BBQ Chicken Wings med lime og peber

Samlet tid 215 min.
10 min. Arbejdstid
180 min. Marineringstid
25 min. Tilberedningstid

Saftige grillede kyllingevinger i stærk marinade med sojasauce fra Kikkoman og paprika. Serveres med cousous med grillede grøntsager og chilliyoghurtsauce.

Ingredienser

4 Portioner
2 kg
kyllingevinger
Salt

Marinade:

1 
økologisk lime
1 
ed hvidløg
2 spsk.
sesamolie
2 spsk.
olivenolie
Friskkværnet peber
Paprika (mild)
Chilipulver

Grøntsagscouscous og chiliyoghurt:

200 g
couscous
2 
små kviste rosmarin
1 
aubergine
1 
squash
300 g
cherrytomater
1 
løg
3 spsk.
olivenolie
Friskkværnet peber
250 g
yoghurt naturel
3 spsk.
ketchup
Chilipulver
Næringsindhold: 3612 kJ  /  864 kcal
49,3 g Fedt
49,5 g Protein
49,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kog kyllingevingerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Tilbered marinaden ved at skylle limefrugten i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Rør limeskal, limesaft, sojasauce, sesamolie, olivenolie, peber, paprika og chilipulver sammen i en skål. Pensl kyllingevingerne med marinaden, og læg dem i køleskabet i 2-3 timer, til du er klar til at starte grillen.

Step 2

Tilbered couscousen i henhold til instrukserne på pakken. Skyl rosmarinen. Skyl auberginen, squashen og tomaterne. Skær enden af auberginen og squashen, og skær dem i tern. Pil løget og skær det i strimler. Bland Teriyaki sauce, olie og peber og tilsæt aubergine, squash, tomater, løg og rosmarin.

Step 3

Tilbered dippen ved at blande yoghurt og ketchup sammen og smag til med chilipulver og sojasauce.

Step 4

Grill kyllingevingerne i ca. 10-20 minutter og grøntsagerne i ca. 10-15 minutter (luk låget, hvis din grill har et). Anret couscous og grøntsager på et fad og hæld chiliyoghurt over. Serveres med kyllingevingerne.

Step 5

Tip:

Når du forkoger vingerne i letsaltet vand, reduceres grilltiden markant, og vingerne forbliver saftige og fulde af smag.

Marinaden passer også godt til kyllingeunder- og overlår.

Opskrifts-ID: 865

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog kyllingevingerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Tilbered marinaden ved at skylle limefrugten i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Rør limeskal, limesaft, sojasauce, sesamolie, olivenolie, peber, paprika og chilipulver sammen i en skål. Pensl kyllingevingerne med marinaden, og læg dem i køleskabet i 2-3 timer, til du er klar til at starte grillen.

Tilbered couscousen i henhold til instrukserne på pakken. Skyl rosmarinen. Skyl auberginen, squashen og tomaterne. Skær enden af auberginen og squashen, og skær dem i tern. Pil løget og skær det i strimler. Bland Teriyaki sauce, olie og peber og tilsæt aubergine, squash, tomater, løg og rosmarin.

Tilbered dippen ved at blande yoghurt og ketchup sammen og smag til med chilipulver og sojasauce.

Grill kyllingevingerne i ca. 10-20 minutter og grøntsagerne i ca. 10-15 minutter (luk låget, hvis din grill har et). Anret couscous og grøntsager på et fad og hæld chiliyoghurt over. Serveres med kyllingevingerne.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.