Kikkoman on Fire. Grill & BBQ-opskrifter

02. März 2023

Grillsæsonen er over os, og Kikkoman er med. Nu behøver du ikke lede længere efter den perfekte BBQ-sauce. Du har nemlig lige fundet den. Kikkoman naturligt brygget sojasauce er et universelt match til opskrifter fra forskellige steder i verden. Den kan bruges i marinader eller direkte på bordet. Fisk og kød? Grillede grøntsager? Eller måske lækre salater og dressinger? Den sætter prikken over i’et på alle grillretter. Så lad os få tændt op og læse vores grillopskrifter igennem!

Alt hvad du skal vide om umami

Drømmer du om en helt speciel smagsoplevelse? Har du lyst til at prøve grillretter fra forskellige lande? Det, som på hemmelig vis binder smagsoplevelser fra forskellige steder i verden sammen, er... umami! Den 5. grundsmag afbalancerer smagen og øger velsmagen af mange råvarer. Til trods for, at umami ikke har en særlig smag, så forbedrer det smagen og garanterer den bedste finish og en vidunderlig aroma. Lyder det godt? Vi vil gerne præsentere dig for de 3 umami-musketerer:
Kikkoman naturligt brygget sojasauce - takket være den gode umamikvalitet / værd at prøve i alle slags grillretter. 
Kikkoman Teriyaki Marinade - forkæler dig med både søde og syrlige smagsoplevelser og giver grillmad en ekstra smagsdimension.
Kikkoman Ponzu Lemon - kombinerer sojasauce med citrusaroma på skønneste vis og garanterer en eksplosion af frisk smag.

Kom med kødet

Forestil dig kødet, fantastisk mørt, saftigt og fyldt med smag. Dine drømme bliver til virkelighed, når du prøver vores marinader. Takket være marinering, trænger smagen længere ind i kødet og bliver dybere. Marinader intensiverer også smagen af fisk og grøntsager. Lad os læse mere om, hvorfor Kikkoman er den perfekte partner til lækkert kød fra grillen.

Grillet ribeyesteak med whisky - giver dine smagsløg en på opleveren

En tur i fiskehimmelen

Det siges, at der er masser af fisk i havet. Vi siger, at der er masser af lækre fiskeopskrifter, som du skulle prøve i grillsæsonen. Fisk smager vidunderligt på grillen, især hvis du marinerer den på forhånd og smager til med en af Kikkomans saucer før servering. Sojasauce, Teriyaki-marinade eller Ponzu Lemon? Prøv dem alle og vælg din favorit. Lad os begynde med at fokusere på disse 2 smagfyldte ideer.

Grillet fiskeburger - Du behøver ikke kød for at spise godt

Velkommen til en let version af paradis: salater

Sig farvel til tunge dressinger og velkommen til en bred vifte af lettere, men stadig lækre dressinger og salater. Uanset om du er vegetar eller bare ikke den store kødspiser, så har Kikkoman en masse kreative ideer lige netop til dig. Hvilken slags salat er perfekt til grillen? Sprød, farvestrålende og forfriskende - disse kvaliteter skal være tilstede hver gang vi griller.

Vores ideer er ikke bare tilbehør til grillet kød eller fisk. Når de krydres med kreative og forfriskende alternativer, stjæler de helt billedet. Har du lyst til, at dine retter skal være helt perfekte ved enhver grillfest? Så invitér Kikkoman og følg opskrifterne.

Mango- og gulerodssalat - Et fortryllende smagsunivers

Alt smager bedre med smør

Hovedreglen i det franske køkken er, at alt smager bedre med smør. Denne filosofi bør man virkelig tage ved lære af i grillsæsonen. Sojasauce, krydderurter og smør er den perfekte trio og passer til alle grillretter, kød, fisk eller grøntsager. Så sørg for at bruge 10 minutter på at tilberede denne stjerneblanding.

Nu ved du alt om lækre grillretter, så lad os tænde op i grillen og give den en ekstra skalle. Sæt krydderi på festen med Kikkoman og nyd de fantastiske resultater. Tro os, du er heldig, hvis der er rester bagefter.

Grillsmør med sojasauce og krydderurter - Et fortryllende smagsunivers

Grilltips og tricks

1. Giv grillen tid nok til at varme op. Forvarm din grill ordentligt. Der skal fuld knald på den! Forvarmning garanterer bedre smag, sprød overflade og forhindrer maden i at hænge fast i risten.

2. Lad kødet varme op. Tag din steak ud af køleskabet 20-30 minutter, før den skal på grillen, og lad den ligge ved stuetemperatur. Når kød kun er lidt koldt, når det kommer på grillen, steger det hurtigere. Resultatet? En perfekt stegt medium-rød steak.

3. Hjælp smagen med at trænge igennem. Krydr dine retter med rund hånd for at få smagen frem. Hvis du forsøger at spise mindre salt, så prøv naturligt brygget sojasauce med mindre salt. Den indeholder 43 % mindre salt, men den unikke smag forbliver helt intakt!

4. Prøv karamellisering. Vi elsker grillet mad på grund af den stegte smag. Så vend kun maden én gang, vær tålmodig og prøv de søde marinader. Nøglen til lækker karamellisering er Teriyaki BBQ-Sauce med honning.

5. Skab balance i smagen For sød? For stærk? For salt? Syrlig smag giver god modvægt. Syren gør saucen frisk og smagfuld. Du kan presse lidt citronsaft over eller bare prøve Ponzu Lemon - den dejlige smagskombination af sojasauce med citrus.

Hvad betyder umami?

Orden umami er en kombination af det japanske adjektiv umai, som betyder ‘lækker’ eller ‘velsmagende’ med mi, som betyder ‘essens’.

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.