BBQ Chicken Wings med lime og peber
Saftige grillede kyllingevinger i stærk marinade med sojasauce fra Kikkoman og paprika. Serveres med cousous med grillede grøntsager og chilliyoghurtsauce.
Ingredienser
Marinade:
Grøntsagscouscous og chiliyoghurt:
Fremgangsmåde
Step 1
Kog kyllingevingerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Tilbered marinaden ved at skylle limefrugten i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Rør limeskal, limesaft, sojasauce, sesamolie, olivenolie, peber, paprika og chilipulver sammen i en skål. Pensl kyllingevingerne med marinaden, og læg dem i køleskabet i 2-3 timer, til du er klar til at starte grillen.
Step 2
Tilbered couscousen i henhold til instrukserne på pakken. Skyl rosmarinen. Skyl auberginen, squashen og tomaterne. Skær enden af auberginen og squashen, og skær dem i tern. Pil løget og skær det i strimler. Bland Teriyaki sauce, olie og peber og tilsæt aubergine, squash, tomater, løg og rosmarin.
Step 3
Tilbered dippen ved at blande yoghurt og ketchup sammen og smag til med chilipulver og sojasauce.
Step 4
Grill kyllingevingerne i ca. 10-20 minutter og grøntsagerne i ca. 10-15 minutter (luk låget, hvis din grill har et). Anret couscous og grøntsager på et fad og hæld chiliyoghurt over. Serveres med kyllingevingerne.
Step 5
Tip:
Når du forkoger vingerne i letsaltet vand, reduceres grilltiden markant, og vingerne forbliver saftige og fulde af smag.
Marinaden passer også godt til kyllingeunder- og overlår.
Opskrifts-ID: 865
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide