

Aromatiske teriyaki-ribs i en honningglace med bagte grøntsager
Selvom honning oftest bliver brugt i søde retter og desserter, passer det helt perfekt til denne kødret. Det er takket være honningen, at der dannes en lækker glace på spareribsene under tilberedningen. Hele retten smelter nærmest i munden.
Ingredienser
Grøntsager:
Fremgangsmåde
Step 1

580 g spareribs (vægt inkl. ben) – 1 spsk. olie – ½ spsk. honning – 1 nip hvidløgsgranulat – ½ tsk. salt – 1 nip tørret rosmarin – ½ tsk. sødt paprikapulver – 1 nip stærk paprikapulver
Skær dine spareribs i mindre stykker. Bland 1 spsk. olie med honning og vend kødet i blandingen. Krydr hvert eneste stykke med salt, hvidløgsgranulat, tørret rosmarin, sød og stærk paprika. Læg det hele i en skål og lad det stå på køl i cirka en time.
Step 2

1 spsk. olie – 190 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning
Indstil ovnen på varmluft og forvarm den til 170 grader. Smør et ovnfast fad med 1 spsk. olie og læg benene heri. Dæk med et låg eller folie og stil fadet i den forvarmede ovn. Bag i 30 minutter. Vend benene om og tilsæt vand. Dæk fadet til igen og fortsæt med at tilberede kødet i yderligere 30 minutter. Du kan undervejs tjekke, om der er brug for mere vand.
Fjern låget efter 30 minutter, vend benene og dryp 1,5 – 2 spsk. Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning henover dem. Tilbered dem i yderligere 10 minutter.
Step 3

500 g kartofler – 1 spsk. olie eller olivenolie – ½ tsk. salt
Skræl imens kartoflerne og skær dem i kvarte. Bland dem med 1 spsk. olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt.
Step 4

350 g gulerødder (ca. 6 små) – ½ tsk. Herbes de Provence – 1 nip hvidløgsgranulat – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning
Vask gulerødderne grundigt og skær dem over på langs. Smør dem let med olie. Drys hvidløgsgranulat og Herbes de Provence udover. Læg dem på bagepladen sammen med kartoflerne og stil pladen i ovnen, når halvdelen af tilberedningstiden for kødet er nået (efter ca. 35 minutter). Dryp Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning over gulerødderne efter 30 minutter. Tilbered i yderligere 5 minutter.
Step 5

Læg både ribs og grøntsager over på en tallerken, så de er klar til servering.
Tip:
Tilberedningstiden kan variere lidt fra ovn til ovn, så tjek undervejs, om både kødet og grøntsagerne er færdigtilberedte inden servering. De skal være møre, når man stikker i dem med en gaffel.
Opskrifts-ID: 1170
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide