Andebryst, brombærsauce og misokartofler
Andebryst, brombærsauce og misokartofler

Andebryst, brombærsauce og misokartofler

Samlet tid80 min.
20 min.Arbejdstid
60 min.Tilberedningstid

Gourmetmad i dit egen hjem – saftigt andebryst serveret med en sød brombærsauce og sprøde, bagte kartofler med en smule miso.

Ingredienser

2 Portioner

Andekød:

2 
andebryster, ca. 200 g per styk
2 
kviste rosmarin

Sauce:

120 g
brombær
100 ml
appelsinsaft
30 g
honning
30 ml
æblecidereddike

Kartofler:

400 g
skrællede kartofler
50 g
lys misopasta
50 ml
rapsolie
5 g
hvidløgsgranulat
Næringsindhold:3420 kJ / 817 kcal
31,2 gFedt
63,2 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g skrællede kartofler – 50 g lys misopasta – 50 ml rapsolie – 5 g hvidløgsgranulat

Skær kartoflerne i både og bland dem med misopasta, hvidløgsgranulat og olie. Bag det hele ved 180 °C i cirka 40 minutter.

Step 2

120 g brombær – 100 ml appelsinsaft – 30 g honning – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml æblecidereddike

Hæld alle ingredienser til saucen i en gryde og kog det hele i ca. 10 minutter, indtil saucen begynder at tykne. 

Step 3

2  andebryster, ca. 200 g per styk – 2  kviste rosmarin

Rids andebrystet på kryds og tværs med en kniv. Læg dem i en stegepande med skindet nedad og steg dem i cirka 5 minutter på hver side ved høj varme, indtil fedtet under skindet er smeltet og andekødet er gyldenbrunt. Tilsæt rosmarinkvistene. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 160 °C og bag andebrysterne i cirka 10-15 minutter, afhængig af andebrysternes størrelse.  
Skær andebrysterne i skiver og anret dem på tallerkener sammen med de bagte kartofler. Hæld den færdige brombærsauce fra trin 2 over andekødet.

Tip:

Du kan også bruge andet frugt, såsom blåbær, hindbær eller blommer i stedet for brombær.

Opskrifts-ID: 1367

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g skrællede kartofler – 50 g lys misopasta – 50 ml rapsolie – 5 g hvidløgsgranulat

Skær kartoflerne i både og bland dem med misopasta, hvidløgsgranulat og olie. Bag det hele ved 180 °C i cirka 40 minutter.

120 g brombær – 100 ml appelsinsaft – 30 g honning – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 ml æblecidereddike

Hæld alle ingredienser til saucen i en gryde og kog det hele i ca. 10 minutter, indtil saucen begynder at tykne. 

2 andebryster, ca. 200 g per styk – 2 kviste rosmarin

Rids andebrystet på kryds og tværs med en kniv. Læg dem i en stegepande med skindet nedad og steg dem i cirka 5 minutter på hver side ved høj varme, indtil fedtet under skindet er smeltet og andekødet er gyldenbrunt. Tilsæt rosmarinkvistene. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 160 °C og bag andebrysterne i cirka 10-15 minutter, afhængig af andebrysternes størrelse.  
Skær andebrysterne i skiver og anret dem på tallerkener sammen med de bagte kartofler. Hæld den færdige brombærsauce fra trin 2 over andekødet.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.