Bulgogi af svinekød på salatblade
Tænd op for smagsflammerne med denne lækre udgave af bulgogi – koreansk for ”ildkød”. I denne udgave består den klassiske ret af tyndskåret, marineret svinekød i stedet for oksekød. Dette gør denne udgave til en budgetvenlig version af den lækre ret.
Fremgangsmåde
Step 1
300 g svinefilet – 3 fed hvidløg – ½ surt æble – 1 stykke ingefær (ca. 3 cm) – 1 lille bundt forårsløg
Skær kødet i tynde skiver. Hak hvidløg, æble, ingefær og forårsløg groft.
Step 2
Læg den hakkede hvidløg, æble, ingefær og forårsløg i en blender og blend det hele til en glat masse.
Step 3
1 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 1 spsk. honning – Peber efter smag og behag – 75 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 spsk. ristede sesamfrø
Hæld saucen fra step 2 samt de resterende ingredienser (Kikkoman sesamolie, honning, peber, Kikkoman sojasauce og ristede sesamfrø) ned over kødet. Lad det marinere i mindst 1 time, helst natten over.
Step 4
8 blade af shiso / perilla – 8 blade grøn salat – ½ bundt frisk koriander – ½ agurk
Fjern overskydende marinade fra kødet og steg det på en meget varm pande i cirka 2 minutter per side.
Server kødet sammen med krydderurter, salatblade og hakket agurk.
Tip:
Retten kan også serveres sammen med dine yndlingsgrøntsager, skåret i tynde skiver, såsom rødkål eller gulerødder.
Opskrifts-ID: 1233
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide