

BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat
Mør ribeye-steak marineret i sojasauce fra Kikkoman, ahornsirup og søde krydderier. Dryp den pragfulde whisky- og appelsinmarinade over kødet, mens det griller!
Ingredienser
Marinade:
Sauce til at dryppe over:
Salat:
Sojasauce- og urtesmør:
Fremgangsmåde
Step 1
Dup steaksene tørre. Tilbered marinaden ved at blande alle ingredienser og pensle den på steaksene. Læg dem i køleskabet i mindst 2 timer.
Step 2
Tilbered saucen ved at pille skalotteløg og hvidløg og blende dem sammen med whisky, appelsinjuice og Kikkoman Sojasauce. Smag til med peber og sæt saucen i køleskabet, indtil du skal bruge den.
Step 3
Tilbered salaten ved at vaske og skære agurken i tynde skiver. Halvér melonen, fjern kernerne og skær den i tern. Smuldr fetaen. Flæk chilierne, fjern frøene og kernen. Vask dem og skær dem i tynde ringe.
Step 4
Brug en blender til at tilberede dressingen. Blend 1-2 spsk. melontern med olivenolie, vineddike, Kikkoman Sojasauce og honning. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten.
Step 5
Tilbered Kikkoman Sojasauce- og urtesmør ved at pille hvidløget og hakke det fint. Skyl basilikummen, dup den tør og riv bladene af. Skær stængerne i tynde strimler. Bland hvidløg, basilikum, Kikkoman Sojasauce, parmesan og ahornsirup med smør og smag til med peber.
Step 6
Læg steaksene på grillen (luk låget, hvis din grill har et). Grill dem så længe du ønsker (se tip) og dryp dem med whisky- og appelsinsauce. Serveres med Kikkoman Sojasauce- og urtesmør samt salat.
Tip:
Marinaden smager også fantastisk på flæskesteg.
Vi har alle vores foretrukne steak. Den følgende oversigt er en guide til den rette kernetemperatur i dine steaks. Du kan måle kernetemperaturen med et stegetermometer. Stik termometret ind midt i kødet, undgå ben og stik det ikke helt igennem.
Rød: 48–52 °C
Medium-rød: 52–55 °C
Medium: 55–59 °C
Gennemstegt: 60-62°C
Opskrifts-ID: 867
Opskrift som PDF
Mange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide