristede kerner.
Tip:
Du kan tilføje stykker af kyllingebryst (når du steger løget) eller tofu (i slutningen af tilberedningen) til suppen.
Opskrifts-ID: 1363
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide