Vegetarisk gyoza
Vegetarisk gyoza

Vegetarisk gyoza

Samlet tid25 min.
10 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid

Vi kalder på alle, der elsker små asiatiske dumplings: Gyoza fyldt med ris, aubergine, gulerødder, kål og shiitake-svampe. En smule ingefær giver dem et ekstra kick.

Ingredienser

30 Portioner
1 
pakke med 30 gyoza-dejcirkler
30 g
ris (ca. 80 g når den er kogt)
30 g
aubergine
6 
shiitake-svampe
 ½ 
lille løg
1 
fed hvidløg
5 g
ingefær
200 g
spidskål (eller kinakål)
30 g
gulerødder
2 
forårsløg
1 tsk.
sesamolie
1 tsk.
grøntsagsbouillon
1 tsk.
sukker
1 tsk.
majsstivelse

Fremgangsmåde

Step 1

Start med at tilberede fyldet til dine gyoza ved at koge risen i henhold til pakkens anvisninger. Lad den derefter køle af.

Step 2

Vask og klargør aubergine og svampe, og skær begge dele i små tern.

Step 3

Skræl løg, hvidløg og ingefær.

Step 4

Vask og klargør spidskål og forårsløg. Vask og skræl gulerødderne. Skær løg, hvidløg, ingefær, spidskål, gulerødder og forårsløg i små tern.

Step 5

Opvarm olien på en pande, og svits grøntsagerne let i følgende rækkefølge: hvidløg, ingefær, gulerødder, løg, aubergine, shiitake-svampe, forårsløg og spidskål. Læg grøntsagerne på en tallerken, og lad dem køle af.

Step 6

Hæld grøntsager, ris og de resterende ingredienser i en skål, og bland det hele godt sammen.

Step 7

Placer de 30 gyoza-dejcirkler på dit arbejdsbord. Læg ca. 15 g fyld i midten af hver dejcirkel. Fugt halvdelen af cirklernes kanter med din fingerspids og en smule vand. Fold dejen hen over fyldet, og pres kanterne godt sammen, så de får et plisseret udseende.

Step 8

Læg bagepapir (eller kålblade) i din dampkurv. Placer de færdige gyoza ca. 0,5 cm fra hinanden, og damp dem ved høj varme i 7-8 minutter. Server dem med en eller flere dips. Du kan finde nogle ideer til forskellige dips her.

Tip:

Hvis du laver din egen Gyoza-dej, bliver din oplevelse af denne ret endnu bedre!

Opskrifts-ID: 1417

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Start med at tilberede fyldet til dine gyoza ved at koge risen i henhold til pakkens anvisninger. Lad den derefter køle af.

Vask og klargør aubergine og svampe, og skær begge dele i små tern.

Skræl løg, hvidløg og ingefær.

Vask og klargør spidskål og forårsløg. Vask og skræl gulerødderne. Skær løg, hvidløg, ingefær, spidskål, gulerødder og forårsløg i små tern.

Opvarm olien på en pande, og svits grøntsagerne let i følgende rækkefølge: hvidløg, ingefær, gulerødder, løg, aubergine, shiitake-svampe, forårsløg og spidskål. Læg grøntsagerne på en tallerken, og lad dem køle af.

Hæld grøntsager, ris og de resterende ingredienser i en skål, og bland det hele godt sammen.

Placer de 30 gyoza-dejcirkler på dit arbejdsbord. Læg ca. 15 g fyld i midten af hver dejcirkel. Fugt halvdelen af cirklernes kanter med din fingerspids og en smule vand. Fold dejen hen over fyldet, og pres kanterne godt sammen, så de får et plisseret udseende.

Læg bagepapir (eller kålblade) i din dampkurv. Placer de færdige gyoza ca. 0,5 cm fra hinanden, og damp dem ved høj varme i 7-8 minutter. Server dem med en eller flere dips. Du kan finde nogle ideer til forskellige dips her.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.