Vegetarisk Wellington
Imponer dine gæster med et twist på den klassiske beef Wellington – en sprød butterdejspakke med timianduftende rødbede og andre grøntsager.
Fremgangsmåde
Step 1
4 rødbeder – 600 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 200 ml tør rødvin – 50 ml vineddike – 80 g sukker – 1 fed hvidløg – 1 spsk. sennepsfrø – 1 kvist timian
Skyl og skræl rødbederne. Læg dem i en gryde og dæk dem med vand, sojasauce, vin og eddike. Tilsæt sukker, let knust hvidløg, sennepsfrø og timian. Læg låg på gryden og tilbered rødbederne, indtil de er møre. Tag dem op af marinaden og lad dem køle ned.
Step 2
50 g hirse – 300 g svampe – 1 løg – 2 fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. timianblade – 1 tsk. peber
Tilbered hirsen i henhold til pakkens anvisninger. Skær svampene i skiver og hak løg og hvidløg. Steg løget i olivenolie, tilsæt svampene og steg dem i 3 minutter. Tilsæt hvidløg og tilbered yderligere 1 minut. Smag til med Kikkoman sojasauce, timian og peber og bland det hele godt sammen. Hæld den tilberedte hirse ned til svampene. Bland og blend det hele til en grov blanding. Lad blandingen køle af.
Step 3
4 blade af savoykål – 275 g butterdej – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 spsk. vand
Blancher kålbladene i ca. 5 minutter. Læg dem derpå direkte i en skål med koldt vand. Dup dem tørre.
Rul butterdejspladen ud. Fordel halvdelen af svampeblandingen i midten af dejpladen på den lange led. Læg kålbladene ovenpå og dernæst rødbederne. Dæk rødbederne med det resterende svampefyld, pres det hele godt sammen og fold kålbladene omkring fyldet. Fold butterdejen omkring fyldet.
Bland 2 spsk. Kikkoman sojasauce med 1 spsk. vand og pensl det øverste af dejen med blandingen.
Bag butterdejspakken i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 minutter.
Tip:
Vælg gerne lange rødbeder, så hver portion af retten får omtrent den samme mængde rødbede.
Opskrifts-ID: 1293
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide