Braiseret lammeskank med abrikoser

5 1 Bedømmelse
Samlet tid 70 min.
70 min. Arbejdstid

Sødt møder salt i denne lækre ret bestående af lammeskank braiseret i abrikos, rødvin og sojasauce og serveret med kartofler og rosenkål.

Ingredienser

4 Portioner

Til lammeskankene

4 
lammeskanke
4 spsk.
rapsolie
1 spsk.
tomatpuré
2 
løg
2 
fed hvidløg
2 
kanelstænger
3 
laurbærblade
100 g
tørrede abrikoser
700 ml
oksekødsbouillon
200 ml
tør rødvin

Til kartofler og rosenkål

500 g
kartofler, skrællet
400 g
rosenkål
160 g
hasselnødder
2 spsk.
rapsolie
Næringsindhold: 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 g Fedt
53,6 g Protein
46,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl og tør kartofler og rosenkål. I mellemtiden forvarmes ovnen med bageformen indeni til 250°C. 

Step 2

Marinér skankene med rapsolie og steg dem i den forvarmede ovn. 

Step 3

Løgene pilles og flækkes i kvarte, hvidløgene pilles og presses. Rist begge ingredienser i bageformen.

Step 4

Bland i mellemtiden rødvinen med tomatpuré og 50 ml Kikkoman Sojasauce, og tilsæt blandingen til lammeskankene. Tilsæt kanelstænger, abrikoser og laurbærblade.

Step 5

Lad væsken blive reduceret, og fyld den op igen med oksekødsbouillon. Dæk derefter bageformen til og steg det hele i ca. 40 minutter. 

Step 6

I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i stykker og lægges i koldt vand. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær stilkene over med en kniv, og blanchér rosenkålen i kogende vand i ca. 5 minutter. 

Step 7

Rist hasselnødderne på en pande og krydr dem med 2 spsk. rapsolie og 1 spsk. Kikkoman Sojasauce.

Step 8

Kartoflerne blandes med rosenkålen, lidt smeltet smør, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce/salt og frisk peber og toppes med hasselnødderne.

Step 9

Lammeskanken bør være mør efter 40 minutters tilberedning. Servér det hele sammen, så snart lammekødet er færdigt.

Opskrifts-ID: 1084

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl og tør kartofler og rosenkål. I mellemtiden forvarmes ovnen med bageformen indeni til 250°C. 

Marinér skankene med rapsolie og steg dem i den forvarmede ovn. 

Løgene pilles og flækkes i kvarte, hvidløgene pilles og presses. Rist begge ingredienser i bageformen.

Bland i mellemtiden rødvinen med tomatpuré og 50 ml Kikkoman Sojasauce, og tilsæt blandingen til lammeskankene. Tilsæt kanelstænger, abrikoser og laurbærblade.

Lad væsken blive reduceret, og fyld den op igen med oksekødsbouillon. Dæk derefter bageformen til og steg det hele i ca. 40 minutter. 

I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i stykker og lægges i koldt vand. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær stilkene over med en kniv, og blanchér rosenkålen i kogende vand i ca. 5 minutter. 

Rist hasselnødderne på en pande og krydr dem med 2 spsk. rapsolie og 1 spsk. Kikkoman Sojasauce.

Kartoflerne blandes med rosenkålen, lidt smeltet smør, 1 spsk. Kikkoman Sojasauce/salt og frisk peber og toppes med hasselnødderne.

Lammeskanken bør være mør efter 40 minutters tilberedning. Servér det hele sammen, så snart lammekødet er færdigt.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.