

Dal med røde linser, tofu og ingefær
Cremet dal af røde linser med ingefær og sprød tofu, smagt til med masala og Kikkoman glutenfri sojasauce. Retten serveres med duftende stegte ris med hvidløg og skalotteløg.
Ingredienser
Dal:
Stegte ris:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1

100 g røde linser – 350 g grøntsagsbouillon – 100 g fast tofu, i tern – 2 spsk. klaret smør (ghee) – 80 g gulerod, i tynde skiver – ½ spsk. ingefær, revet
Kog linserne i grøntsagsbouillonen i 10 minutter. Steg tofuen i det klarede smør på en pande i 4-5 minutter, indtil tofuen er sprød. Tilsæt gulerod og ingefær, og steg i 2 minutter.
Step 2

100 g pak choi, i skiver – 1 tsk. garam masala – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 1 tsk. Kikkoman Ristet Sesamolie – 200 g hakkede tomater på dåse
Tilsæt pak choi til panden fra step 1, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt garam masala, og steg i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte linser i, tilsæt tomater på dåse og tilbered i yderligere 3 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman sesamolie.
Step 3

100 g brun ris (e.g. Sona Masoori) – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g skalotteløg, hakket – 2 fed hvidløg, hakket – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 1 grøn chilli, i skiver
Kog risene i henhold til pakkens anvisninger. Smelt det klarede smør på en pande, og steg skalotteløg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt ris, og steg i yderligere 2 minutter. Smag til med Kikkoman glutenfri sojasauce. Pynt den færdige ret med chili i skiver, og server retten med ris.
Opskrifts-ID: 1599
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide
















