

Chowder med muslinger og laks
Denne aromatiske og næringsrige chowder med muslinger og laks er det perfekte valg for dem, der elsker skaldyr og fisk. Den varmende ret serveres med sprøde hvidløgscroutoner og persille og passer perfekt til efterårets kulde.
Ingredienser
Croutoner:
Servering:
Fremgangsmåde
Step 1

500 g friske muslinger – 500 ml vand – 150 g laksefilet
Rens muslingerne grundigt under rindende vand. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem under låg i 7 minutter, indtil muslingerne åbner sig. Hæld væden fra, men sørg for at gemme 400 ml af væden. Gem 6 muslinger som pynt. Fjern skallerne fra de resterende muslinger og læg dem i en skål. Fjern skindet fra laksen og skær den i tern.
Step 2

50 g røget bacon i skiver – 10 g smør – 80 g porre, skåret i halve skiver – 40 g bladselleri, hakket – 70 g gulerod, i tern – 40 g fennikel, i tern – 100 g sukkermajs, fjernet fra kolben – 2 fed hvidløg, hakket – 2 laurbærblade – 2 tsk. frisk timian – 150 ml piskefløde – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – Enkelte dråber citronsaft – 2 nip sort peber
Læg baconskiverne i en pande, og steg dem ved lav varme, indtil fedtet smelter. Læg dem derefter på en tallerken. Hæld smør, porre, bladselleri, gulerod, fennikel, majs, hvidløg og krydderier på panden, og steg det hele kort under omrøring. Tilsæt den opsamlede væske, muslingerne blev kogt i, sammen med fløde, Kikkoman sojasauce med mindre salt og citronsaft. Smag til med peber, og lad det hele simre i 16 minutter. Fjern laurbærbladene, purér halvdelen af blandingen, og hæld den derefter tilbage i panden. Tilsæt muslinger og laks, og lad det hele simre i 4 minutter.
Step 3

10 g smør – 1 lille fed hvidløg, hakket – 4 skive baguette – 2 spsk. hakket persille
Smelt smørret på en pande, og tilsæt det hakkede hvidløg. Læg croutonerne på panden, og steg dem på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Smuldr den stegte bacon fra step 2, hæld den ned i chowderen, og bland det hele godt sammen. Hæld den færdige chowder i skåle, og pynt med de muslinger, der blev taget fra i step 1. Drys lidt persille over retten, og server den sammen med croutoner.
Opskrifts-ID: 1383
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide