

Yakiniku-roastbeef på ristet flute
Fremgangsmåde
Step 1
Yakiniku-marinade: Lad sukker og rødvin koge op på en lille pande. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen og citronskiverne, og marinaden stilles til afkøling.
Step 2
Dup oksekødet tørt, og skær det i ca. 3 cm tykke skiver. Læg bøfferne i et tilpas stort ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.
Step 3
Tag kødet op af marinaden (gem den resterende marinade til senere), og dup det tørt. Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits bøfferne på alle sider ved høj varme (kødet skal kun lige brunes på ydersiden).
Step 4
Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg et stykke krøllet stanniol i en ovnfast stegepande, og læg oksebøfferne oven på stanniolen. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i små tern. Fordel tomaterne rundt om bøfferne, krydr med salt og peber, dryp med resten af olivenolien, og steg det hele i den forvarmede ovn i 12-15 minutter.
Step 5
Tag stegepanden ud af ovnen, vikl bøfferne ind i et stykke stanniol, og lad dem samle sig i 10 minutter. I mellemtiden: Pil hvidløgene, hak dem fint, og svits dem på en varm pande med smør. Hæld resten af marinaden ved, lige før hvidløgene begynder at blive brune, og lad saucen koge lidt ind.
Step 6
Skyl rucolaen, og ryst den tør. Skær fluten i skiver, som ristes kort på en pande. Skær kødet i skiver, og anret rucolaen og kødskiverne oven på den ristede flute. Pynt med tomater og ristede løg, og hæld hvidløgssaucen over. Serveres straks.
Tip
Hvis du ikke bryder dig om hvidløg, kan du også varme smørret op, tilsætte den resterende marinade og koge saucen lidt ind som beskrevet ovenfor.
Denne ret er nem at lave både på grillen og som bbq-ret.
Opskrifts-ID: 117
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide