Braiseret lammeskank med abrikoser
Sødt møder salt i denne lækre ret bestående af lammeskank braiseret i abrikos, rødvin og sojasauce og serveret med kartofler og rosenkål.
Ingredienser
Til lammeskankene
Til kartofler og rosenkål
Fremgangsmåde
Step 1
Skyl og tør kartofler og rosenkål. I mellemtiden forvarmes ovnen med bageformen indeni til 250°C.
Step 2
Marinér skankene med rapsolie og steg dem i den forvarmede ovn.
Step 3
Løgene pilles og flækkes i kvarte, hvidløgene pilles og presses. Rist begge ingredienser i bageformen.
Step 4
Bland i mellemtiden rødvinen med tomatpuré og 50 ml Kikkoman Sojasauce, og tilsæt blandingen til lammeskankene. Tilsæt kanelstænger, abrikoser og laurbærblade.
Step 5
Lad væsken blive reduceret, og fyld den op igen med oksekødsbouillon. Dæk derefter bageformen til og steg det hele i ca. 40 minutter.
Step 6
I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i stykker og lægges i koldt vand. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær stilkene over med en kniv, og blanchér rosenkålen i kogende vand i ca. 5 minutter.
Step 7
Rist hasselnødderne på en pande og krydr dem med 2 spsk. rapsolie og 1 spsk. Kikkoman Sojasauce.
Step 8
Kartoflerne blandes med rosenkålen, lidt smeltet smør, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce/salt og frisk peber og toppes med hasselnødderne.
Step 9
Lammeskanken bør være mør efter 40 minutters tilberedning. Servér det hele sammen, så snart lammekødet er færdigt.
Opskrifts-ID: 1084
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide