Andebryst, brombærsauce og misokartofler
Gourmetmad i dit egen hjem – saftigt andebryst serveret med en sød brombærsauce og sprøde, bagte kartofler med en smule miso.
Fremgangsmåde
Step 1
400 g skrællede kartofler – 50 g lys misopasta – 50 ml rapsolie – 5 g hvidløgsgranulat
Skær kartoflerne i både og bland dem med misopasta, hvidløgsgranulat og olie. Bag det hele ved 180 °C i cirka 40 minutter.
Step 2
120 g brombær – 100 ml appelsinsaft – 30 g honning – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 ml æblecidereddike
Hæld alle ingredienser til saucen i en gryde og kog det hele i ca. 10 minutter, indtil saucen begynder at tykne.
Step 3
2 andebryster, ca. 200 g per styk – 2 kviste rosmarin
Rids andebrystet på kryds og tværs med en kniv. Læg dem i en stegepande med skindet nedad og steg dem i cirka 5 minutter på hver side ved høj varme, indtil fedtet under skindet er smeltet og andekødet er gyldenbrunt. Tilsæt rosmarinkvistene. Sæt panden i en forvarmet ovn ved 160 °C og bag andebrysterne i cirka 10-15 minutter, afhængig af andebrysternes størrelse.
Skær andebrysterne i skiver og anret dem på tallerkener sammen med de bagte kartofler. Hæld den færdige brombærsauce fra trin 2 over andekødet.
Tip:
Du kan også bruge andet frugt, såsom blåbær, hindbær eller blommer i stedet for brombær.
Opskrifts-ID: 1367
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide