

Chowder med spicy rejer
Denne tykke, aromatiske chowder forener den kraftige smag af friske rejer med en smule varme fra chili. Hvide bønner og grøntsager giver retten en glat, cremet tekstur og tilføjer næring og dybde til smagen.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

400 g rejer – 70 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. honning – 1 fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 3 spsk. citronsaft – ½ tsk. stødt ingefær
Rens rejerne og dup dem tørre.
Bland Kikkoman sojasauce, honning, hakket hvidløg, Kikkoman sesamolie, citronsaft og ingefær i en skål. Tilsæt rejerne og mariner dem på køl i ca. 30 minutter.
Step 2

1 spsk. olivenolie – 1 tsk. hakket chili – 1 løg, hakket – 1 fed hvidløg, hakket – 1 gul peberfrugt, i tern – 200 g broccoli, skåret i buketter – 100 ml hvidvin – 500 ml fiskebouillon
Opvarm olivenolien i en tykbundet pande. Tilsæt chili, løg og hvidløg. Tilsæt derefter gul peberfrugt og broccoli. Steg det hele under omrøring i 3 minutter. Tilsæt vin og kog det hele ind, indtil halvdelen af væsken er fordampet. Tilsæt derefter fiskebouillon, læg låg på og tilbered det hele i 10 minutter.
Step 3

500 ml tomatpassata – 200 g hvide bønner, på dåse
Tilsæt tomatpassata og drænede bønner til suppen. Bring det hele i kog, skru derefter ned for varmen, og lad det simre i 10 minutter.
Step 4

1 spsk. olivenolie – ½ tsk. sort peber – 1 nip salt efter smag og behag – 1 tsk. hakket chili – 2 spsk. hakket persille
Opvarm olien på en pande. Tilsæt rejerne sammen med marinaden fra step 1. Steg dem ved høj varme i 2 minutter. Tilsæt rejerne til suppen, bring den i kog, og fjern derpå straks suppen fra varmen. Smag til med salt og peber. Drys den færdige chowder med hakket chili og frisk persille inden servering.
Opskrifts-ID: 1387
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide