Vegetarisk Wellington
Vegetarisk Wellington

Vegetarisk Wellington

Samlet tid 95 min.
15 min. Arbejdstid
80 min. Tilberedningstid

Imponer dine gæster med et twist på den klassiske beef Wellington – en sprød butterdejspakke med timianduftende rødbede og andre grøntsager.

Ingredienser

2 Portioner
4 
rødbeder
600 ml
vand
200 ml
tør rødvin
50 ml
vineddike
80 g
sukker
3 
hvidløg
1 spsk.
sennepsfrø
1 
kvist timian
50 g
hirse
1 
løg
300 g
svampe
2 spsk.
olivenolie
1 spsk.
timianblade
1 tsk.
peber
4 
blade af savoykål
275 g
butterdej

Pensling af dej:

1 spsk.
vand
Næringsindhold: 3900932 kJ  /  932 kcal
51,5 g Fedt
25,6 g Protein
88,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

4  rødbeder – 600 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml tør rødvin – 50 ml vineddike – 80 g sukker – 1  fed hvidløg – 1 spsk. sennepsfrø – 1  kvist timian

Skyl og skræl rødbederne. Læg dem i en gryde og dæk dem med vand, sojasauce, vin og eddike. Tilsæt sukker, let knust hvidløg, sennepsfrø og timian. Læg låg på gryden og tilbered rødbederne, indtil de er møre. Tag dem op af marinaden og lad dem køle ned. 

Step 2

50 g hirse – 300 g svampe – 1  løg – 2  fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. timianblade – 1 tsk. peber

Tilbered hirsen i henhold til pakkens anvisninger. Skær svampene i skiver og hak løg og hvidløg. Steg løget i olivenolie, tilsæt svampene og steg dem i 3 minutter. Tilsæt hvidløg og tilbered yderligere 1 minut. Smag til med Kikkoman sojasauce, timian og peber og bland det hele godt sammen. Hæld den tilberedte hirse ned til svampene. Bland og blend det hele til en grov blanding. Lad blandingen køle af. 

Step 3

4  blade af savoykål – 275 g butterdej – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. vand

Blancher kålbladene i ca. 5 minutter. Læg dem derpå direkte i en skål med koldt vand. Dup dem tørre. 
Rul butterdejspladen ud. Fordel halvdelen af svampeblandingen i midten af dejpladen på den lange led. Læg kålbladene ovenpå og dernæst rødbederne. Dæk rødbederne med det resterende svampefyld, pres det hele godt sammen og fold kålbladene omkring fyldet. Fold butterdejen omkring fyldet. 
Bland 2 spsk. Kikkoman sojasauce med 1 spsk. vand og pensl det øverste af dejen med blandingen. 
Bag butterdejspakken i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 minutter. 

Tip:

Vælg gerne lange rødbeder, så hver portion af retten får omtrent den samme mængde rødbede.

Opskrifts-ID: 1293

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

4 rødbeder – 600 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml tør rødvin – 50 ml vineddike – 80 g sukker – 1 fed hvidløg – 1 spsk. sennepsfrø – 1 kvist timian

Skyl og skræl rødbederne. Læg dem i en gryde og dæk dem med vand, sojasauce, vin og eddike. Tilsæt sukker, let knust hvidløg, sennepsfrø og timian. Læg låg på gryden og tilbered rødbederne, indtil de er møre. Tag dem op af marinaden og lad dem køle ned. 

50 g hirse – 300 g svampe – 1 løg – 2 fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. timianblade – 1 tsk. peber

Tilbered hirsen i henhold til pakkens anvisninger. Skær svampene i skiver og hak løg og hvidløg. Steg løget i olivenolie, tilsæt svampene og steg dem i 3 minutter. Tilsæt hvidløg og tilbered yderligere 1 minut. Smag til med Kikkoman sojasauce, timian og peber og bland det hele godt sammen. Hæld den tilberedte hirse ned til svampene. Bland og blend det hele til en grov blanding. Lad blandingen køle af. 

4 blade af savoykål – 275 g butterdej – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. vand

Blancher kålbladene i ca. 5 minutter. Læg dem derpå direkte i en skål med koldt vand. Dup dem tørre. 
Rul butterdejspladen ud. Fordel halvdelen af svampeblandingen i midten af dejpladen på den lange led. Læg kålbladene ovenpå og dernæst rødbederne. Dæk rødbederne med det resterende svampefyld, pres det hele godt sammen og fold kålbladene omkring fyldet. Fold butterdejen omkring fyldet. 
Bland 2 spsk. Kikkoman sojasauce med 1 spsk. vand og pensl det øverste af dejen med blandingen. 
Bag butterdejspakken i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 minutter. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.