Chowder med muslinger og laks
Chowder med muslinger og laks

Chowder med muslinger og laks

4,7 19 Bedømmelse
Samlet tid45 min.
25 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Denne aromatiske og næringsrige chowder med muslinger og laks er det perfekte valg for dem, der elsker skaldyr og fisk. Den varmende ret serveres med sprøde hvidløgscroutoner og persille og passer perfekt til efterårets kulde.

Ingredienser

2 Portioner
500 g
friske muslinger
500 ml
vand
150 g
laksefilet
50 g
røget bacon i skiver
10 g
smør
80 g
porre, skåret i halve skiver
40 g
bladselleri, hakket
70 g
gulerod, i tern
40 g
fennikel, i tern
100 g
sukkermajs, fjernet fra kolben
2 
fed hvidløg, hakket
2 
laurbærblade
2 tsk.
frisk timian
150 ml
piskefløde
Enkelte dråber citronsaft
2 nip
sort peber

Croutoner:

10 g
smør
1 
lille fed hvidløg, hakket
4 skive
baguette

Servering:

2 spsk.
hakket persille
Næringsindhold:3498 kJ / 836 kcal
52 gFedt
46 gProtein
46 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

500 g friske muslinger – 500 ml vand – 150 g laksefilet

Rens muslingerne grundigt under rindende vand. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem under låg i 7 minutter, indtil muslingerne åbner sig. Hæld væden fra, men sørg for at gemme 400 ml af væden. Gem 6 muslinger som pynt. Fjern skallerne fra de resterende muslinger og læg dem i en skål. Fjern skindet fra laksen og skær den i tern. 

Step 2

50 g røget bacon i skiver – 10 g smør – 80 g porre, skåret i halve skiver – 40 g bladselleri, hakket – 70 g gulerod, i tern – 40 g fennikel, i tern – 100 g sukkermajs, fjernet fra kolben – 2  fed hvidløg, hakket – 2  laurbærblade – 2 tsk. frisk timian – 150 ml piskefløde – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – Enkelte dråber citronsaft – 2 nip sort peber

Læg baconskiverne i en pande, og steg dem ved lav varme, indtil fedtet smelter. Læg dem derefter på en tallerken. Hæld smør, porre, bladselleri, gulerod, fennikel, majs, hvidløg og krydderier på panden, og steg det hele kort under omrøring. Tilsæt den opsamlede væske, muslingerne blev kogt i, sammen med fløde, Kikkoman sojasauce med mindre salt og citronsaft. Smag til med peber, og lad det hele simre i 16 minutter. Fjern laurbærbladene, purér halvdelen af blandingen, og hæld den derefter tilbage i panden. Tilsæt muslinger og laks, og lad det hele simre i 4 minutter. 

Step 3

10 g smør – 1  lille fed hvidløg, hakket – 4 skive baguette – 2 spsk. hakket persille

Smelt smørret på en pande, og tilsæt det hakkede hvidløg. Læg croutonerne på panden, og steg dem på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Smuldr den stegte bacon fra step 2, hæld den ned i chowderen, og bland det hele godt sammen. Hæld den færdige chowder i skåle, og pynt med de muslinger, der blev taget fra i step 1. Drys lidt persille over retten, og server den sammen med croutoner. 

Opskrifts-ID: 1383

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

500 g friske muslinger – 500 ml vand – 150 g laksefilet

Rens muslingerne grundigt under rindende vand. Læg dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem under låg i 7 minutter, indtil muslingerne åbner sig. Hæld væden fra, men sørg for at gemme 400 ml af væden. Gem 6 muslinger som pynt. Fjern skallerne fra de resterende muslinger og læg dem i en skål. Fjern skindet fra laksen og skær den i tern. 

50 g røget bacon i skiver – 10 g smør – 80 g porre, skåret i halve skiver – 40 g bladselleri, hakket – 70 g gulerod, i tern – 40 g fennikel, i tern – 100 g sukkermajs, fjernet fra kolben – 2 fed hvidløg, hakket – 2 laurbærblade – 2 tsk. frisk timian – 150 ml piskefløde – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – Enkelte dråber citronsaft – 2 nip sort peber

Læg baconskiverne i en pande, og steg dem ved lav varme, indtil fedtet smelter. Læg dem derefter på en tallerken. Hæld smør, porre, bladselleri, gulerod, fennikel, majs, hvidløg og krydderier på panden, og steg det hele kort under omrøring. Tilsæt den opsamlede væske, muslingerne blev kogt i, sammen med fløde, Kikkoman sojasauce med mindre salt og citronsaft. Smag til med peber, og lad det hele simre i 16 minutter. Fjern laurbærbladene, purér halvdelen af blandingen, og hæld den derefter tilbage i panden. Tilsæt muslinger og laks, og lad det hele simre i 4 minutter. 

10 g smør – 1 lille fed hvidløg, hakket – 4 skive baguette – 2 spsk. hakket persille

Smelt smørret på en pande, og tilsæt det hakkede hvidløg. Læg croutonerne på panden, og steg dem på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Smuldr den stegte bacon fra step 2, hæld den ned i chowderen, og bland det hele godt sammen. Hæld den færdige chowder i skåle, og pynt med de muslinger, der blev taget fra i step 1. Drys lidt persille over retten, og server den sammen med croutoner. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.