Cremet majssuppe med sprøde kerner
Cremet majssuppe med sprøde kerner

Cremet majssuppe med sprøde kerner

Samlet tid55 min.
15 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid

Nyd denne sødmefyldte og fløjlsbløde majssuppe. Den pyntes med sprødristede kerner, og en smule saltet flødeskum fuldender denne tilfredsstillende ret.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
løg
30 g
smør
200 g
majskorn, frosne eller på dåse
 ½ tsk.
spidskommen
 ½ tsk.
oregano
 ½ tsk.
hvidløgsgranulat
 ½ tsk.
tørret ingefær
400 ml
grøntsags- eller hønsekødsbouillon
200 ml
kokosmælk

Ristede kerner:

10 g
solsikkekerner
10 g
græskarkerner
5 g
chiafrø

Flødeskum:

100 ml
double cream piskefløde
1 tsk.
røget sød paprika
Næringsindhold:3784 kJ / 904 kcal
72,8 gFedt
26,2 gProtein
29,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

80 g løg – 30 g smør – 200 g majskorn, frosne eller på dåse –  ½ tsk. spidskommen –  ½ tsk. oregano –  ½ tsk. hvidløgsgranulat –  ½ tsk. tørret ingefær – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce400 ml grøntsags- eller hønsekødsbouillon – 200 ml kokosmælk

Hak løget og steg det i smør i cirka 5 minutter, indtil løget er gyldent. Tilsæt majskorn og krydderier og steg det i yderligere 1 minut. Tilsæt Kikkoman sojasauce, bouillon og kokosmælk, og lad det simre i 30 minutter. Blend suppen, indtil den er jævn.

Step 2

10 g solsikkekerner – 10 g græskarkerner – 5 g chiafrø

Rist kernerne på en pande i cirka 5 minutter. Vend dem ofte, indtil de er gyldenbrune. 

Step 3

100 ml double cream piskefløde – 1 tsk. røget sød paprika – 15 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Pisk den kolde fløde, indtil den opnår den rigtige konsistens (fløden er færdigpisket, når den ikke falder ud af skålen, selvom den vendes på hovedet). Smag til med det røgede, søde paprikapulver og Kikkoman sojasauce. 
Hæld suppen fra step 1 i to skåle og placer 1 portion flødeskum i hver skål. Pynt med de ristede kerner. 

Tip:

Du kan tilføje stykker af kyllingebryst (når du steger løget) eller tofu (i slutningen af tilberedningen) til suppen.

Opskrifts-ID: 1363

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

80 g løg – 30 g smør – 200 g majskorn, frosne eller på dåse – ½ tsk. spidskommen – ½ tsk. oregano – ½ tsk. hvidløgsgranulat – ½ tsk. tørret ingefær – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce400 ml grøntsags- eller hønsekødsbouillon – 200 ml kokosmælk

Hak løget og steg det i smør i cirka 5 minutter, indtil løget er gyldent. Tilsæt majskorn og krydderier og steg det i yderligere 1 minut. Tilsæt Kikkoman sojasauce, bouillon og kokosmælk, og lad det simre i 30 minutter. Blend suppen, indtil den er jævn.

10 g solsikkekerner – 10 g græskarkerner – 5 g chiafrø

Rist kernerne på en pande i cirka 5 minutter. Vend dem ofte, indtil de er gyldenbrune. 

100 ml double cream piskefløde – 1 tsk. røget sød paprika – 15 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Pisk den kolde fløde, indtil den opnår den rigtige konsistens (fløden er færdigpisket, når den ikke falder ud af skålen, selvom den vendes på hovedet). Smag til med det røgede, søde paprikapulver og Kikkoman sojasauce. 
Hæld suppen fra step 1 i to skåle og placer 1 portion flødeskum i hver skål. Pynt med de ristede kerner. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.