Tempurastegte æbler i kanel med matcha
Tempurastegte æbler i kanel med matcha

Tempurastegte æbler i kanel med matcha

4,6 28 Bedømmelse
Samlet tid20 min.
10 min.Tilberedningstid
10 min.Arbejdstid

Nyd den magiske efterårstid med disse sprøde, kanelduftende æblebåde, der er fyldt med både sødme og krydderi og som er møre indeni. De tempurastegte æbler serveres med en fløjlsblød matchadip.

Ingredienser

2 Portioner

Dej:

150 g
tempuramel
150 ml
danskvand

Sauce:

100 g
yoghurt naturel
100 g
crème fraiche
1 tsk.
matcha-te
1 spsk.
citronsaft
1 tsk.
vaniljearoma
1 spsk.
honning

Derudover:

2 
æbler
1 tsk.
kanel
1 nip
kardemomme
300 ml
stegeolie
Næringsindhold:2675 kJ / 639 kcal
37,4 gFedt
14 gProtein
60,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g tempuramel – 150 ml danskvand – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland ingredienserne til dejen godt sammen og lad dejen hvile. 

Step 2

100 g yoghurt naturel – 100 g crème fraiche – 1 tsk. matcha-te – 1 spsk. citronsaft – 1 tsk. vaniljearoma – 1 spsk. honning

Bland ingredienserne til saucen godt sammen.

Step 3

2  æbler – 1 tsk. kanel – 1 nip kardemomme – 300 ml stegeolie

Skræl æblerne, skær dem hver i 8 stykker, og drys krydderier ud over bådene. Vend dem i den færdige dej og steg dem i varm olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune. 
Hæld saucen i en skål og server den sammen med de stegte æblebåde. 

Tip:

Du kan også bruge andre slags frugter, såsom pærer, i stedet for æbler.

Opskrifts-ID: 1375

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g tempuramel – 150 ml danskvand – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland ingredienserne til dejen godt sammen og lad dejen hvile. 

100 g yoghurt naturel – 100 g crème fraiche – 1 tsk. matcha-te – 1 spsk. citronsaft – 1 tsk. vaniljearoma – 1 spsk. honning

Bland ingredienserne til saucen godt sammen.

2 æbler – 1 tsk. kanel – 1 nip kardemomme – 300 ml stegeolie

Skræl æblerne, skær dem hver i 8 stykker, og drys krydderier ud over bådene. Vend dem i den færdige dej og steg dem i varm olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune. 
Hæld saucen i en skål og server den sammen med de stegte æblebåde. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.