Burrito-bowl med teriyakimarinerede søde kartofler, sorte bønner og avocado

Samlet tid 55 min.
15 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
3 
mellemstore søde kartofler, skrællet og skåret i 2 cm tykke stykker
3 spsk.
rapsolie
300 g
naturris
1 
rødløg, fint hakket
2 
fed hvidløg, presset
1 spsk.
chipotlepasta
400 g
sorte bønner (på dåse), afdryppet og skyllet
2 
røde peberfrugter, udkernet og skåret i skiver
2 
avocadoer, skrællet, udkernet og skåret i skiver
Limebåde til servering
2 
forårsløg, fint snittet, til pynt
Næringsindhold: 720 kJ  /  172 kcal
25,9 g Fedt
15,5 g Protein
108,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 7). Læg bagepapir på en stor bageplade. Fordel de søde kartofler på bagepladen, tilsæt 3 spsk. Teriyaki marinade og 1 spsk. olie, og vend kartoflerne godt i marinaden. Bag dem i 35-40 minutter, til de er gyldne og møre.

Step 2

I mellemtiden koges risen efter anvisningen på pakken. Lad den derefter dryppe af, og stil den til side.

Step 3

Varm 1 spsk. af olien op på en mellemstor pande, og damp løgene i olien i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt hvidløg og chipotlepasta, og lad det snurre med i 2 minutter. Tilsæt bønnerne, 1 spsk. Teriyaki marinade og en sjat vand, og lad det hele simre videre i 5 minutter.

Step 4

Varm resten af olien op på en pande ved høj varme, og svits peberfrugterne i 6-8 minutter, til de er brunede og bløde.

Step 5

Fordel risen i 4 portionsskåle, og anret de søde kartofler, bønnerne, de røde peberfrugter og avocadoskiverne ovenpå. Pynt med limebåde og snittede forårsløg inden servering.

Opskrifts-ID: 291

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 7). Læg bagepapir på en stor bageplade. Fordel de søde kartofler på bagepladen, tilsæt 3 spsk. Teriyaki marinade og 1 spsk. olie, og vend kartoflerne godt i marinaden. Bag dem i 35-40 minutter, til de er gyldne og møre.

I mellemtiden koges risen efter anvisningen på pakken. Lad den derefter dryppe af, og stil den til side.

Varm 1 spsk. af olien op på en mellemstor pande, og damp løgene i olien i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt hvidløg og chipotlepasta, og lad det snurre med i 2 minutter. Tilsæt bønnerne, 1 spsk. Teriyaki marinade og en sjat vand, og lad det hele simre videre i 5 minutter.

Varm resten af olien op på en pande ved høj varme, og svits peberfrugterne i 6-8 minutter, til de er brunede og bløde.

Fordel risen i 4 portionsskåle, og anret de søde kartofler, bønnerne, de røde peberfrugter og avocadoskiverne ovenpå. Pynt med limebåde og snittede forårsløg inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.