Sushi-lagkage
Sushi-lagkage

Sushi-lagkage

Samlet tid30 min.
30 min.Arbejdstid

til 1 rund bageform, 16 cm diameter

Ingredienser

1 Portioner
200 g
kogt sushiris
2 
kogte rejer skåret i halve
1 spsk.
ørredrogn
1 tsk.
dansk kaviar
1 håndfuld
rucolaspirer (eller karse)
3 
sukkerærter
 ½ 
avocado
1 
miniagurk
1 
radise
1 
gul daddeltomat
100 g
røget laks
2 spsk.
mayonnaise
Wasabipasta efter smag

Omeletstrimler

1 
frisk æg
1 spsk.
mælk
1 tsk.
kartoffelmel
2 nip
sukker
1 nip
salt
1 tsk.
planteolie

Kogte shiitakesvampe

5 
shiitakesvampe
1 spsk.
ahornsirup (eller honning)
 ½ tsk.
sukker
100 ml
vand

til servering

Næringsindhold:1394 kJ / 332 kcal
18,9 gFedt
13,6 gProtein
26,3 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Omeletstrimler: Rør alle ingredienserne bortset fra olien godt sammen i en skål. Varm en pande op, og pensl den tyndt med olie. Hæld æggeblandingen på panden og fordel den, så omeletten bliver tynd og flad (som en pandekage). Steg den på begge sider. Lad omeletten køle af, og skær den i tynde strimler (ca. 2 mm). 

Step 2

Kogte shiitakesvampe: Skær stokken af svampene. Kom ahornsirup, sojasauce, sukker, 100 ml vand og svampene på en lille pande, og lad det hele koge op. Skru ned for varmen, og kog videre, til væsken er næsten helt fordampet. Lad de kogte shiitakesvampe køle af, og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm).

Step 3

Grøntsager: Skyl sukkerærterne, og skær enderne fra. Blancher sukkerærterne, og lad dem køle af. Dup dem tørre, og skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå. Skær avokadokødet i ca. 2 mm tynde skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver på langs med en kartoffelskræller. Rul skiverne sammen til små spidse roser. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaten, og skær den i kvarte.

Step 4

Lakseblomster: Skær den røgede laks i ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede strimler. Læg laksestrimlerne, så de overlapper hinanden, og kanterne rager lidt ud som 3-4 små blade. Vikl laksen sammen fra kanten og indad. Stil lakserullerne på højkant, og åbn dem lidt foroven med en finger, så de ligner blomster (5 stk.). 

Step 5

Færdiggørelse: Læg husholdningsfilm i en bageform, og fordel 1/3 af sushirisen nederst. Læg avokadoskiverne jævnt fordelt oven på risen, og kom derefter igen 1/3 af sushirisen ovenpå. Læg shiitakesvampene ovenpå, og fordel resten af sushirisen som det øverste lag. Dæk til med husholdningsfilm, og tryk let for at samle lagene. 

Step 6

Servering: Tag husholdningsfilmen af formen, læg en tallerken ovenpå, og vend den færdige sushi-lagkage ud på tallerkenen. Anret først omeletstrimlerne og derefter lakseblomsterne jævnt fordelt ovenpå, og pynt med resten af ingredienserne. 

Step 7

Rør mayonnaise og wasabipasta sammen. Pynt til sidst med 4 dekorative prikker wasabimayonnaise, og drys med rucolaspirer.

Step 8

Server den færdige sushi-lagkage med sojasauce. 

Opskrifts-ID: 41

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Omeletstrimler: Rør alle ingredienserne bortset fra olien godt sammen i en skål. Varm en pande op, og pensl den tyndt med olie. Hæld æggeblandingen på panden og fordel den, så omeletten bliver tynd og flad (som en pandekage). Steg den på begge sider. Lad omeletten køle af, og skær den i tynde strimler (ca. 2 mm). 

Kogte shiitakesvampe: Skær stokken af svampene. Kom ahornsirup, sojasauce, sukker, 100 ml vand og svampene på en lille pande, og lad det hele koge op. Skru ned for varmen, og kog videre, til væsken er næsten helt fordampet. Lad de kogte shiitakesvampe køle af, og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm).

Grøntsager: Skyl sukkerærterne, og skær enderne fra. Blancher sukkerærterne, og lad dem køle af. Dup dem tørre, og skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå. Skær avokadokødet i ca. 2 mm tynde skiver. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver på langs med en kartoffelskræller. Rul skiverne sammen til små spidse roser. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaten, og skær den i kvarte.

Lakseblomster: Skær den røgede laks i ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede strimler. Læg laksestrimlerne, så de overlapper hinanden, og kanterne rager lidt ud som 3-4 små blade. Vikl laksen sammen fra kanten og indad. Stil lakserullerne på højkant, og åbn dem lidt foroven med en finger, så de ligner blomster (5 stk.). 

Færdiggørelse: Læg husholdningsfilm i en bageform, og fordel 1/3 af sushirisen nederst. Læg avokadoskiverne jævnt fordelt oven på risen, og kom derefter igen 1/3 af sushirisen ovenpå. Læg shiitakesvampene ovenpå, og fordel resten af sushirisen som det øverste lag. Dæk til med husholdningsfilm, og tryk let for at samle lagene. 

Servering: Tag husholdningsfilmen af formen, læg en tallerken ovenpå, og vend den færdige sushi-lagkage ud på tallerkenen. Anret først omeletstrimlerne og derefter lakseblomsterne jævnt fordelt ovenpå, og pynt med resten af ingredienserne. 

Rør mayonnaise og wasabipasta sammen. Pynt til sidst med 4 dekorative prikker wasabimayonnaise, og drys med rucolaspirer.

Server den færdige sushi-lagkage med sojasauce. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.