Broccolisalat med grønkål og feta
Broccolisalat med grønkål og feta

Broccolisalat med grønkål og feta

Samlet tid 15 min.
12 min. Arbejdstid
3 min. Tilberedningstid

En lækker og sund vintersalat fyldt med vitaminer. Den varme, krydrede dressing, de aromatiske bær og den cremede feta sørger for ekstra forkælelse. Grønkål har aldrig før smagt så godt, og mandler og pinjekerner giver retten ekstra sprødhed.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
frisk grønkål (eller icebergsalat, lollo bionda, batavia eller romainesalat)
250 g
broccolibuketter
2 
gulerødder
 ½ 
lille rød chili
1 spsk.
rødvinseddike
1 tsk.
dijonsennep
1 tsk.
agavesirup (eller honning, ahornsirup, eller brun farin)
Friskmalet peber
20 g
mandelflager
20 g
pinjekerner
100 g
feta (eller gedeost)
125 g
blandede bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær, ribs (alt efter sæson)
Enkelte mynteblade
Næringsindhold:1.967 kJ / 473 kcal
31,3 gFedt
20,5 gProtein
25,5 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

80 g frisk grønkål (eller icebergsalat, lollo bionda, batavia eller romainesalat) – 250 g broccolibuketter – 2  gulerødder

Riv grønkålen i mindre stykker, og riv broccolien og gulerødderne fint.

Step 2

 ½  lille rød chili – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. rødvinseddike – 1 tsk. dijonsennep – 1 tsk. agavesirup (eller honning, ahornsirup, eller brun farin) – Friskmalet peber

Hak chilien fint til dressingen. Pisk den med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, Kikkoman sesamolie, eddike, sennep og agavesirup, og smag til med peber. Bland dressingen med grønkål, broccoli og gulerødder.

Step 3

20 g mandelflager – 20 g pinjekerner – 100 g feta (eller gedeost)

Rist mandelflagerne og pinjekernerne på en lille slip-let-pande i ca. 3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Smuldr fetaosten.

Step 4

125 g blandede bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær, ribs (alt efter sæson) – Enkelte mynteblade

Anret salaten i skåle eller dybe tallerkener, og pynt med nøddeblandingen, feta, bær og mynte. Server retten med det samme.

Tip

Denne salat smager også lækkert med skiver af fersken eller nektarin og fileter af blodappelsin i stedet for bær. Server den med fuldkornsbrød eller brød med kerner og en flødeostecreme for at få et mere mættende måltid.

Opskrifts-ID: 1586

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

80 g frisk grønkål (eller icebergsalat, lollo bionda, batavia eller romainesalat) – 250 g broccolibuketter – 2 gulerødder

Riv grønkålen i mindre stykker, og riv broccolien og gulerødderne fint.

½ lille rød chili – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. rødvinseddike – 1 tsk. dijonsennep – 1 tsk. agavesirup (eller honning, ahornsirup, eller brun farin) – Friskmalet peber

Hak chilien fint til dressingen. Pisk den med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, Kikkoman sesamolie, eddike, sennep og agavesirup, og smag til med peber. Bland dressingen med grønkål, broccoli og gulerødder.

20 g mandelflager – 20 g pinjekerner – 100 g feta (eller gedeost)

Rist mandelflagerne og pinjekernerne på en lille slip-let-pande i ca. 3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Smuldr fetaosten.

125 g blandede bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær, ribs (alt efter sæson) – Enkelte mynteblade

Anret salaten i skåle eller dybe tallerkener, og pynt med nøddeblandingen, feta, bær og mynte. Server retten med det samme.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.