Dal med røde linser, tofu og ingefær
Dal med røde linser, tofu og ingefær

Dal med røde linser, tofu og ingefær

Samlet tid 1 time 12 min.
20 min. Arbejdstid
52 min. Tilberedningstid

Cremet dal af røde linser med ingefær og sprød tofu, smagt til med masala og Kikkoman glutenfri sojasauce. Retten serveres med duftende stegte ris med hvidløg og skalotteløg.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

100 g
røde linser
350 ml
grøntsagsbouillon
100 g
fast tofu, i tern
2 spsk.
klaret smør (ghee)
80 g
gulerod, i tynde skiver
 ½ spsk.
ingefær, revet
100 g
pak choi, i skiver
1 tsk.
garam masala
200 g
hakkede tomater på dåse

Stegte ris:

100 g
brune ris (e.g. Sona Masoori)
30 g
klaret smør (ghee)
30 g
skalotteløg, hakket
2 
fed hvidløg, hakket

Pynt:

1 
grøn chili, i skiver
Næringsindhold:6.455 kJ / 1.542 kcal
71 gFedt
54 gProtein
171 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g røde linser – 350 g grøntsagsbouillon – 100 g fast tofu, i tern – 2 spsk. klaret smør (ghee) – 80 g gulerod, i tynde skiver –  ½ spsk. ingefær, revet

Kog linserne i grøntsagsbouillonen i 10 minutter. Steg tofuen i det klarede smør på en pande i 4-5 minutter, indtil tofuen er sprød. Tilsæt gulerod og ingefær, og steg i 2 minutter.

Step 2

100 g pak choi, i skiver – 1 tsk. garam masala – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie200 g hakkede tomater på dåse

Tilsæt pak choi til panden fra step 1, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt garam masala, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte linser i, tilsæt tomater på dåse og tilbered i yderligere 3 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman sesamolie.

Step 3

100 g brun ris (e.g. Sona Masoori) – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g skalotteløg, hakket – 2  fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1  grøn chilli, i skiver

Kog risene i henhold til pakkens anvisninger. Smelt det klarede smør på en pande, og steg skalotteløg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt ris, og steg i yderligere 2 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce. Pynt den færdige ret med chili i skiver, og server retten med ris.

Opskrifts-ID: 1599

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g røde linser – 350 g grøntsagsbouillon – 100 g fast tofu, i tern – 2 spsk. klaret smør (ghee) – 80 g gulerod, i tynde skiver – ½ spsk. ingefær, revet

Kog linserne i grøntsagsbouillonen i 10 minutter. Steg tofuen i det klarede smør på en pande i 4-5 minutter, indtil tofuen er sprød. Tilsæt gulerod og ingefær, og steg i 2 minutter.

100 g pak choi, i skiver – 1 tsk. garam masala – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie200 g hakkede tomater på dåse

Tilsæt pak choi til panden fra step 1, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt garam masala, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte linser i, tilsæt tomater på dåse og tilbered i yderligere 3 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman sesamolie.

100 g brun ris (e.g. Sona Masoori) – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g skalotteløg, hakket – 2 fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 grøn chilli, i skiver

Kog risene i henhold til pakkens anvisninger. Smelt det klarede smør på en pande, og steg skalotteløg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt ris, og steg i yderligere 2 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce. Pynt den færdige ret med chili i skiver, og server retten med ris.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.