Chowder med spicy rejer
Chowder med spicy rejer

Chowder med spicy rejer

5 2 Bedømmelse
Samlet tid60 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
30 min.Marineringstid

Denne tykke, aromatiske chowder forener den kraftige smag af friske rejer med en smule varme fra chili. Hvide bønner og grøntsager giver retten en glat, cremet tekstur og tilføjer næring og dybde til smagen.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
rejer
1 spsk.
honning
2 
fed hvidløg, hakket
3 spsk.
citronsaft
 ½ tsk.
stødt ingefær
2 spsk.
olivenolie
2 tsk.
hakket chili
1 
hakket
1 
gul peberfrugt, i tern
200 g
broccoli, skåret i buketter
100 ml
hvidvin
500 ml
fiskebouillon
500 ml
tomatpassata
200 g
hvide bønner, på dåse
 ½ tsk.
sort peber
1 nip
salt efter smag og behag
2 spsk.
hakket persille
Næringsindhold:2577 kJ / 616 kcal
19,3 gFedt
62,8 gProtein
40 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g rejer – 70 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. honning – 1  fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie3 spsk. citronsaft –  ½ tsk. stødt ingefær

Rens rejerne og dup dem tørre. 
Bland Kikkoman sojasauce, honning, hakket hvidløg, Kikkoman sesamolie, citronsaft og ingefær i en skål. Tilsæt rejerne og mariner dem på køl i ca. 30 minutter. 

Step 2

1 spsk. olivenolie – 1 tsk. hakket chili – 1  løg, hakket – 1  fed hvidløg, hakket – 1  gul peberfrugt, i tern – 200 g broccoli, skåret i buketter – 100 ml hvidvin – 500 ml fiskebouillon

Opvarm olivenolien i en tykbundet pande. Tilsæt chili, løg og hvidløg. Tilsæt derefter gul peberfrugt og broccoli. Steg det hele under omrøring i 3 minutter. Tilsæt vin og kog det hele ind, indtil halvdelen af væsken er fordampet. Tilsæt derefter fiskebouillon, læg låg på og tilbered det hele i 10 minutter. 

Step 3

500 ml tomatpassata – 200 g hvide bønner, på dåse

Tilsæt tomatpassata og drænede bønner til suppen. Bring det hele i kog, skru derefter ned for varmen, og lad det simre i 10 minutter.

Step 4

1 spsk. olivenolie –  ½ tsk. sort peber – 1 nip salt efter smag og behag – 1 tsk. hakket chili – 2 spsk. hakket persille

Opvarm olien på en pande. Tilsæt rejerne sammen med marinaden fra step 1. Steg dem ved høj varme i 2 minutter. Tilsæt rejerne til suppen, bring den i kog, og fjern derpå straks suppen fra varmen. Smag til med salt og peber. Drys den færdige chowder med hakket chili og frisk persille inden servering. 

Opskrifts-ID: 1387

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g rejer – 70 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. honning – 1 fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie3 spsk. citronsaft – ½ tsk. stødt ingefær

Rens rejerne og dup dem tørre. 
Bland Kikkoman sojasauce, honning, hakket hvidløg, Kikkoman sesamolie, citronsaft og ingefær i en skål. Tilsæt rejerne og mariner dem på køl i ca. 30 minutter. 

1 spsk. olivenolie – 1 tsk. hakket chili – 1 løg, hakket – 1 fed hvidløg, hakket – 1 gul peberfrugt, i tern – 200 g broccoli, skåret i buketter – 100 ml hvidvin – 500 ml fiskebouillon

Opvarm olivenolien i en tykbundet pande. Tilsæt chili, løg og hvidløg. Tilsæt derefter gul peberfrugt og broccoli. Steg det hele under omrøring i 3 minutter. Tilsæt vin og kog det hele ind, indtil halvdelen af væsken er fordampet. Tilsæt derefter fiskebouillon, læg låg på og tilbered det hele i 10 minutter. 

500 ml tomatpassata – 200 g hvide bønner, på dåse

Tilsæt tomatpassata og drænede bønner til suppen. Bring det hele i kog, skru derefter ned for varmen, og lad det simre i 10 minutter.

1 spsk. olivenolie – ½ tsk. sort peber – 1 nip salt efter smag og behag – 1 tsk. hakket chili – 2 spsk. hakket persille

Opvarm olien på en pande. Tilsæt rejerne sammen med marinaden fra step 1. Steg dem ved høj varme i 2 minutter. Tilsæt rejerne til suppen, bring den i kog, og fjern derpå straks suppen fra varmen. Smag til med salt og peber. Drys den færdige chowder med hakket chili og frisk persille inden servering. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.