Aromatiske teriyaki-ribs i en honningglace med bagte grøntsager
Aromatiske teriyaki-ribs i en honningglace med bagte grøntsager

Aromatiske teriyaki-ribs i en honningglace med bagte grøntsager

Samlet tid140 min.
15 min.Arbejdstid
70 min.Tilberedningstid
60 min.Marineringstid

Selvom honning oftest bliver brugt i søde retter og desserter, passer det helt perfekt til denne kødret. Det er takket være honningen, at der dannes en lækker glace på spareribsene under tilberedningen. Hele retten smelter nærmest i munden.

Ingredienser

2 Portioner
580 g
spareribs (vægt inkl. ben)
2 spsk.
olie
 ½ spsk.
honning
1 nip
hvidløgsgranulat
 ½ tsk.
salt
1 nip
tørret rosmarin
1 tsk.
sødt paprikapulver
1 nip
stærk paprikapulver
190 ml
vand

Grøntsager:

500 g
kartofler
1 spsk.
olie eller olivenolie
 ½ tsk.
salt
350 g
gulerødder (ca. 6 små)
 ½ tsk.
Herbes de Provence
1 nip
hvidløgsgranulat
Næringsindhold:2974.7 kJ / 710.5 kcal
32,4 gFedt
28,1 gProtein
79 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

580 g spareribs (vægt inkl. ben) – 1 spsk. olie –  ½ spsk. honning – 1 nip hvidløgsgranulat –  ½ tsk. salt – 1 nip tørret rosmarin –  ½ tsk. sødt paprikapulver – 1 nip stærk paprikapulver

Skær dine spareribs i mindre stykker. Bland 1 spsk. olie med honning og vend kødet i blandingen. Krydr hvert eneste stykke med salt, hvidløgsgranulat, tørret rosmarin, sød og stærk paprika. Læg det hele i en skål og lad det stå på køl i cirka en time.

Step 2

1 spsk. olie – 190 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning

Indstil ovnen på varmluft og forvarm den til 170 grader. Smør et ovnfast fad med 1 spsk. olie og læg benene heri. Dæk med et låg eller folie og stil fadet i den forvarmede ovn. Bag i 30 minutter. Vend benene om og tilsæt vand. Dæk fadet til igen og fortsæt med at tilberede kødet i yderligere 30 minutter. Du kan undervejs tjekke, om der er brug for mere vand. 
Fjern låget efter 30 minutter, vend benene og dryp 1,5 – 2 spsk. Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning henover dem. Tilbered dem i yderligere 10 minutter. 

Step 3

500 g kartofler – 1 spsk. olie eller olivenolie –  ½ tsk. salt

Skræl imens kartoflerne og skær dem i kvarte. Bland dem med 1 spsk. olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt.

Step 4

350 g gulerødder (ca. 6 små) –  ½ tsk. Herbes de Provence – 1 nip hvidløgsgranulat – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning

Vask gulerødderne grundigt og skær dem over på langs. Smør dem let med olie. Drys hvidløgsgranulat og Herbes de Provence udover. Læg dem på bagepladen sammen med kartoflerne og stil pladen i ovnen, når halvdelen af tilberedningstiden for kødet er nået (efter ca. 35 minutter). Dryp Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning over gulerødderne efter 30 minutter. Tilbered i yderligere 5 minutter.

Step 5

Læg både ribs og grøntsager over på en tallerken, så de er klar til servering.

Tip:

Tilberedningstiden kan variere lidt fra ovn til ovn, så tjek undervejs, om både kødet og grøntsagerne er færdigtilberedte inden servering. De skal være møre, når man stikker i dem med en gaffel.

Opskrifts-ID: 1170

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

580 g spareribs (vægt inkl. ben) – 1 spsk. olie – ½ spsk. honning – 1 nip hvidløgsgranulat – ½ tsk. salt – 1 nip tørret rosmarin – ½ tsk. sødt paprikapulver – 1 nip stærk paprikapulver

Skær dine spareribs i mindre stykker. Bland 1 spsk. olie med honning og vend kødet i blandingen. Krydr hvert eneste stykke med salt, hvidløgsgranulat, tørret rosmarin, sød og stærk paprika. Læg det hele i en skål og lad det stå på køl i cirka en time.

1 spsk. olie – 190 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning

Indstil ovnen på varmluft og forvarm den til 170 grader. Smør et ovnfast fad med 1 spsk. olie og læg benene heri. Dæk med et låg eller folie og stil fadet i den forvarmede ovn. Bag i 30 minutter. Vend benene om og tilsæt vand. Dæk fadet til igen og fortsæt med at tilberede kødet i yderligere 30 minutter. Du kan undervejs tjekke, om der er brug for mere vand. 
Fjern låget efter 30 minutter, vend benene og dryp 1,5 – 2 spsk. Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning henover dem. Tilbered dem i yderligere 10 minutter. 

500 g kartofler – 1 spsk. olie eller olivenolie – ½ tsk. salt

Skræl imens kartoflerne og skær dem i kvarte. Bland dem med 1 spsk. olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt.

350 g gulerødder (ca. 6 små) – ½ tsk. Herbes de Provence – 1 nip hvidløgsgranulat – 1 ½ spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning

Vask gulerødderne grundigt og skær dem over på langs. Smør dem let med olie. Drys hvidløgsgranulat og Herbes de Provence udover. Læg dem på bagepladen sammen med kartoflerne og stil pladen i ovnen, når halvdelen af tilberedningstiden for kødet er nået (efter ca. 35 minutter). Dryp Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning over gulerødderne efter 30 minutter. Tilbered i yderligere 5 minutter.

Læg både ribs og grøntsager over på en tallerken, så de er klar til servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.