

Broccolisalat med grønkål og feta
En lækker og sund vintersalat fyldt med vitaminer. Den varme, krydrede dressing, de aromatiske bær og den cremede feta sørger for ekstra forkælelse. Grønkål har aldrig før smagt så godt, og mandler og pinjekerner giver retten ekstra sprødhed.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

80 g frisk grønkål (eller icebergsalat, lollo bionda, batavia eller romainesalat) – 250 g broccolibuketter – 2 gulerødder
Riv grønkålen i mindre stykker, og riv broccolien og gulerødderne fint.
Step 2

½ lille rød chili – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. rødvinseddike – 1 tsk. dijonsennep – 1 tsk. agavesirup (eller honning, ahornsirup, eller brun farin) – Friskmalet peber
Hak chilien fint til dressingen. Pisk den med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, Kikkoman sesamolie, eddike, sennep og agavesirup, og smag til med peber. Bland dressingen med grønkål, broccoli og gulerødder.
Step 3

20 g mandelflager – 20 g pinjekerner – 100 g feta (eller gedeost)
Rist mandelflagerne og pinjekernerne på en lille slip-let-pande i ca. 3 minutter, indtil de er gyldenbrune. Smuldr fetaosten.
Step 4
125 g blandede bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær, ribs (alt efter sæson) – Enkelte mynteblade
Anret salaten i skåle eller dybe tallerkener, og pynt med nøddeblandingen, feta, bær og mynte. Server retten med det samme.
Tip
Denne salat smager også lækkert med skiver af fersken eller nektarin og fileter af blodappelsin i stedet for bær. Server den med fuldkornsbrød eller brød med kerner og en flødeostecreme for at få et mere mættende måltid.
Opskrifts-ID: 1586
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide