BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat
En mør rib-eye steak marineret i Kikkoman sojasauce, ahornsirup og søde krydderier. Mens den steges på grillen pensles den med en helt fantastisk glace af whiskey og appelsin. Den kølige og forfriskende salat af agurk og melon er det perfekte tilbehør til grillretten.
Ingredienser
Marinade:
Sauce til at dryppe over:
Salat:
Sojasauce- og urtesmør:
Fremgangsmåde
Step 1
Dup steaksene tørre. Tilbered marinaden ved at blande alle ingredienser og pensle den på steaksene. Læg dem i køleskabet i mindst 2 timer.
Step 2
Tilbered saucen ved at pille skalotteløg og hvidløg og blende dem sammen med whisky, appelsinjuice og Kikkoman Sojasauce. Smag til med peber og sæt saucen i køleskabet, indtil du skal bruge den.
Step 3
Tilbered salaten ved at vaske og skære agurken i tynde skiver. Halvér melonen, fjern kernerne og skær den i tern. Smuldr fetaen. Flæk chilierne, fjern frøene og kernen. Vask dem og skær dem i tynde ringe.
Step 4
Brug en blender til at tilberede dressingen. Blend 1-2 spsk. melontern med olivenolie, vineddike, Kikkoman Sojasauce og honning. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten.
Step 5
Tilbered Kikkoman Sojasauce- og urtesmør ved at pille hvidløget og hakke det fint. Skyl basilikummen, dup den tør og riv bladene af. Skær stængerne i tynde strimler. Bland hvidløg, basilikum, Kikkoman Sojasauce, parmesan og ahornsirup med smør og smag til med peber.
Step 6
Læg steaksene på grillen (luk låget, hvis din grill har et). Grill dem så længe du ønsker (se tip) og dryp dem med whisky- og appelsinsauce. Serveres med Kikkoman Sojasauce- og urtesmør samt salat.
Tip:
Marinaden smager også fantastisk på flæskesteg.
Vi har alle vores foretrukne steak. Den følgende oversigt er en guide til den rette kernetemperatur i dine steaks. Du kan måle kernetemperaturen med et stegetermometer. Stik termometret ind midt i kødet, undgå ben og stik det ikke helt igennem.
Rød: 48–52 °C
Medium-rød: 52–55 °C
Medium: 55–59 °C
Gennemstegt: 60-62°C
Opskrifts-ID: 867
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide